اسکلت های فلزی چارچوب هایی متشکل از ستون، تیر و فولاد هستند که پیکر بخش عمده از ساختمان های اطراف مان را تشکیل می دهند. این چارچوب ها در مقایسه با دیگر اسکلت ها دارای مقاومت بیشتری هستند و با سرعت بالایی ساخته می شوند، علاوه بر آن اگر مشکلی در پروسه ساخت آن پیش آمد، مهندسان می توانند آن را اصلاح کنند.
وجود این مزیت ها سبب شده است که ساخت آپارتمان های چند طبقه به واسطه اسکلت های فلزی از رواج بالایی برخوردار باشد. ساختمان های چند طبقه ای که از اسکلت فلزی به عنوان پیکر استفاده می کنند، دارای حساسیت بیشتری هستند به همین خاطر است که چگونگی ساخت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
واضح است که اسکلت فلزی ساختمان چهار طبقه مجبور است وزن بالایی را تحمل کند، به همین خاطر کیفیت متریال اولیه آن بسیار مهم است. نوع اقلام اولیه، شیوه اتصال و مهندسی و دیگر جزییات ساخت اسکلت فلزی ساختمان چهار طبقه باید به گونه ای لحاظ شوند که سازه به دست آمده از لحاظ استحکام و مقاومت در رده بالایی قرار بگیرد. در هنگام استارت ساخت چنین پروژه هایی، باید به نکات متعددی توجه کنید که رعایت مقررات، توجه به آیین نامه های داخلی و استفاده از طراحی و متریال استاندارد مهم ترین مشخصه های آن هستند.
شرایط آب و هوایی و اقلیمی آخرین امری است که دارای اهمیت است، از آنجایی که شرایط آب و هوایی یک منطقه می تواند تا حد زیادی در چگونگی ساخت سازه های مسکونی آن دخیل باشد، بهتر است ساختمان خود را طوری بسازید که در مقابل باد، باران و غیره مقاومت خوبی داشته باشد.
چگونگی ساخت یک چارچوب یک طبقه و چند طبقه تفاوت آنچنانی با یکدیگر ندارد، با این حال اصلی ترین مراحل ساختاری اسکلت فلزی ساختمان چهار طبقه به شرح زیر است:
گود برداری
بتن ریزی
آرماتور بندی
صفحه گذاری
اجرای ستون ها
اجرای تیر ها
اجرای بادبند ها
چگونگی اجرای هر یک از مراحل از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که نقص در هر کدام آنها می تواند کیفیت اسکلت فلزی ساختمان چهار طبقه تان را به چالش بکشد.
از این رو بهتر است پروسه ساخت پروژه تان را به مجموعه ای بسپارید که علاوه بر داشتن تجربه کافی، بتواند بهترین سازه های سبک و سنگین را با بالا ترین کیفیت تولید کند.
مجموعه بزرگ دانیال صنعت نمونه ی بارز یک تولید کننده برتر است، برای همکاری با این مجموعه کافیست به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.
نوع ساختاری اسکلت فلزی در تعیین میزان تیرآهن مورد نیاز آن نقش مهمی را ایفا می کند، با این حال میانگین مصرف تیرآهن در هر یک متر مربع از اسکلت فلزی به شرح زیر است:
40 تا 70 کیلو در اسکلت فلزی همگرا
45 تا 80 کیلو در اسکلت فلزی واگرا
60 تا 100 کیلو در اسکلت فلزی خمشی
60 تا 120 کیلو در اسکلت فلزی دو گانه