قیمت ساخت جرثقیل سقفی (Overhead Cranes) در سال 1402

ساخت جرثقیل سقفی

به طور کلی، کلیه پروژه هایی که در فرایند ساخت آنها بار هایی با وزن بیش از یک تن جا به جا می شوند، به یک جرثقیل نیاز دارند.

همان طور که از پسوند نام این دستگاه می توان حدس زد، جرثقیل های سقفی به طور معلق در سقف سالن هایی که نیاز حمل و نقل در آنها دیده می شود، نصب می شوند.

جرثقیل های سقفی به واسطه ریل هایی که به صورت موازی و افقی در سالن نصب شده اند از ۶ جهت متفاوت حرکت می کنند، همزمان با این جا به جایی اقلام مشخص شده از نقطه ای به نقطه ی دیگر منتقل می شوند.

جرثقیل های سقفی جزو اجزای ضروری اکثر پروژه های صنعتی و غیر صنعتی محسوب می شوند، به همین جهت مدل های متعددی از سازه برای انواع کسب و کار طراحی شده است.

درواقع استفاده از این دستگاه به کارفرمایان یک پروژه این امکان را می دهد که بار های مربوطه به جای خارج شدن از راهرو ها به واسطه ی نیروهای انسانی، توسط جرثقیل سقفی به صورت بالابر حمل شوند.

اپراتور مخصوصی مسئول کنترل حرکات جرثقیل است که این عملیات به سه روش دستی، ایستگاه آویز، و یا کنترل های بی سیم انجام می شود.

تیرآهن، قلاب، و کابل جزو اصلی ترین اجزای یک جرثقیل سقفی هستند، به طوری که کابل های مربوط به تیرآهن وصل شده، و بار توسط قلاب جا به جا می شود.

جرثقیل های سقفی عموما در مکان های سرپوشیده ای مانند کارخانه ها، سالن ها، پروژه های عمومی و غیره کاربرد دارند چرا که باید به نقطه ای که ارتفاع مناسبی دارد متصل شوند.

 

جرثقیل سقفی چیست؟

در ساخت جرثقیل سقفی یک بخش مستطیل شکل قرار دارد و بار را به طرفین و به عقب و جلو حرکت و جابه جا می کند. دستگاه بالابر، به نام بالابر، برای حرکت افقی در عرض از یک تیر پل متصل به یک یا چند تیر افقی که در هر دو طرف توسط کامیون های انتهایی پشتیبانی میشود، روی یک چرخ دستی نصب می شود.

 کامیون های انتهایی در زوایای قائم به تیرها متصل می شوند و روی باندهای ثابت حرکت می کنند. حرکت افقی جرثقیل های نوع فشاری به صورت دستی توسط اپراتور کنترل می شود. به طور متناوب، یک جرثقیل سقفی الکتریکی با برق کار می کند. هنوز جرثقیل های دیگر می توانند با هوا کار کنند.

 

انواع جرثقیل های سقفی

از آنجایی که پروژه های مختلف از لحاظ کارکردی می توانند با یکدیگر تفاوت های برجسته ای داشته باشند، انواع متعددی از جرثقیل سقفی به بازار های صنعتی ارائه شده اند.

این سازه ها با توجه به تفاوت های جزئی و یا اساسی که در ساختار خود دارند برای فرایند های عمرانی متعددی، گلچین می شوند.

جرثقیل سقفی تک پل

دستگاه نام برده به دلیل آن که می تواند بدون وجود محدودیتی در جهت های طولی و عرضی حرکت کند و همزمان اقلام متعددی را حمل و منتقل کند، از کاربرد بسیار بالایی در صنعت برخوردار است چرا که طراحی آن سبب می شود جرثقیل بتواند کلیه محوطه را با دقت بالایی تحت پوشش خود قرار دهد.

این نوع جرثقیل خود به دو مدل رونشین و آویز عرضه می شود، نوع رونشین آن بر روی ریل کار گذاری شده، اما مدل آویز در قسمت زیرین ریل ها آویزان است.

جرثقیل های سقفی تک پل جزو سازه های سبک وزن این حوزه دسته بندی می شوند که بر حسب اتفاق قیمت مناسبی هم دارند.

این سازه ها به راحتی می توانند اقلام متعدد را با وزن های مختلف بدون وجود محدودیتی حمل کنند، علاوه بر آن مانعی برای نصب انواع تجهیزات اضافی مانند چنگک، مگنت و غیره برای آنها وجود ندارد.

جرثقیل سقفی دو پل

قدرت بسیار بالا و سرعت بی سابقه، از جمله مزیت های بارز جرثقیل های سقفی دو پل می باشد که به سبب همین مزیت ها این سازه می تواند مقاومت بالاتری از خود در مقابل بار های سنگین نشان دهد.

این نوع سازه با محیط های متفاوت کاری سازگاری بالایی دارد و ایمنی آن بیش از تجهیزات مشابه موجود در بازار تضمین شده است.

جرثقیل سقفی دو پل عموما برای جا به جایی بار هایی مناسب است که نیازمند رعایت نکات امنیتی بسیاری هستند و در واقع جزو کالاهای حساس دسته بندی می شوند.

لازم به ذکر است که این دستگاه در سالن هایی که عرض آنها بیشتر است، مفید تر کار می کند.

جرثقیل سقفی

جرثقیل سقفی آویز

جرثقیل های سقفی آویزی شکل، عموما زمانی کاربرد دارند که مسئولین یک پروژه نتوانند تیر های حمال و ستون ها را وصل کنند، به واسطه ی جرثقیل سقفی آویزی شکل به راحتی می توان بالا بر را در مسیر های دلخواه جا به جا کرد.

حرکت این دستگاه به دو گونه ی تک سرعت و دو سرعت انجام می شود و جنس ماده ی فلزی ورق معمولا ST47 است.

بر خلاف دو عنوانی که در مطالب فوق ذکر شد، جرثقیل های آویزی شکل در میزان جرم بارها دارای محدودیت هستند و می توانند حداقل ۵ تن، و حداکثر ۱۰ تن را حمل کنند، ارتفاعی که این بارها در آن جا به جا میشوند بین ۴ تا ۱۶ متر مربع است.

جرثقیل سقفی مونوریل

یکی از طراحی های متفاوت این حوزه، جرثقیل سقفی مونوریل است، این سازه می تواند به راحتی به دو صورت عمودی و افقی جا به جا شود.

بر طبق نیاز مشتری سبد های تک نفره و البته دو نفره بر روی جرثقیل کارگزاری می شوند، علاوه بر آن وجود برخی سنسور ها در ساختار این جرثقیل می تواند تا حد بسیار زیادی از بروز خطاهای احتمالی اپراتور جلوگیری کند.

جرثقیل سقفی ستونی (بازویی)

بر خلاف موارد ذکر شده، جرثقیل ستونی را می توان در هر دو محیط درونی و بیرونی به کار گرفت، علت نام گذاری این جرثقیل به این اسم وجود بازویی است که بر روی ستون های ثابت نصب شده، و می تواند بدون داشتن محدودیتی در شش جهت متفاوت حرکت کند.

این سازه بر طبق نیاز مشتریان در سه مدل دستی، نرم افزاری، و اتوماتیک عرضه می شود، همچنین کارفرمایان مربوطه می توانند در تعیین مشخصاتی همچون طول بازو و ارتفاع ستون ثابت دخیل باشند.

جرثقیل دروازه ای

اصلی ترین کاربرد این نوع جرثقیل ها، بارگیری و تخلیه بار است، انواع مختلفی از جرثقیل های دروازه ای در بازار عرضه می شوند که مدل های کنسول دار، بدون کنسول، تک پل و دو پل جزو مشهور ترین آنها است.

 

افکتورهای انتهایی یا زیر تجهیزات قلاب جرثقیل سقفی

انواع ضمیمه های مختلف و مخصوص را می توان به بالابر جرثقیل سقفی اضافه کرد تا بتواند بارهای مختلف را بلند کند یا جابه جا کند. این موارد شامل:

 قلاب C وسیله ای است که بلند کردن سیم پیچ را از طریق وارد کردن قلاب در قطر داخلی سیم پیچ امکان پذیر می کند. چرخاننده قلاب موتوری، چرخش قلاب متصل به بلوک پایینی بالابر را برای کنترل بار اضافی نیرو می دهد.

بالابرهای دستگیره از اصطکاک یا فشاری که باعث فرورفتگی می شود برای نگه داشتن بار استفاده می کنند. گیره ها یا گیره های تانک از یک عمل قیچی برای گرفتن بار استفاده می کنند. سیم پیچ ها قطر بیرونی سیم پیچ را از طریق انبر یا مکانیزم های گرفتن برای بلند کردن یا چرخاندن آن می گیرند.

بالابرهای مکانیکی از دو یا چند قسمت جداگانه تشکیل شده اند که وقتی به صورت دستی برای ایمن سازی بار حرکت می کنند پشت سر هم و به صورت یکنواخت حرکت می کنند.

از بالابرهای خلاء از یک پمپ استخراج برقی و پدهای مهر و موم شده برای ایجاد خلاء برای اتصال بالابر به یک جسم استفاده می کنند.

ورق‌برها از دو چنگال برای گرفتن باری از ورق فلزی یا چوبی با پیچیدن دور لبه‌ها استفاده می‌کنند. یک لبه در قسمت پایینی پنجه ها از افتادن ورق از بالابر جلوگیری می کند.

تیرهای بالابر ساخته شده از فلز جامد یا ساخته شده یا از چوب، از بالابر جرثقیل سقفی آویزان می شوند تا چندین نقطه بالابر بار را برای امنیت و کنترل بهتر حرکت بار فراهم کنند. یک تیر پخش کننده از دو یا چند قلاب برای پخش بار روی بیش از یک نقطه بالابر استفاده می کند.

آهنرباها اجسام آهنی مسطح یا گرد را با یا بدون منبع تغذیه بلند می کنند، حمل می کنند یا رها می کنند.

تسمه ها یا بالابرهای تسمه ای ساخته شده از نایلون، پلی استر، سیم طناب یا مواد بالابر زنجیری که بیش از حد بزرگ و حجیم هستند که نمی توان آنها را به روش دیگری حمل کرد، مانند کلاف ها یا ورق های فولادی از این رو از جرثقیل سقفی برای جا به جایی آن ها استفاده می کنند.

 

مراحل ساخت جرثقیل سقفی

ساخت سازه همچون جرثقیل، نیازمند گذراندن مراحل ریز و درشت فراوانی است، اما اگر بخواهیم این فرایند را در سه فاز اصلی خلاصه کنیم، خرید، طراحی، و تولید جزو مراحل اساسی آن محسوب می شوند.

کلیه فرایند های ساخت یک جرثقیل سقفی در پروسه ای ۴ الی ۸ ماهه تکمیل می گردد، در ادامه این مطلب مراحل کلی ساخت جرثقیل بر طبق اولویت بندی ذکر می شود.

ساخت جرثقیل سقفی

خرید تجهیزات جرثقیل سقفی

اولین اقدامی که در ساخت سازه ای این چنینی باید انجام شود، تهیه تجهیزات آن است، کلیه ابزار آلات دخیل در ساخت جرثقیل به دو دسته ی داخلی و خارجی تقسیم می شوند.

متاسفانه تمامی اقلام مورد نیاز ساخت جرثقیل در کشور تولید نمی شوند، یا نمونه های تولید شده از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند، در چنین شرایطی تنها راه باقی مانده خرید از کشور های خارجی دیگر است.

به طور مثال قطعه بالا بر یا همان ترولی در ایران به درستی یافت نمی شود، به همین علت عمده تولید کنندگان آن را از دو سازنده فرانسوی و انگلیسی به نام های Verlinde و Street تهیه می کنند.

اما این موضوع در تمامی موارد صدق نمی کند، بلکه در اکثر موارد قطعاتی در کشور یافت می شوند که علاوه بر داشتن کارایی مناسب، از کیفیت و قیمت مطلوبی نیز برخوردار هستند.

برخی از قطعات شامل لیمیت سوییچ، ریموت، کابل ها، کلید فرمان، موتور گیربکس، ورق های فلزی، مواد چرخ و غیره هستند.

طراحی جرثقیل سقفی

طراحی یک جرثقیل سقفی دارای حساسیت های بسیاری است و نمی توان آن را بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی مشخص شده پدید آورد.

در گام اول محوطه نصب جرثقيل توسط مهندسین مربوطه‌ مورد بازبینی قرار می گیرد و مواردی مانند ابعاد سوله یا ساختمان، میزان مقاومت ستون ها و غیره به دقت درج می شوند.

پس از بدست آمدن این اطلاعات طرح اولیه جرثقیل بر حسب نیاز متقاضی، و البته با در نظر گرفتن شرایط محیطی پدید می آید.

در گام دوم باید نسبت به طراحی نقشه General Arrangement اقدام نمود، این نقوش معمولا توسط نرم افزار هایی مانند revit، rhino، autocad و نمونه های مشابه این برنامه ها انجام شود.

در برخی از موارد به جهت تست تمامی نیازهای کارفرما و شرایط درخواستی، نمونه ی چند بعدی سازه ساخته می شود تا متخصصین بتوانند به بهترین نحو نقاط قوت و ضعف جرثقیل را بررسی کنند.

بعد از تایید نهایی طراحی حاصل شده مراحل اخذ مجوز های لازم را طی می کند، در اکثر موارد محوطه مورد نظر نیاز به ایجاد تغییراتی مانند مقاوم سازی، جوشکاری، رنگ کاری و غیره را خواهد داشت که این عوامل همزمان با پروسه طراحی نقشه انجام می شوند.

ساخت نمونه نهایی جرثقیل

هنگامی که نقشه نهایی به تایید رسید، اقدامات مربوط به ساخت جرثقیل آغاز می شوند، یک جرثقیل سقفی از اجزای ریز و درشت زیادی پدید آمده که کارکرد درست آن مستلزم جایگذاری دقیق این قطعات است.

تجهیزات بسیار زیادی در ساخت یک جرثقیل سقفی دخیل اند، اما اصلی ترین قطعات جرثقیل سقفی عبارت اند از: کلگی، ریل، پل، سایر متعلقات دستگاه

برای درک بهتر سازه های درونی جرثقیل و کسب اطلاعات در رابطه با قطعات آن، اجزای نام برده یک به یک تشریح می شوند.

ساخت پل جرثقیل سقفی

ساخت پل نیازمند محاسبات دقیقی است، به همین دلیل در ابتدا مشخصات دقیق سوله یا کارگاه بررسی  شده، و اطلاعاتی مانند عرض سوله یا محوطه یادداشت می شوند.

پس از بدست آمدن محاسبات مربوطه، ورقه های فولادی در فرایند برشکاری سرد آماده بهره برداری می شوند و با گذر از مراحلی همانند پخ کاری و سرسازی ورق ها، به عرض مطلوب می رسند.

همزمان با این مراحل تسمه سازی اجزایی مانند بال بالا، بال پایین و جان انجام می شوند تا این قطعات برای جوشکاری چهارپهلو که بر روی بال انجام می شوند آماده باشند.

در نهایت قطعه دیافراگم را بر روی بالی که در قسمت بالایی جرثقیل قرار می گیرد، تنظیم می کنند، در این نقطه قطعه جان به دو جزء دیافراگم و بال بالا در حالت U شکل مونتاژ می شود.

قبل از اینکه بال به صورت طولی به واسطه جوشکاری به جان متصل شود، تشکیل Box و مونتاژ قطعات بالایی و پایینی بر روی جزء U در اولویت قرار دارد.

برای تنظیم دهانه و مونتاژ کلگی ها، پلی که آماده مونتاژ است با حساسیت های بسیار سرسازی می شود، بعد از اتمام این مراحل کلیه قطعات جانبی مانند ضربه گیرها، استاپرها و غیره با جوشکاری یا استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر وصل می شوند تا پل ساخته شود.

رنگ آمیزی، کنترل کیفیت، و سنجش نقاط جوش خورده مرحله پایانی ساخت پل جرثقیل سقفی می باشد.

ساخت کلگی جرثقیل سقفی

چگونگی ساخت قطعه کلگی شباهت بسیار زیادی با فرایند ساخت پل دارد، به صورتی که نحوه ساخت آنها تا مرحله ی جوشکاری طولی و تشکیل Box مونتاژ با یکدیگر مشترک است.

پس از انجام این چرخه صنعت، جوشکاری قطعه فلنج انجام می شود و به همراه قطعاتی مانند چرخ سوراخکاری می شود، در نوبت بعدی، مجموعه‌ نگهدارنده چرخ، بلبرینگ، و شفت به ترتیب به کلگی مونتاژ می شوند.

در نهایت اقدامات مربوط به تمیز کاری و رنگ کاری کلگی انجام شده، و درپوش آن با پیچ و مهره بر روی سازه منسجم می شود.

متعلقات جرثقیل سقفی

در ساخت یک چرخ، قطعاتی که خریداری شده اند باید در ابتدا تراشکاری شده، و سپس به بلبرینگ های مطابق با قطعه وصل شوند.

در نوبت بعدی فلنج ها و چرخ ها بر روی کلگی جوشکاری شده و در آخر قطعاتی مانند مجموعه‌ چرخ، بلبرینگ و شفت به نگهدارنده چرخ کلگی مونتاژ می شوند.

در نوبت برق کشی، بعد از تکمیل شدن قطعات نیازمند تابلو بر اساس طراحی های مشخص شده به اتصال قطعات بر روی سینی ختم می شوند.

سیم کشی قطعات بر پایه اولویت بندی مشخص می شود و از سمت استاندارد های این عمور انجام شده، و ملزومات آن تهیه و نصب می گردد.

بخش بعدی کار شماره سیم ها و اجرای لیبل قطعات است، که پس از آن دو پروسه مونتاژ کردن سینی درون قطعه تابلو، و تکرار این عمل بر روی قطعه پل انجام می شود.

دمونتاژ تابلو و انتقال آن به محل زمانی صورت می گیرد که تمانی سنجش های لازم انجام شده باشد و مهندسین از میزان امنیت و دوام سازه شان مطمئن باشند.

برای پدید آوردن برق رسان، در درجه اول لازم است که تجهیزات جانبی آن ساخته شوند، در درجه ی دوم سوراخکاری و جوشکاری قطعات پل و کلگی باید به اتمام برسند و سپس پایه ی تابلو به نقطه مشخص شده جوشکاری شود.

عملیات مونتاژ، تست و دمونتاژ تابلو مجددا تکرار می شوند و در پایان همانند دیگر اجزا پروسه تمیز کاری، رنگ آمیزی و انتقال به محل صورت می گیرد.

ساخت و نصب ریل جرثقیل سقفی

ساخت راهرو نیازمند طی کردن عملیات های مشخصی است که این اعمال به صورت خلاصه در ادامه این مطلب درج می شوند.

  • آماده سازی تجهیزات لازم برای عبور نفرات
  • اتصال کلیه تجهیزات نرده
  • تنظیم اتصالات پیچی نرده ها و ریل ها و سوراخکاری
  • جوشکاری و مونتاژ اتصالات رابط پل
  • مونتاژ اتصالات پیچی و رابط بعد از جوشکاری
  • چک کردن چگونگی کارکرد اقلام
  • شماره گذاری قطعات پیچی
  • پروسه دمونتاژ
  • رنگ آمیزی

قیمت جرثقیل سقفی

نصب جرثقیل سقفی

چگونگی نصب جرثقیل سقفی در پروسه ای ۱۶ مرحله ای به دقت انجام می شود، این مراحل شامل موارد ذکر شده هستند.

۱- کنترل مجدد تیر های حمال به جهت بررسی میزان مقاومت سازه

۲- بررسی دهانه سالن برای ورود پل

۳- نصب ریل های طولی از پیش ساخته شده

۴- انتقال خطوط برق طولی توسط شین های نصب شده در محل

۵- مونتاژ کلگی و پل و تنظیم آن به نسبت دهانه سالن یا سوله

۶- نصب موتورهای جا به جا کننده  پل در محور طولی

۷- نصب ریل های عرضی بر روی پل و اتصال سایر اقلام جانبی برق رسان به نقطه ی مشخص شده موجود در جرثقیل

۸- انجام کلیه امور کابل کشی

۹- مستقر شدن جرثقیل سقفی بر روی ریل های طولی به کمک یک جرثقیل کامیونی

۱۰- نصب بالابر به کمک جرثقیل کامیونی

۱۱_ سربندی کلیه المان های کنترلی و قدرتی، سربندی موتور ها

۱۲- راه اندازی جرثقیل و سنجش نحوه ی کارکرد

۱۳- سنجش چگونگی حمل و باربری اقلام سنگین توسط جرثقیل

۱۴- انجام تست های مربوط به باربری

۱۵- آموزش های جامع در رابطه با کنترل جرثقیل

۱۶- تحویل سازه نهایی به مشتری

 

کاربرد های جرثقیل سقفی

همان طور که در مطالب فوق ذکر شد یک جرثقیل سقفی می تواند کاربرد فوق العاده ای در صنعت، کشاورزی، پروژه های عمرانی، صنعتی و غیره داشته باشد، با این حال پر رنگ ترین حوزه های کاربرد این سازه ها به شرح زیر است:

  • مواد شیمیایی
  • خودرو سازی
  • کارخانه های تولید مواد غذایی
  • فولاد سازی
  • روزنامه
  • ساخت
  • انبارداری
  • پروژه های شخصی و عمرانی

 

مزایای جرثقیل سقفی چیست؟

جرثقیل های سقفی مزایای مختلفی دارند:

انطباق پذیر

 از آنجایی که می توانند بر روی هر سطح از جمله کف کارخانه کار کنند، و به دلیل اینکه می توان آنها را برای پاسخگویی به نیازهای متغیر استفاده کرد، جرثقیل های سقفی انعطاف پذیری را برای عملیات فراهم می کنند.

قابل سفارشی سازی

برای ساخت جرثقیل سقفی می توان با اتصالات زیر قلاب، افکتورهای انتهایی یا ابزارهای تخصصی برای مدیریت انواع محصولات و بارها استفاده کرد.

ارگونومی

جرثقیل های سقفی با انجام کارهای سنگین، فشار را از کارگران خارج می کنند و خستگی و خطر آسیب دیدگی را کاهش می دهند.

جا به جایی سریع

جرثقیل های سقفی با حرکت به جلو و عقب در راهروها، می تواند به راحتی محصول را به سمت بالا و بالای موانع می برند.

توانایی کنترل بار از راه دور

کنترل از راه دور رادیویی با استفاده از کنترل های الکتریکی، امکان دید بهتر را برای انتقال محصولات فراهم می کند و در عین حال اپراتور را از بار و هرگونه خطر مرتبط دور نگه می دارد.

هزینه های تعمیر و نگهداری کمتر

در ساخت جرثقیل سقفی که با ترکیب جدیدترین فناوری ها ارائه شده در انواع رتبه بندی های کاربری و ظرفیت بالا، به تعمیر و نگهداری کمتری در مقایسه با سایر دستگاه های بالابر نیاز دارند.

موقعیت یابی دقیق

سیستم های خودکار با دقت یک هزارم سرعت نامی به یک مکان دقیق مانور می دهند.

کاهش هزینه های نیروی کار

یک جرثقیل سقفی می تواند جایگزین چندین لیفتراک شود و یک منطقه کار بزرگ را پوشش دهد.

کاهش آسیب دیدگی محصول

 با امکان حمل و نقل صاف و مستقیم از روی موانع، با ویژگی های شروع آرام، و تنظیم گزینه های سرعت چندگانه و انواع اثرگذار های انتهایی برای ارتباط با بار و ایمن کردن آن، محصولات به آرامی و با حداقل رساندن آسیب به آن ها استفاده می شوند.

ایمنی بالا

 از آنجایی که جرثقیل های سقفی در بالای سقف و در یک منطقه خاص کار می کنند، احتمال کمتری وجود دارد که جرثقیل های سقفی نسبت به ترافیک لیفتراک بارها را روی پرسنل، دیوارها، ماشین آلات یا سایر موانع مانور دهند و به دنبال آن ایمنی بالایی در ساخت جرثقیل سقفی به کار برده شده است.

 

ساخت جرثقیل سقفی

 

اجزای مکانیکی جرثقیل سقفی چیست؟

قطعات راهبردی طولی

راهبر طولی یا به اصطلاح کلگی جرثقیل سقفی بر اساس ظرفیت و دهانه جرثقیل به صورت جفت پل و یا تک پل ساخته می شوند اجزا و قطعات اصلی تشکیل دهنده یک راهبر طولی به شرح زیر است:

  • یک قوطی مستطیلی شکل که این قوطی از یک پروفیل و یا ورق جوشکاری شده ساخته می شود.
  • ساخته شده از چرخ هایی با قطر ۱۶۰ تا ۵۰۰ میلی متر که این چرخ ها از جنس چدن آلیاژی با گرافیت کروی با با نام صنعتی GGG70 ساخته شده اند. که به دلیل ویژگی های مقاومت بالا به سایش و حرکت مناسب و صدای پایین دلیل استفاده این راهبرد طولی است.
  • پیچ هایی که دارای مقاومت بالا در جهت اتصال راهبر به پل می باشند.
  • ضربه گیر ها که دارای قابلیت الاستیسیته بالا هستند و از آن ها  برای مهار ضربه از آن ها در انتهای راهبردهای طولی بسته می شود.
  • استفاده از موتور گیربکس ها برای حرکت طولی.

طول راهبر ها به ظرفیت، ارتفاع، دهانه، سرعت حرکت طولی و تک پل یا جفت پل بودن جرثقیل سقفی بستگی دارد.

وینچ بالابر برای حرکت عرضی

در جرثقیل سقفی جفت پل برای حرکت عرضی از وینچ بالابر استفاده می شود که این مورد بر روی جرثقیل سقفی سوار می شود و اساسا نیروی محرکه تولید شده توسط آن از طریق یک یا دو عدد موتور گیربکس تامین می گردد. توان و ابعاد کالسکه ها به ارتفاع و ظرفیت وینچ بالابر بستگی دارد.

وینچ جرثقیل سقفی

وینچ جرثقیل به دو دسته بکسلی و زنجیری تقسیم بندی می شوند. از این رو در جا به جایی محصولات سبک تر و ظرفیتهای پایین مخصوصا کمتر از ۲ تن ، معمولا از جرثقیل های زنجیری به دلیل حجم و وزن کم استفاده می کنند و در جرثقیل هایی با ظرفیت بالا وینچ های بکسلی استفاده گسترده ای دارند.

 

کاربرد قلاب جرثقیل سقفی چیست؟

قلاب جرثقیل سقفی یکی از مهم ترین قطعات در ساخت جرثقیل سقفی است. در اصل می توان بلند کردن اجسام سنگین که توسط نیروی انسانی امکان پذیر نیست را به عنوان مهم ترین وظیفه گلاب ها دانست. قلاب دارای تاثیر بسیار مهمی بر افزایش بهره وری از جرثقیل و به حداکثر رساندن استفاده از جرثقیل سقفی همچنین بالا بردن سرعت عملیات ساخت و ساز را بر عهده دارند.

 

تست جرثقیل سقفی

جرثقیل های سقفی برای حفظ عملکرد و ایمنی خود باید طی بازه های مختلف، بازرسی و تست شوند.تست انواع جرثقیل سقفی شامل  تست زنجیر جرثقیل، تست خیز جرثقیل، تست استاتیک جرثقیل، تست بار جرثقیل، تست فنی جرثقیل و .. می شود.

آزمون استاتیک:

در آزمون استاتیک که یک یاز روش های تست جرثقیل است،  ابتدا باری با وزن مشخص توسط دستگاه هنگام تست جرثقیل بلند می شود و بازرس برای مدتی معمولا ۲۰ دقیقه، دستگاه را جهت تست جرثقیل سقفی زیر بار قرار می دهد و با علامت زدن جک های تعادلی توسط مارکر مخصوص در ابتدا کار تست جرثقیل و مقایسه آن در انتهای تست، مقدار نشتی روغن از سیستم هیدرولیک یا دیگر مشکلات جرثقیل را مشخص می کنند.

گاهی بازرسان برای تعیین افت در قسمت های تحت فشار از روش نقطه گذاری در زمان تست جرثقیل استفاده می کنند.

اینگونه که قبل از شروع تست جرثقیل سقفی، نقطه ای را به عنوان مبنا مشخص سپس از پایان تست جرثقیل میزان افت و انحراف آن نقطه را اندازه گیری می کنند.

آزمون دینامیک:

در این آزمون، بازرس، جرثقیل سقفی را با یک وزنه که دارای یک وزن مشخص است در جهت های مختلف، بالا،پایین، چپ، راست، گردشی  و … آزمایش می کند و طبق جدول بار می تواند مقدار بار مجاز در ارتفاع و زاویه های گوناگون را به متوجه شود.

 

مراحل انجام تست جرثقیل سقفی

مجموعه سازنده جرثقیل سقفی به عنوان یک تولید کننده، موظف است کالایی را به مخاطبان خود عرضه کند که عاری از هرگونه عیب و نقص باشد.

به همین علت کلیه موارد تست کیفیت جرثقیل در هنگام تحویل آن به مشتری به دقت انجام می شوند، برخی از این موارد شامل نمونه های ذکر شده هستند.

۱- نصب جرثقیل و آماده سازی برای تست

۲- ارزیابی اولیه جرثقیل سقفی بدون حمل بار

۳- محاسبه ی تناژ جرم بار با در نظر گرفتن ۱۲۵ درصد ظرفیت جرثقیل در زوایای مختلف

۴- اتصال وزنه ای با مقدار جرم استاندارد به جهت سنجش سیم بکسل ها

۵- بلند کردن وزنه توسط جرثقیل به جهت سنجش عملکرد بالا بر و ترمز

۶- خاموش کردن جرثقیل در هنگام بالا بردن یا پایین اوردن وزنه به جهت تست حرارت ایجاد شده و عملکرد ترمز ها

۷- چک کردن جک های تعادلی جرثقیل

۸- برگرداندن بار به حالت اولیه پس از انجام ارزیابی

۹- صادر شدن گواهینامه سلامت فنی توسط بازرس

 

جرثقیل های سقفی در کجا استفاده می شود؟ 

جرثقیل های سقفی در حمل و نقل و جابجایی بارهای بزرگ و سنگین در صنایع مختلف استفاده می شود که برخی از این موارد به شرح زیر است:

  • خودرو سازی
  • کارخانه های تولید نوشیدنی
  • مواد شیمیایی
  • چاپ تجاری
  • ساخت
  • روزنامه
  • فولاد سازی
  • انبارداری و توزیع برای انتقال محصولات

ساخت جرثقیل سقفی

قیمت جرثقیل سقفی در سال 1402

قیمت جرثقیل سقفی با توجه به مدل مد نظر شما بسیار متفاوت است. از این رو اگر شما هم قصد خرید جرثقیل سقفی را دارید، می توانید با مجموعه دانیال صنعت تماس بگیرید.

دانیال صنعت یکی از مجموعه های مطرح در زمینه فروش انواع جرثقیل می باشد. از این رو برای دریافت قیمت جرثقیل سقفی می توانید هر چه سریعتر اقدام کنید.

هزینه ساخت یک دستگاه صنعتی به عوامل متعددی بستگی دارد که برخی از این عوامل با توجه به تاثیری که در میزان قیمت جرثقیل دارند درج شده اند.

  • نوع سیستم برق
  • محل باند
  • طول
  • کنترل ها
  • سرعت عملیات
  • محیط عملیاتی
  • سیستم قدرت الکترونیکی
  • رویکرد هوک
  • تعداد آسانسور
  • ظرفیت ارتفاع بالا بر

 

راهنمای خرید جرثقیل سقفی

ما سعی کردیم تمام اطلاعاتی که در مورد ساخت جرثقیل سقفی و همینطور قیمت جرثقیل سقفی بود را در اختیار شما قرار دهیم تا با دانستن این موارد بتوانید انتخاب درستی در زمینه قیمت و ساخت جرثقیل سقفی داشته باشید.

از این رو جرثقیل سقفی یکی از وسیله های مهم و اصلی و مورد نیاز در صنایعی مختلف است که امکان جابجایی بار بیشتری دارند.  همانطور که گفته شد، از جرثقیل سقفی در جابجایی وسیله ها و بار ها در محیط هایی مختلف مانند: سوله ها، سالن های تولید، انبار ها،  محیط های صنعتی و … استفاده می شود.

در انتخاب و خرید جرثقیل سقفی باید توجه ویژه به کاربری جرثقیل، مکان قابل نصب جرثقیل سقفی و در آخر وزن محصولات جا به جایی توجه ویژه کنید.

 

کارخانه تولید جرثقیل سقفی دانیال صنعت

مجموعه دانیال صنعت از بزرگترین و مهم ترین ارائه دهندگان خدمات نصب جرثقیل سقفی در تهران و سایر نقاط کشور است. ما در دانیال صنعت با ارائه خدمات نصب جرثقیل سقفی به همراه آموزش کار کردن به اپراتورهای معرفی شده، در خدمات صنعت گران و مشتریان هستیم. از این رو برای دریافت قیمت جرثقیل سقفی و دریافت این خدمات می توانید با دانیال صنعت تماس بگیرید.

قیمت ساخت جرثقیل سقفی (Overhead Cranes) در سال 1402