ساخت سوله (industrial shed) | قیمت ساخت سوله در سال 1402

سوله (industrial shed)

به طور کلی می توان گفت سوله ها سازه هایی فلزی هستند که بر اساس‌ معیار های متعدد محاسباتی، به اشکال مختلفی تولید و عرضه می شوند، کاربرد هر یک از این سازه ها بر اساس طراحی آن متفاوت است.

در سال های اخیر استفاده از انواع سوله ها به نسبت سازه های ساختمانی بیش از پیش افزایش یافته است، مزیت هایی همچون به صرفه بودن قیمت، طراحی های متنوع، قابلیت جا به جایی، سبک بودن و غیره از جمله‌ ویژگی های مثبت انواع سوله هستند که در سازه های ساختمانی یافت نمی شوند.

اولین گام برای ساخت یک سوله، شناخت انواع مختلف آن است چرا که طراحی، محاسبات، و نحوه ساخت این سازه ها بر اساس نوع شان با یکدیگر متفاوت است.

در واقع به واسطه همین تفاوت ها، سوله های مناسب برای هر یک از عرصه‌ های صنعتی، کشاورزی، ورزشی و غیره مشخص می شوند.

 

سوله چیست؟

سوله ساختمان فولادی از پیش ساخته شده ای است که در سراسر جهان بیشترین کاربرد را دارد و در بیش از نیمی بیشتر از انبارها، ورزشگاه ها، صنایع، سالن های تولید دام و طیور و … از آن ها استفاده می شود. و براساس میزان ابعاد دهانه سوله، ارتفاع سوله، میزان تحمل بار و طول در زمان طراحی و ساخت به اشکال گوناگونی تغییر می یابد.

از این رو برای توضیح کامل تر سوله اینگونه می گوییم که، به سازه های فلزی با سقف شیبدار که براساس محاسبات فنی خاص به اشکال و مدل های مختلف تولید می شود، سوله گویند.

 

ساخت سوله (industrial shed construction)

انواع مختلف سوله ها از لحاظ ساختاری، به سه دسته ی سوله های خرپایی، تیرورقی، و UBM تقسیم بندی می شوند، لازم به ذکر است که سوله های نام برده، هر کدامشان دارای اسامی مجزای ديگري نيز هستند.

 

ساخت سوله

 

ساخت سوله خرپایی

یکی از پرطرفدارترین سوله ها، نوع خرپایی آن است، این نوع سوله به دلیل نداشتن محدودیت در ساخت دهانه‌ آن بیش از سایر سازه های مشابه به کار گرفته می شود.

در گذشته برای تامین استحکام سوله از مقدار زیادی فولاد و مصالح مشابه استفاده می کردند که علاوه بر بالا بردن وزن سازه، هزینه های آن نیز به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کرد.

اما این مصالح اضافی در طراحی و ساخت سوله های خرپایی یافت نمی شوند، چرا که مهندسین مربوطه برای تامین امنیت این سازه از طراحی های هوشمند و پیچیده تری استفاده کرده اند که استحکام آن را بیش از پیش تضمین می کند.

استفاده اندک از فولاد و بهره مندی از طراحی پیچیده، موجب‌ کاهش حداکثری وزن این نوع سوله ها گشته است، به همین علت سوله های خرپایی عموما به نام سوله های سبک نیز شناخته می شوند.

زمان مورد نیاز برای ساخت و بهره برداری از سوله های خرپایی بسیار کمتر از دیگر سوله هاست، چرا که فرایند ساخت سوله، نصب سوله، و بهره برداری از سوله به سرعت انجام می شوند.

سقف سوله های سبک به دو شکل قوس دار و یا شیب دار طراحی و نصب می شوند، ساندویچ پاتل بهترین گزینه برای پوشش سقف سوله های خرپایی است.

سوله های سبک عمدتا به وسیله ی پروفیل (نوعی فلز) و گاهی هم چوب ساخته می شوند، لازم به ذکر است که دلیل شهرت این نوع سوله ها به سوله های خرپایی، استفاده از انواع خرپا در مراحل تولید آن است، طبق تعریفی چکیده،  خرپا ها سازه های متشکل از چند عضو هستند که به صورت مربع یا مثلث به یکدیگر وصل شده اند.

انواع سوله خرپایی

جدا از دسته بندی کلی سوله ها، هر یک از این سازه ها خود دارای دسته بندی مجزایی هستند، نوع سوله خرپایی بر اساس مدل خرپا مشخص می شود، که این خرپا ممکن است مدل های مختلفی داشته باشند.

خرپا های چتری، شاه تیر، دستک دار یا عصایی شکل، هاو و غیره از جمله خرپا های مورد استفاده در سوله های سبک هستند.

کاربرد سوله خرپایی

بر اساس ویژگی های ذکر شده برای سوله های سبک، کاربرد های متنوعی برای این سازه های هوشمند وضع شده است، که برخی از  آنها عبارت اند از:

انواع ساختمان
کارگاه
کارخانه
پارکینگ‌
سالن ورزشی
مراکز تجاری
کمپ
انبار
سالن های نمایشی

بدون شک کاربرد های سوله های سبک بیش از موارد ذکر شده است، چرا که دسته های مانند صنعت، کشاورزی، مصارف شخصی و غیره هر کدام دارای دسته بندی های بی شماری هستند.

 

سوله خرپا

 

مزایای سوله خرپایی

با توجه به حساسیت های بی شمار در ساخت و بهره برداری از این نوع سازه ها، دانستن اطلاعاتی مانند مزایای آنها خالی از لطف نیست، مزیت های کلی سوله های سرپایی عبارت اند از:

داشتن وزن سبک
مقاومت بالا در برابر عوامل فرسایشی
نصب آسان و سریع
صرفه جویی در هزینه های ساخت
مقاومت در برابر عوامل مخرب طبیعی
نداشتن محدودیت در ساخت دهانه
نصب در محل
امکان جا به جایی سوله
امکان ارتقای سازه در گذر زما

 

ساخت سوله تیرورقی

یکی از قدیمی ترین سوله ها، نوع تیرورقی آن است، ساخت سوله تیرورقی در کشور های همسایه دیگر رواج ندارد، اما بنا بر دلایلی، ساخت و ساز این سازه همچنان در ایران مشاهده می شود.

از آنجایی که این سازه از یک طراحی و معماری قدیمی پیروی می کند، مقدار فولاد بسیار بیشتری را برای تامین ایمنی خود نیازمند است، استفاده بیش از حد از فولاد موجب بالا تر رفتن وزن سازه می گردد، به همین علت سوله های تیرورقی به نام سوله های سنگین نیز شناخته می شوند.

علاوه بر آن در ساختار این نوع سوله ها خبری از صرفه اقتصادی نیست، چرا که مقدار زیادی از فولاد طبیعتا نیازمند بودجه بیشتری است.

برای ساخت سوله های سنگین، در ابتدا با توجه به طراحی های از پیش تعیین‌ شده، ورقه های سیاه رنگ فولادی را در ابعاد مختلفی برش می دهند، و این قطعات بر اساس محاسبات دقیقی جوش داده شده، و به یکدیگر متصل می شوند.

به همین طریق قاب ها و ستون ها ساخته شده و به یکدیگر وصل می شوند، پس از اتمام این مراحل، سازه به دست آمده رنگ آمیزی می شود.

پس از آن تجهیزات به دست آمده به محل مورد نظر منتقل‌ شده، و به دو روش به یکدیگر وصل می شوند، در روش اول تجهیزات موجود را به واسطه ی دستگاه‌ های CO2 جوش می خورند، اما در روش دوم سازه به واسطه پیچ و مهره های بزرگ منسجم می شود.

با افزایش دهانه سوله، میزان ضخامت ورقه های فولادی بیشتر می شود، در نتیجه سوله ای سنگین تر و پر هزینه تری خواهیم داشت، نهايت متراژی که دهانه سوله های تیرورقی می توانند داشته باشند ۷۰ مترمربع است.

کاربرد های سوله تیرورقی

با توجه به محدودیت های نام برده درباره این محصول، کاربرد های آن در مقایسه با سازه های خرپایی کمتر است، با این حال از سوله های تیرورقی در ساخت انواع سالن های ورزشی،‌ آشیانه هواپیما، سردخانه و غیره استفاده می شود.

مزایای سوله تیرورقی

بدون شک این نوع سازه ها به دلیل مزیت هایی که در ابتدا داشته اند، تا به امروز باقی مانده اند، برخی از مزایای سوله های تیرورقی به شرح زیر است:

استحکام بالا
داشتن عمر بالا
ساختن سوله های چند طبقه
امکان بازیافت قطعات
نصب سریع
امکان صرفه جویی ریالی
راحتی مونتاژ قطعات به دلیل استفاده از پیچ و مهره
امکان استفاده از جرثقیل های سقفی در سوله
اشغال فضای کمتر
معایب سوله تیرورقی

اصلی ترین معایبی که سبب کاهش استفاده از سوله های تیرورقی می گردد عبارت اند از:

وزن بسیار بالا
استفاده بیش از حد از فولاد و افزایش هزینه ها
محدودیت در ابعاد دهانه
طراحی ساده و قدیمی

 

ساخت سوله UBM

سوله های UBM یکی از جدید ترین سوله هاست که در ساخت آن از آخرین فناوری های رایج در دنیا استفاده شده است.

ورق های گالوانیزه و دستگاه های یو بی ام، از جمله اجزای مورد نیاز برای ساخت این نوع سوله هستند، لازم به ذکر است دستگاه UBM نوعی وسیله برای ساخت سوله به روش فرمینگ می باشد.

ورقه های گالوانیزه ای که در ساخت سوله ورقه ای کاربرد دارند، به سمت دهانه سوله خم شده، و به واسطه دستگاه های مخصوصی به یکدیگر دوخته می شوند، و بدین ترتیب سازه های قوسی شکل پدید می آیند.

دستگاه های تولید سازه، دستگاه دوخت و مونتاژ، برنامه های آنالیز کننده، نیرو های انسانی و غیره از جمله عواملی هستند که برای ساخت سوله یو بی ام مورد نیاز هستند.

شاید برایتان سوال شود که هر یک از تجهيزات نام برده چه کاربردی دارند؟ در پاسخ  به این سوال باید گفت دستگاه تولید سازه شامل یک تریلی است که مواردی مانند بخش کنترل کننده، اجزای کامپیوتری و موتور فرم دهنده بر روی آن نصب می شوند.

برنامه آنالیز کننده شامل نرم افزاری است که برای مشخص کردن و تجزیه و تحلیل عوامل تاثیر گذار بر روی طراحی و ساخت سازه کاربرد دارد.

و در آخر دستگاه دوخت و مونتاژ شامل تمامی تجهیزاتی است که سبب دوخت و اتصال اجزای متعدد یک سوله به یکدیگر می شوند.

 

سوله UBM

 

نحوه ساخت سوله UBM

طراحی سوله، اولین مرحله ی ساخت یک سوله مناسب است، این فرایند باید توسط افراد متخصص انجام شود چرا که هرگونه خطا در طراحی سازه می تواند خسارت های فراوانی را به بار آورد.

در گام دوم ورقه های گالوانیزه بر اساس طراحی های از پیش تعیین شده به واسطه ی دستگاه UBM به شکل های مختلفی برش می خورد.

گام سوم ساخت سوله UBM اتصال ورق های برش خورده به واسطه ی دستگاه سیمر می باشد، با وجود این دستگاه‌ دیگر نیازی به پیچ و مهره  و جوش دادن برای اتصال قطعات سازه به یکدیگر نیست.

کاربرد های سوله UBM

این نوع سوله نیز همانند دیگر سوله ها دارای کاربرد های متعددی است که برخی از آنها به شرح زیر است:

سالن های ورزشی
کمپ ها
مراکز تجاری
سازه های مسکونی

مزایای ساخت سوله UBM

صرفه جویی در هزینه ها و بالا بودن سرعت ساخت سوله های فضایی یا همان UBM از جمله مزیت های بارز این نوع سوله ها در مقایسه با نمونه های مشابه است.

درصد قابل توجهی از هزینه ها در این روش کاهش پیدا می کنند، لازم به ذکر است که سرعت ساخت این نوع سوله ۵ برابر از سازه های دیگر است که این میزان از تفاوت در نوع خود بی نظیر است.

در فرایند ساخت این سوله نیازی به جوشکاری یا پیچ و مهره نیست، که این مزیت خود سبب کاهش حداکثری هزینه ها می گردد.

این سازه ها دارای وزن بسیار سبکی هستند که این ویژگی در برخورد با حوادثی همچون زلزله، حائز اهمیت میباشد، استفاده از پوشش های پلی اورتان در ساخت سوله های قوسی، سبب عایق شدن این نوع سوله در برابر کلیه عوامل مخرب می گردد.

معایب ساخت سوله UBM

برای ساخت سوله فضایی علاوه بر مزیت ها، باید معایب آن را نیز مد نظر قرار داد، مهم ترین معایب سوله های فضایی عبارت اند از:

عدم امکان نصب جرثقیل سقفی شکل
عدم امکان استفاده‌ از جرثقيل پایه ای
عدم امکان جا به جایی سازه
داشتن محدودیت در ساخت ابعاد دهانه سوله
عدم امکان استفاده در مشاغل دارویی و بیمارستانی

 

ساخت سوله دو طبقه

شاید برایتان جالب باشد که یک سوله صنعتی می تواند در چند طبقه مجزا ساخته شود، بنابراین اگر یک کارفرما سفارش ساخت یک سوله چند طبقه را بدهد این پروسه با اعمال استاندارد های بخصوصی قابل انجام است.
هنگامی که بحث ساخت یک سوله چند طبقه به میان می آید، خواسته یا ناخواسته باید تغییراتی در ساختار آن ایجاد شود، یک سازه چند طبقه در اولین گام نیازمند فضا و ارتفاع بیشتری است، از آنجایی افزایش ارتفاع یک سازه صنعتی می تواند آن را در مقابل محرک های فرسایشی ضعیف تر کند، افزایش مقاومت و استحکام آن سوله باید در اولویت قرار بگیرد.
در نظر داشته باشید که افزایش استحکام سوله نیازمند وجود مصالح بیشتری است که به طور نامحسوسی هزینه های ساخت آن را افزایش خواهد داد.
ساخت سوله دو طبقه تنها زمانی به صرفه است که زمین در اختیار شما دارای قیمت بالایی باشد، در غیر این صورت بهتر است از یک سوله با متراژ بالا استفاده کنید و یا دو سوله مجزا بسازید.

ساخت سوله دو طبقه

 

تجهيزات ساخت سوله

هر سوله ای که وارد بازار های مصرف می شود دارای تجهیزات مختص به خود است، در ادامه این مطلب مهم ترین تجهیزات ساخت سوله ذکر می شوند:

وال پست:

وال پست یکی از حساس ترین تجهیزاتی است که در ساخت سوله از آن استفاده می کنند، این قطعه در قسمت عرض سوله تعبیه می شود و به قسمت دهانه سازه و انتهای سازه متصل می گردد.

وال پست از جمله اجزایی است که درب های سازه به واسطه آن به سوله وصل می شوند.

قاب اصلی:

به موجب اینکه این قسمت از سوله تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت و مقاومت سوله دارد، نسبت به سایر اجزا اهمیت بیشتری را می طلبد.

اجزای تشکیل دهنده قاب اصلی شامل یک تیر و ستون است که این قطعات از قبل در کارخانه سوله سازی جوش می خورند.

مهاربند:

سازه ای مانند سوله هنگامی که با عوامل مخرب طبیعی رو به رو می شود، نیازمند تجهیزاتی است که از لغزش و جا به جایی ستون های اصلی جلوگیری کنند، این تجهیزات مهار بند نامیده می شوند.

استراث:

اجزای اصلی استراث را قوطی و لوله تشکیل می دهند، کاربرد اصلی این قطعه انتقال نیرو است چرا که به طور طولی متصل شده، و قطعاتی مانند قاب اصلی را به دیگر اجزا وصل می کند.

لایه:

لایه جزو مقاطع محوری سازه است که در دو نوع دیواری و سقفی ساخته می شود، ساختن سوله بدون لایه امکان پذیر نیست، به همین علت لایه از اهمیت خاصی برخوردار است.

جرثقيل:

برای در اختیار داشتن یک سوله متناسب، به دو مدل جرثقیل نیاز است. مدل اول به صورت ریلی در اطراف سوله نصب می شود و مدل دوم در سقف جایگذاری می شود، کاربرد اصلی این دستگاه ها جا به جایی اقلام و مصالح سنگین است.

 

انواع سوله از نظر قرارگیری دهانه

محل قرارگیری دهانه ها در سوله های مختلف می تواند مختلف باشد از این رو سوله به لحاظ قرارگیری دهانه دارای انواع گوناگون می باشد:

سوله تک دهانه که دارای شکلی شبیه به عدد ۸۸ است.
سوله دو یا چند دهانه که دارای ستونه مشترک است که این دهانه  به شکل اعداد ۸۸ یا ۸۸۸ یا  ۸۸۸۸ می باشد
سوله دو دهانه به شکل عدد ۸
سوله قوسی شکل
سوله چند ضلعی

 

قیمت ساخت سوله

 

نکات ساخت سوله

در قدم اول برای ساخت سوله، چهار نکته مد نظر قرار می گیرد:

دهانه سوله
طول سوله
ارتفاع سوله
ابعاد دهانه سوله

به طور کلی سوله ها از دو قسمت تشکیل شده اند، طول سوله که شامل عمق درونی سازه می باشد، و عرضه سوله که به اسم دهانه سوله نیز شهرت دارد.

دهانه سوله و یا به عبارتی ورودی سازه در قسمت عرض سوله قرار گرفته است که یکی از مهم ترین اجزای ساخت سوله به شمار می رود.

در قسمت طولی سوله همواره از دو ردیف ستون استفاده می شود که به واسطه ی فاصله ای ۶ متری در قسمت راست و چپ سوله جایگذاری شده اند، اما نکته ی مهم این ستون ها آن است که این اجزا به هیچ وجه در قسمت دهانه سوله نصب نمی شوند.

بر همین اساس می توان ابعاد دهانه سوله را این چنین تعریف کرد که به فواصل بین ستون های ردیف راست، و ستون های ردیف چپ، ابعاد دهانه سوله می گویند.

مواردی مانند نوع کاربری سوله و یا وزن سوله بر اساس ابعاد دهانه سازه تعیین می شوند، به طوری که هر چقدر ابعاد دهانه بزرگ تر باشد، وزن سوله نیز به طور قابل توجهی افزایش پیدا می کند و هر چه قدر وزن سازه بیشتر باشد، هزینه های ساخت سوله نیز بیشتر می شود.

 

میزان ابعاد طول سوله

به اصطلاح به عمق سوله در ساخت سوله، طول سوله گفته می شود.

میزان طول سوله در قیمت سوله هر متر مربع ساخت سوله تاثیر زیادی ندارد و همانطور که در قسمت بالا به آن پرداخته شد، ارتفاع و دهانه سوله  بیشترین تاثیر در قیمت سوله در هر متر از آن می گذارد. البته اگر طول یک سوله خیلی کم باشد در قیمت ساخت سوله تاثیر چندانی نمی گذارد.

 

ارتفاع سوله

ارتفاع تاج و ارتفاع کناره از جمله مواردی هستند که باید در بدست آوردن ارتفاع سوله آنها را در نظر داشته باشید تا ابعاد بدست آمده، فارغ از هرگونه ایرادات محاسباتی باشد.

 

ارتفاع کناره

تعریف ابعاد عبارت است از ارتفاعی که از نقطه ی مبدا (زمین) تا نقطه مقصد (قسمت پایانی دیواره یا زیر سقف) ادامه دارد را ارتفاع کناره می گویند.

 

ارتفاع تاج

سقف سازه هایی مانند سوله عمدتا به دو شکل شیب دار و قوس دار ساخته می شود، که انتخاب هر یک از مدل های نام برده به نوع سوله بستگی دارد.

با مشاهده برخی تصاویر مرتبط با سوله خواهید دید که نقطه مابین سقف سوله همیشه ارتفاع بیشتری به نسبت سایر نقاط دارد، به طولانی ترین نقطه ارتفاع سقف سوله، ارتفاع تاج سوله نیز می گویند.

 

قیمت سوله

 

محل جغرافیایی ساخت سوله

یکی از نکاتی که در ساخت سوله همواره باید به آن توجه کرد، شهری است که قرار است سوله مد نظر در آن ساخته شود، به طور مثال فرایند ساخت یک سوله در تهران و سایر شهر ها دارای تفاوت های بسیاری است، که در نظر نگرفتن این نکات میتواند سبب بروز خسارت های جبران ناپذیری شود.

واضح است که عوامل طبیعی فرسایشی (باد، باران، برف و غیره) در نقاط مختلف کشور متفاوت است، به همین علت مشخصه های بارز سوله های مختلف نیز باید بر اساس همین تفاوت ها اعمال گردد.

مثلا سوله هایی که هر کدام در مناطق سردسیر، گرمسیر، و زلزله خیزی بنا شده اند، هر کدام دارای سطح مقاومتی به خصوصی هستند که این سطوح در صورت جا به جایی موجب کاهش کاربرد سازه ها می شوند.

 

طراحی سوله

طراحی سازه مد نظر، ابتدایی ترین و مهم ترین مرحله ی ساخت سوله ای مناسب است، به همین علت باید به متخصصین خبره همین حرفه واگذار شود، شرکت دانیال صنعت با در دست داشتن کادر کاری مجرب و ارائه طراحی های خاص و بی نقص همواره از این چالش سربلند بیرون آمده

برای ایجاد یک طراحی بی نقص، لازم است اطلاعاتی در مورد تمامی داده ها، تجهیزات مورد نیاز، محل نصب سازه و غیره داشته باشیم تا بتوانیم طرحی را متناسب با شرایط پیش رو تحویل دهیم.

در ادامه این مطلب برخی از نکات حائز اهمیت طراحی سوله درج می گردد.

ابعاد دهانه سوله
پوشش استفاده شده در سازه
شیب سقف سازه
میزان ارتفاع سوله
نوع خاک، و زمین
محل احداث سازه
ابعاد مد نظر برای ساخت سوله
در نظر گرفتن عوامل مخرب و فرسایشی
جرثقیل های سقفی یا ریلی

در دست داشتن اندازه های دقیق ساخت سوله اعم از طول، عرض، ارتفاع، و ابعاد دهانه سازه جزو مهم ترین جزئیات ساخت سوله و البته طراحی آن به شمار می روند، به عبارت دیگر تا زمان در دسترس نبودن این اطلاعات، گرفتن هیچ تصمیمی در مورد روند ساخت سوله امکان پذیر نیست.

 

پوشش به کار رفته ساخت در سوله

در سازه های مختلف مدل پوشش به کار رفته در سوله بر اساس نوع آن متفاوت است، سوله های مختلف با پوشش یا همان سقف متفاوت نام گذاری شده اند.

سوله های مختلف بر اساس پوشش شان به سه دسته ی متفاوت تقسیم می شوند، اولین و رایج ترین نوع سقف ها اصطلاحا مدل هشتی نام دارد، که به واسطه یک شیب تند دیواره ها را به یکدیگر متصل کرده است، لازم به ذکر است که شیب این نوع پوشش تا نقطه ی ابتدایی دیواره ها ادامه دارد.

سقف های قوسی شکل دومین نوع پوشش سوله ها هستند که دیواره ها به واسطه ی پوششی قوسی شکل به یکدیگر وصل شده اند، این نوع سازه ها وزن سبکی دارند و به دلیل داشتن تهویه مناسب مانع هدر رفتن انرژی می شوند.

نوع سوم سقف های سوله کمی با دو نوع ابتدایی متفاوت تر است چرا که پوشش این سازه ها تنها از یک سمت دارای شیب می باشند، در این طراحی خاص همواره یک دیوار از دیوار مقابل خود ارتفاع کمتری خواهد داشت چرا که نقشه آن به گونه ای است که سراسر یک دیواره بلند را به یک دیواره کوتاه تر وصل می کنند.

سوله چیست؟

شیب سقف سوله

یکی از حساس ترین محاسبات طراحی و ساخت سوله، شیب سقف آن است، شیب سقف هر سوله بر اساس نوع سوله، کاربرد سوله و البته موقعیت جغرافیایی احداث سازه متفاوت است.

فرض کنید قرار است سوله ای در یک منطقه سردسیر بنا شود، در چنین شرایطی انتظار می رود شیب سقف سازه بیشتر باشد تا بتواند مقاومت مناسبی از خود در برابر عوامل طبیعی مانند برف و باران نشان دهد.

اما طراحی شیب تند برای سقف سوله هایی که در مناطق گرمسیر ساخته می شوند بلا استفاده باقی می ماند، اکثر سوله هایی که در این مناطق بنا شده اند دارای شیب اندکی هستند، البته این نکته را باید در نظر گرفت که حتی در مناطق گرم و خشک هم فصولی هستند که بارش برف و باران در آنها دیده می شود.

بنابراین محاسبات شیب سازه باید بر اساس عوامل آب و هوایی آن نقطه جغرافیایی با دقت مشخص شود، هرگونه خطا در تعیین ابعاد شیب سقف سازه، می تواند سبب افزایش هزینه ها و در نهایت فرسوده شدن سازه شود.

 

ساخت جرثقیل سوله

قدم دوم برای اجرای ساخت سوله، جرثقیل در سوله است. از این رو اگر می خواهید ساخت سوله ای را شروع کنید، باید قبل از شروع ابتدا بررسی  کنید که کسب کاری که قرار است در سوله راه اندازی کنید، نیاز به جرثقیل دارد یا خیر؟

جواب  : اگر جواب  خیر است، اصلا نیازی به این بخش در ساخت سوله نیست اما اگر جواب شما بله است این قدم از مراحل ساخت سوله را مطالعه کنید.

سوال اول: چرا قبل از سفارش سوله باید بدانیم که جرثقیل سقفی نیاز داریم یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره کرد که ، جرثقیل سقفی روی ستون های سوله  قرار می گیرند و تمام وزنی را که قرار است بلند کنند را به ستون سوله انتقال می دهد ، بنابراین باید در ساخت سوله ای که نیاز به جرثقیل دارد قدرت ستون ها را با توجه به ظرفیت جرثقیل سقفی  با استقامت بالا تری ساخت.

 

انواع جرثقیل سوله

همان طور که در مطالب فوق ذکر شد، جرثقيل ها یکی از اصلی ترین اجزای سوله ها به شمار می روند، که در دو نوع سقفی و دروازه ای یافت می شوند.

اصلی ترین کاربرد این سازه های مفید جا به جایی اجسام بسیار سنگین است که انسان قابلیت حمل و جا به جایی آنها را ندارد، علاوه بر آن حمل و نقل اقلامی با وزن بالا به واسطه جرثقیل جزو ایمن ترین روش ها است.

 

جرثقیل دروازه ای

استفاده از جرثقیل های دروازه ای در مقایسه با مدل سقفی آن رواج کمتری دارد، این دستگاه بیشتر در مواقعی استفاده می شود که سوله از قبل آماده شده باشد و در هنگام محاسبه ستون ها بار جرثقیل حساب نشده باشد.

در چنین شرایطی چاره ای جز استفاده از جرثقیل های دروازه ای وجود ندارد، برخی از این جرثقیل ها بدون جا به جایی باری بصورت مستقل بر روی چرخ دنده ها در حال حرکت اند، و نوع دیگر آن تنها بر روی یک ریل کارگذاری شده اند و تنها مسیری مشخص را طی می کنند.

البته که انواع مختلف جرثقیل های دروازه ای  تنها در این دو مورد خلاصه نمی شود، ابن سازه ها مدل های مختلفی دارند که جرثقیل دروازه ای تک پل، جرثقیل دروازه ای دو پل، چرخ دار، بدون چرخ، ریل دار و بدون ریل از جمله موارد متنوع این جرثقیل است.

جرثقیل دروازه ای

جرثقیل سقفی

استفاده از جرثقیل سقفی در ساخت انواع سوله بسیار رواج دارد، این جرثقیل با اتصال به سقف سوله کمترین فضای ممکن را اشغال می کند.

این جرثقیل قیمت مناسب تری دارد و تمامی افراد می توانند بدون داشتن اطلاعات خاصی با آن کار کنند، وجود تمامی این مزیت ها سبب افزایش استفاده از جرثقیل های سقفی و کاهش آمار تهیه جرثقیل های دروازه ای می گردد.

جرثقیل سقفی

مراحل ساخت سوله

حال که با انواع مختلف سوله ها آشنا شدیم و اطلاعاتی‌ همانند مزایا، معایب، و کاربرد شان را به دست آوردیم، بد نیست نسبت به دانستن نکاتی مانند مراحل ساخت سوله اقدام کنیم، در ادامه این مطلب فرایند ساخت سوله به طور خلاصه وار و به ترتیب اولویت بندی درج شده است.

واضح است که اولین اقدام در ساخت سازه ای این چنینی، ایجاد طراحی اولیه آن است، این طراحی توسط مهندسین مربوطه و به واسطه ی اطلاعات مختلف کاربردی، جغرافیایی، سلایق شخصی و غیره آماده می شود.

در مرحله دوم نوبت به دریافت مجوز هایی مانند ساخت سازه و بهره برداری فرا می رسد، اخذ مجوز ها و طی کردن مراحل قانونی از پیش مشخص شده، جزو مراحل ثابت ساخت انواع سازه هاست.

در مرحله ی سوم ساخت سازه مد نظر با توجه به طراحی های موجود در کارخانه ی مربوطه آغاز می شود، مهم ترین مراحل ساخت سوله ها عبارت اند از:

تولید کردن نقشه های شاپ
تجزیه قطعه های مختلف سوله
سوراخ کردن فلنج ها
جوشکاری سطحی سوله
مونتاژ نهایی سازه
جوشکاری نهایی سوله
رنگ آمیزی سوله

فرایند نصب سازه زمانی آغاز می شود که محل احداث آن از هر لحاظ آماده بهره برداری باشد، برای آماده سازی آن نقطه در ابتدا به واسطه انجام آزمایش هایی میزان مقاومت خاک را می سنجند.

پس از انجام این مرحله زمین ساخت سوله از موانع پاکسازی می شود تا در نهایت زمینی خالی از هر گونه ناهمواری به دست بیاید، در این نقطه عملیات نصب سازه آغاز می شود.

در این هنگام تجهیزات نصب سوله به محل احداث آن منتقل می شود، برای شروع پایبند ها و ستون ها، و در آخر رفتر ها متصل می شوند.

پس از آن که سازه اولیه کامل شد، سایر قطعات مورد نیاز برای ساخت سوله نظیر میل مهار ها، پرلین ها، بادبند های افقی و غیره یک به یک نصب می شوند.

پس از اتمام تمامی مراحل، سازه ی اولیه آماده بهره برداری می شود، اما این نقطه پایانی کار نیست، مجهز کردن سوله به تاسیسات سرمایشی و گرمایشی به علاوه ی نصب تاسیسات برق، آخرین مرحله ی ساخت یک سوله مجهز است، البته باید در نظر داشت انجام دادن یا انجام ندادن مراحل پایانی ذکر شده ارتباط مستقیمی با نوع سوله و البته کاربرد آن دارد‌، به همین دلیل حذف برخی از مراحل در برخی از سوله ها جایز است.

 

انواع طراحی سقف سوله

همانطور که در قسمت بالا توضیح دادیم، طراحی سقف در ساخت سوله از دو روش پیروی می کند:

سقف های هشتی:

سقف های هشتی یکی از روش های طراحی سقف های سوله هستند که این طراحی سقف هایی هستند که قسمت تاج در وسط دهانه بلند ترین ارتفاع را دارند و با شیب تعریف شده به دیوارها ادامه می یابد. در اصطلاح به این مدل سقف ،سقف هشتی می گویند زیرا شکل سقف به شکل عدد ۸ میباشد.

سقف های هشتاد و هشتی:

مدل سقف های هشتاد و هشت نیز همانطور که از اسم آن پیداست، تشکیل شده از دو بخش سقف هشتی به هم چسبیده که ظاهر آن مانند عدد هشتاد دو هشت است. این سقفها بیشتر برای سوله هایی که دارای دهانه های بزرگ همراه با ستون میانی هستند به کار برده می شود.

 

اجزای تشکیل دهنده سوله

کلیه اجزایی که در ساخت یک سوله به کار می روند ممکن است در مواردی با یکدیگر تفاوت داشته باشند، با این حال پرمصرف ترین اجزایی که در ساخت سوله کاربرد دارند به شرح زیر است

قاب اصلی
انواع جرثقیل
میلگرد
استراث
سایبان
پیج و مهره
ورقه های فولادی
حلال

قیمت ساخت سوله در سال 1402

عوامل تاثیر گذار در قیمت ساخت سوله

با توجه به توضیحات ابتدایی، مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت سوله و ساخت آن،  دهانه و ارتفاع سوله می باشد. دهانه و ارتفاع مشخص می کنند که در هر متر مربع چقدر فولاد باید صرف شود، دانستن این وزن به شما کمک می کند که بتوانید وزن کل سازه را با توجه به طول آن مشخص کنید.

 

قیمت ساخت سوله در سال 1402

عوامل متعددی می توانند در کاهش یا افزایش هزینه های ساخت سوله موثر واقع شوند، برخی از این عوامل به شرح زیر است.

منطقه جغرافیایی ساخت سوله
ابعاد سوله
مدل سوله
مصالح استفاده شده در ساخت سوله
عوامل متفرقه ی درج شده در قرارداد سوله

متاسفانه در برخی موارد مشاهده شده، که شرکت های سوله سازی برای کاهش هزینه ها از متریال ناخالصی استفاده می کنند که کیفیت شان کمتر از حد استاندارد است، استفاده از این نوع مواد اولیه نه تنها موجب کاهش هزینه ها نمی شود، بلکه با تحت تاثیر قرار دادن عمر مفید سازه، موجب بروز خسارت های جبران ناپذیری می شود.

شرکت سوله سازی دانیال صنعت با سابقه چندین ساله ای که در زمینه ساخت انواع سوله ها دارد توانسته است جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین مجموعه‌ های سوله سازی بیش از پیش تثبیت کند.

صفر تا صد پروسه ساخت سوله تخصص ویژه ی مجموعه‌ ماست، بدون شک مخاطبان شرکتی که صفت برتر را به دوش میکشد نگرانی بابت چگونگی‌ ساخت سوله و مواد اولیه آن ندارند، چرا که کیفیت پروژه های تولیدی دانیال صنعت در طی مدت زمان طولانی‌ بر همگان ثابت شده است.

چنانچه قصد ساخت سازه ای حساس همچون سوله را دارید، مجموعه‌ ما می تواند در انجام صفر تا صد مراحل ساخت سوله شما را یاری کند.

بدون شک سازه دریافتی‌ بر اساس بالاترین استاندارد های موجود در این عرصه ساخته شده، و در کمترین زمان ممکن در اختیارتان قرار می گیرد.

ساخت سوله (industrial shed) | قیمت ساخت سوله در سال 1402