جرثقیل سقفی این امکان را می دهد که اجسام سنگین و حجیم را از یک مکان به مکان دیگر جابهجا کنید که به دو دسته جرثقیل سقفی تک پل و جرثقیل سقفی دو پل تقسیمبندی میشود که این جرثقیل ها بر اساس کارایی، هر کدام از این ها برای یک هدف خاص در کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
جرثقیل سقفی تک پل جهت استفاده در سالن ها و کارگاه هایی که نیازمند جرثقیل در تناژ پایین و کارایی مختلف می باشند. بسیار کارآمد و مناسب است. جرثقیل سقفی تک پل عموما از ظرفیت 500 کیلوگرم تا 10 تن و دارای دهانه های 4 تا 45 متر می باشند.
سازه جرثقیل سقفی تک پل وزن بسیار کمی دارد.
جرثقیل سقفی تک پل نسبت به جرثقیل های سقفی دو پل قیمت کمتری دارد.
در زمان استفاده از جرثقیل سقفی تک پل، محدودیت هایی که برای نوع دو پل وجود دارد، را نخواهید داشت.
در ظرفیت حمل بار جرثقیل سقفی تک پل محدودیت وجود ندارد.
عدم وجود محدودیت در عرض جرثقیل ها حتی در زمان هایی که ظرفیت آن با جرثقیل سقفی دو پل برابر است.
قابلیت نصب راهرویی
قابلیت دسترسی به وینچ بالابر در زمان هایی که نیاز به تعمیرات است.
عدم وجود محدودیت در نصب تجهیزاتی از قبیل مگنت، چنگک، کابین و غیره
استفاده از جرثقیل های سقفی تک پل برای سالن هایی با دهانه کمتر از ۱۵ متر و همینطور ظرفیت باربرداری کمتر از 5 تن، بهترین انتخاب می باشد. افزایش مفید ارتفاع این امکان را میدهد که مواد و محصولات بیشتری را جهت انبار کردن جا به جا کنید. برای دست یافتن به ارتفاع مفید در بسیاری از جرثقیل های سقفی فاصله سقف تا کنسول را کوتاه در نظر میگیرند که این کار نه تنها کمکی به میزان ارتفاع مفید جرثقیل نمیکند بلکه کار نصب جرثقیل را نیز مشکل تر خواهد کرد.
مدل و نوع وینچ انتخابی در جرثقیل سقفی تعیین کننده عرض مفید و بیشترین ارتفاع در جرثقیل سقفی تک پل می باشند. در مواقعی که می خواهید ارتفاع مفید و بالاتری را در جرثقیل سقفی تک پل داشته باشید می توانید از وینچ های وزنه مقابل یا لوهدروم استفاده کنید. از این رو برای رسیدن به عرض مفید و بسیار بیشتر در جرثقیل سقفی تک پل، انتخاب مدل وینچ جرثقیل مهم و ضروری است.
در بسیاری از وینچ های روز دنیا سیستم افزایش دهنده ارتفاع وجود دارد. از این رو برای رسیدن به عرض و ارتفاع مفید و بیشتر، انتخاب کردن مدل وینچ جرثقیل بسیار مهم و ضروری است.. در وینچ هایی که درام، گیربکس و الکتروموتور در یک ردیف و در کنار هم هستند، کمترین عرض مفید را دارند از این رو برای رسیدن به عرض مفید بیشتر در جرثقیل های سقفی تک پل باید ارتفاع و وینچ مناسب را متناسب با یکدیگر انتخاب کنید چرا که در این صورت می توانید با بالا بردن ارتفاع بالابر جرثقیل، درام بلندتر و عرض وینچ بیشتری را داشته باشید.
این نوع جرثقیل ها که از انواع جرثقیل سقفی تک پل است، توانایی بهره برداری بسیار بالا به اندازه حدود ۵۰۰ کیلوگرم تا ۱۰ تن را دارند و می توانند در پروژه های گوناگون به گونهای خاص طراحی و استفاده شوند از این رو در مکان های مورد نظر که دارای برخی محدودیت ها از نظر ستون ها وجود داشته باشد و امکان استفاده از جرثقیل های سقفی وجود نداشته باشد بتوان از آن ها در بیشترین ارتفاع جابجایی استفاده کرد.
استفاده از این جرثقیل های سقفی آویزی در انواع سالن ها به دلیل داشتن عرض ترولی آنها ، بسیار مناسب می باشد.
استفاده از جرثقیل سقفی تک پل دیواری باعث می شود که بتوان از کناره های سالن به طور بهینه استفاده کامل را نمود. زیرا هنگام حرکت جرثقیل های بزرگ در سطح پایین حرکت آنها دچار اختلال میشود در مسیری پادگانه جرثقیل های سقفی تک پل دیواری توانایی حرکت کردن را دارند و می توانند جابجا کردن بارها را به طور جداگانه انجام دهند.
استفاده از جرثقیل های سقفی تک پل در مکان هایی که دارای قطر دهانه کمتر از ۱۵ متر هستند و همچنین میزان ظرفیت آنها برای حمل بار از ۵ تن کمتر است ، بسیار مناسب است.
از جرثقیل های سقفی تک پل می توانند برای انبار کردن مواد و محصولات بیشتر به دلیل داشتن ویژگی افزایش ارتفاع مفید، استفاده شوند.
.در این بخش از مقاله، سعی شده تا مراحل ساخت جرثقیل تک پل به اختصار توضیح دهیم، تا با رعایت اصول و استانداردها، محیطی امن برای کار ایجاد کنیم.
مرحله اول برای ساخت جرثقیل تک پل، مشاوره و ارزیابی برای افزایش ایمنی و امنیت در محل نصب جرثقیل است.ارتفاع، تناژ جرثقیل، دهانه سالن و طول مسیر در این مرحله بررسی می شود سپس تیم ارزیابی به محل نصب ارسال می شوند تا با بررسی شرایط محیطی سالن، بهترین جرثقیل را برای آن کارگاه طراحی کنند.
در این مرحله از ساخت جرثقیل سقفی تک پل، تمامی اطلاعات مورد نیاز از مشتری و گزارش تیم ارزیابی از بازدید اولیه محل نصب جرثقیل، در اختیار واحد محاسبات و طراحی قرار می گیرد تا نقشه ساخت جرثقیل تهیه و تنظیم گردد.
در این مرحله از ساخت جرثقیل سقفی تک پل، قطعات فلزی مورد نیاز برای ساخت جرثقیل طبق نقشه های واحد مهندسی و فنی، از ورق های آهن ساخته می شوند. از این رو برای این کار لازم است ورق های آهنی در ابعاد و اندازه دقیق بریده شوند. برش ورق های آهنی در صنایع به دو روش انجام می گیرد:
برش ورق ها به روش سرد: ورق های با ضخامت بین 10-2 میلی متر را به روش سرد برش می دهند.
برش ورق ها به روش گرم: برش ورق ها با ضخامت 15 میلی متر و یا بیشتر با روش برش گرم انجام می گیرد. از برش گرم در بریدن اشکال هندسی استفاده می کنند.
نتیجه این برش ها منتهی به تولید اجزای پل مانند بال پایین ، بال بالا و جان بالا و جان پایین، راهبر طولی، کالسکه، کلگی و چرخ ها، راهروی کالسکه و کابین می شود که باید این قطعات را در مرحله ی بعد به یکدیگر جوش دهند.
در این مرحله، قطعات برش داده شده طبق نقشه به یکدیگر جوش داده شده و سپس وارد مرحله مونتاژ می شوند. پل، کالسکه و راهبر از اصلی ترین اجزای جرثقیل هستند که با ساخت این اجزا سازه ی اصلی جرثقیل ساخته می شود. بعد از ساخت راهبر و پل و متعلقات جرثقیل مانند راهرو، خطوط برق رسان، کابین توسط این واحد روی سازه جوش و مونتاژ می شود.
قبل از رنگ کاری باید سطح فلز از مواد زائدی مانند، پلیسه، زنگ زدگی، گرد و غبار و چربی زدوده شود. برای این کار باید سطح فلزات را ابتدا تینر شویی و برس کاری کرد. بنا به درخواست کارفرما سطح فلزات را قبل از رنگ کاری با روش های سند بلاست، ساچمه زنی، شات بلاست صیقل می دهند.
نقشه برق جرثقیل با استفاده از نرم افزار های منطبق با استاندارد IEC و سری استانداردهای EN 60034 و همچنین تیم مهندسی برق، شروع به آماده سازی تابلو می کنند.. استفاده از فریم مناسب تابلو برق جهت توقف اضطراری جرثقیل، اینورتر جهت حرکت نرم، تنش زدایی و تغییر سرعت و استفاده از کنتاکتورهای با کیفیت از جمله مهمترین نکاتی است که در تهیه ی تابلو برق توسط شرکت باید رعایت می شود.
مراحل نصب و راه اندازی جرثقیل در شرکت دانیال صنعت توسط مهندسین با تجربه و با استفاده از ابزارهای تخصصی مانند جرثقیل و زنجیر و تسمه های باربردار زنجیری دستی انجام می گیرد.
جرثقیل های سقفی تک پل از اجزای مختلفی تشکیل شده است، از این رو در این بخش به صیح اجزای آن می پردازیم. جرثقیل سقفی تک پل از سه بخش مهم تشکیل شده است که این اجزا شامل موارد زیر می باشند:
از بالابر برای بالا و پایین بردن اجسام و جابجایی آنها استفاده می شود. بنابراین بالابر ها نقش بسیار اساسی در جرثقیل ها دارند.
در جرثقیل های سقفی تک پل ترولی برای حرکت دادن سازه و بار به سمت چپ و راست به کار برده میشود.
برای حرکت جرثقیل، ترولی و بار به سمت عقب و جلو از پل استفاده می شود. پل ها از طریق دو ریل که به صورت موازی قرار می گیرند، حرکت می کنند و باعث میشوند که منطقه وسیعی از سالن تحت پوشش جرثقیل در آید.
استفاده از این سازه ها باعث به حداقل رسیدن خطاهای انسانی در جا به جایی اجسام میشود.
با توجه به اینکه وزن تجهیزات ساخته شده جرثقیل سقفی تک پل کم می باشد در نتیجه وزن کلی آن نیز نسبت به سایر کمتر است.
در جرثقیل سقفی تک پل قلاب ها دارای فاصله کمی از کناره ها می باشند.
با استفاده از جرثقیل سقفی تک پل می توان کارها را با بهترین کیفیت و طبق اصول درست انجام داد.
این سازه دارای طراحی بسیار ساده ، هزینه کمتر برای تهیه تجهیزات و حمل بار نسبت به دیگر جرثقیل سقفی می باشد.
سرعت نصب جرثقیل سقفی تک پل نسبت به جرثقیل سقفی دو پل بسیار بیشتر است و سریعا در سالن نصب می شود.
اقتصادی ترین گزینه انتخاب جرثقیل در بین سایر که ظرفیت زیر 16 تن و دهانه کمتر از 20 متر دارند، جرثقیل سقفی تک پل می باشد.
در سالن هایی که ارتفاع کمتری دارند جرثقیل سقفی تک پل قابل اجراست
جرثقیل های سقفی دو پل نسبت به تک پل بزرگ تر بوده و دارای وزن بیشتری می باشد، در نتیجه برای کار در محیط های کوچکتر جرثقیل سقفی تک پل بسیار مناسب می باشند.
جرثقیل سقفی تک پل مدت زمان بیشتری برای جابجایی بار و اجسام دیگر نیاز دارد و از طرف دیگر راه اندازی و نصب آن ها نسبت به دو پل بسیار ساده تر و راحت تر است.
برای کنترل جرثقیل سقفی تک پل از دو روش استفاده می کنند. یکی از روش های کنترل از طریق دکمه و روش دیگر از طریق کنترل از راه دور است، اما جرثقیل های سقفی دو پل باید فقط توسط اپراتور و با دقت بسیار کنترل شوند.
تفاوت جرثقیل سقفی تک پل و دو پل از لحاظ کارکرد با یکدیگر متفاوتند: جرثقیل سقفی تک پل معمولا در کاربری ها و فعالیت های سبک به اندازه حدود 15-20 تن و مدت زمان عملکرد حداکثر 6 ساعت در یک شبانه روز می باشند در مقابل جرثقیل های سقفی دو پل معمولا در کاربری های بسیار سنگین یعنی برای جا به جای اجسامی بالاتر از 15-20 تن و مدت زمان کارکرد حدودا 8 ساعت و بالاتر در یک شبانه روز) به دلیل عملکرد بالاتر آن مورد استفاده قرار می گیرند.
جرثقیل سقفی دوپل مخصوصا در زمان حرکت طولی جرثقیل توانایی بالاتری نسبت به جرثقیل سقفی تک پل دارند.
تفاوت اصلی طراحی این دو جرثقیل سقفی در ارتفاع موثر زیر قلاب می باشد، ارتفاع موثر زیر قلاب در جرثقیل های سقفی تک پل به دلیل طراحی آن کمتر از جرثقیل سقفی دو پل می باشد.
طراحی قرارگیری قلاب در طراحی جرثقیل سقفی دوپل بهتر از طراحی آن در جرثقیل تک پل می باشد. دسترسی قلاب جرثقیل به کناره های سالن با توجه به نوع اتصال پل و کلگی در جرثقیل های دو پل، بهتر از جرثقیلهای تک پل می باشد.
وزن نهایی جرثقیل سقفی تک پل به دلیل سبکتر بودن سازه آن بسیار کمتر از جرثقیل سقفی دوپل می باشد، بنابراین تاثیر ناشی از بار وارده بر روی سازه سالن بسیار کمتر خواهد بود.
در نهایت جرثقیل سقفی تک پل نیاز به فضای آزاد کمتری از روی تیری که حمل کننده فشار وارده است، نسبت به جرثقیل سقفی دو پل دارد.
قیمت جرثقیل های تک پل به دلیل متفاوت بودن مکانیسم های آن و سبکتر بودن سازه آن ارزانتر از جرثقیل های دوپل می باشند.
واضح است که هر سازه ای پس از نصب و بکارگیری، در فواصل مختلف زمانی نیاز به محافظت دارد، جرثقیل سقفی تک پل نیز از این قاعده مستثنی نیست. بالابر جرثقیل سقفی از جمله بخش هایی است که چک کردن مداوم آن جزو ضروریات است، بخش هایی مانند موتور ها، چرخ ها و سیم بکسل برخی از قسمت هایی هستند که باید به طور مرتب بازبینی شوند. ادوات الکترونیکی و برقی، چرخ های پل و ضربه گیر ها نیز جزو اجزای حساس یک جرثقیل سقفی محسوب می شوند. با نگهداری صحیح از یک سازه الکترونیکی می توانید علاوه بر افزایش عمر مفید آن، از بروز خسارات فنی و مالی جلوگیری کنید.
بی شک هر محصولی به واسطه مشخصه های فنی منحصر به فرد خود شناخته می شود، هر یک از جرثقیل های سقفی ای که در بازار وجود دارند ممکن است دارای ویژگی های متغیری به نسبت یکدیگر باشند، اما عمده ویژگی هایشان به شرح زیر است.
ظرفیت بار بین 1 الی 20 تن
دهانه جرثقیل بین 4 الی 30 متر مربع
ارتفاع بین 5 الی 30 متر مربع
سیستم کنترل ریموت کنترل یا کلید فرمان
سیستم برق رسانی بین 3 فاز الی 400 ولت
نوع بالابر زنجیری یا سیم بکسلی
جنس بدنه فولادی و پروفیلی
سرعت تک یا دوتایی
معیار های خرید یک دستگاه، شامل تمامی پارامتر هایی هستند که توجه به آنها در هنگام تهیه محصول، می تواند در انتخاب صحیح یک سازه موثر واقع شوند. برای اینکه یک جرثقیل سقفی بی عیب و نقص را خریداری کنید، باید به نکات کوچک و بزرگ بسیاری توجه کنید، برخی از این نکات به شرح زیر هستند:
حداقل و حداکثر ظرفیت بار و مواد
ابعاد دهانه جرثقیل
نوع طبقه بندی کلاس جرثقیل
توجه به نوع جرثقیل ( مدل رو نشین یا آویز)
سفارشی سازی پروسه ساخت جرثقیل
اگرچه تمام عناوین ذکر شده دارای اهمیت بالایی هستند، اما انتخاب صحیح یک سازنده در اولویت قرار دارد چرا که یک تولید کننده برتر تمامی پارامتر های افزایش کیفیت یک سازه را همواره رعایت می کند. شرکت دانیال صنعت یکی از برترین تولید کنندگانی است که در حوزه تولید انواع سازه های سبک و سنگین فعالیت می کند، با سپردن پروسه تولید و تهیه جرثقیل سقفی تک پل به این مجموعه می توانید کیفیت و کارایی را برای خود به ارمغان آورید. لازم به ذکر است که برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با پشتیبانی می توانید به اطلاعات درج شده در وب سایت مراجعه کنید.
شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت با 3 کارخانه مجزا هر کدام به مساحت 30 هزار متر مربع جمعا در زمینی به مساحت 90 هزار متر مربع با 21000 متر مربع انبارهای سرپوشیده و محوطه اقدام به تولید و ساخت اسکلت های سنگین فلزی ، پل و جرثقیل های سقفی و دروازه ای اسکلت های فلزی جوشی و پیچ و مهره ای می نماید .
اگر شما هم قصد خرید جرثقیل سقفی تک پل را دارید می توانید با ما تماس بگیرید و راهنمایی های مورد نیاز را در زمینه خرید دریافت کنید.