اگر قصد دارید ساختمانی با ارتفاع بالا بنا کنید، وجود سقف کرومیت یکی از ضرورت های ساختاری سازه شما محسوب می شود. تیرچه بلوک مهم ترین عضو تشکیل دهنده این نوع سقف محسوب می شود، این اجزا به واسطه تیرچه های فلزی و با روش جان باز تولید می شوند. از آنجایی که مزایای این نوع سقف به نسبت دیگر سازه های موجود در بازار بیشتر است، استفاده از آن نیز با استقبال بیشتری رو به رو شده است، استحکام و یکپارچگی بالا از جمله مزایایی هستند که سقف کرومیت را برای بهره گیری در سازه های فولادی سازگار می سازند.
لازم به ذکر است که مهندسین می توانند به واسطه تیر های کرومیت چند سقف را به صورت همزمان بتن ریزی کنند، این ویژگی علاوه بر تسریع روند ساخت می توانند تا حد زیادی موجب کاهش هزینه های پیش رو شوند. تیرچه های کرومیت جزو محدود سازه هایی هستند که از بدو تولید حالت ایستاده دارند، به همین خاطر است که برای بهره گیری از آنها ضرورتی بر انجام پروسه شمع کاری وجود ندارد.
به طور کلی این نوع تیرچه ها به گونه ای طراحی و تولید شده اند که بتوانند به تنهایی وزن وارده از سمت یک سازه را تحمل کنند، به همین سبب تیرچه ها پس از پروسه بتن ریزی، با بتن ترکیب شده و سپس نصب می شوند. بدین ترتیب میزان استقامت این اجزای فولادی دو چندان می شود، البته که این نوع تیرچه ها قبل یا بعد از بتن کاری تحمل به دوش کشیدن بار های زنده و مرده را دارند.
شناخت اجزاء یک جسم ساختمانی می تواند در چگونگی پیشبرد یک فعالیت صنعتی مفید واقع شود، به طور کلی عمده اجزایی که در تولید یک سقف کرومیت دخیل هستند به شرح زیر است:
بر طبق یک تعریف کلی می توان گفت تیرچه فولادی با جان باز جزو سازه هایی است که از پیش ساخته شده است، این عضو اصولا به شکل خرپا های مخصوص دو سر تولید می شود. این نوع تیرچه ها در دو مرحله مجزا بارگذاری می شوند، مرحله اول قبل از گیرش بتن، و مرحله دوم پس از گیرش بتن انجام خواهد شد.
بال بالایی، بال پایینی، و اعضای قطری مهم ترین اجزای تشکیل دهنده تیرچه فولادی با جان باز محسوب می شوند. بال پایینی این کالا از نوعی تسمه به دست می آید، این تسمه می تواند به عنوان عضو کششی کالا نیز کاربرد داشته باشد، بال دوم نیز بسته به نوع خود می تواند از نبشی، ناودانی و تسمه ساخته شود، بال فوقانی معمولا به واسطه یک پوشش بتنی احاطه می شود.
در نهایت اعضای قطری نیز میلگرد هایی را تشکیل می دهند که به واسطه یک نظم خاص، به صورت مورب چیده شده اند، کلیه اجزای تشکیل دهنده این عضو از سقف کرومیت دارای اهمیت ویژه ای هستند به طوری که با غیاب هر کدام شان ممکن است یک فرایند ساختمانی به چالش کشیده شود.
واضح است که میلگرد مورد نیاز یک سازه ساختمانی بسته به نوع ساختمان و انتظاراتی که از آن می رود می تواند با سازه دیگری متفاوت باشد. به همین سبب هر یک از میلگرد های موجود در بازار خواص خاصی را از خود ارائه می دهند. میلگرد حرارتی، یکی دیگر از اجزایی است که حضور آن در پروسه ساخت سقف کرومیت الزامیست. این نوع میلگرد ها به صورت موازی با تیرچه ها جایگذاری شده، و در قسمت بالایی سقف کارگزاری می شوند. مقاومت در برابر تنش های ناشی از اختلاف دما، از جمله مزیت های میلگرد های حرارتی به شمار می رود.
سقف های کرومیت معمولا به واسطه بلوک های سفالی طراحی و تولید می شوند. بلوک هایی که در این سقف ها از آنها استفاده می شود، در اکثر موارد خاصیت پر کنندگی دارند. بر خلاف انتظار بلوک پر کننده نمی تواند تاثیر چندانی بر استحکام یک سازه بگذارد. لازم به ذکر است که این بلوک ها می توانند از موادی همچون پلی استایرن، سیمان و یا سفال ساخته شوند.
استفاده از کلاف های عرضی در سقف های کرومیت ضروری است. این کالا ها می توانند در ابعاد متفاوتی تولید شوند، اما حداقل عرض آنها باید 10 سانتی متر باشد. هنگامی که به ساختار این کلاف های عرضی دقت کنید، شاهد حضور دو میلگرد با قطر های متفاوت نیز خواهید بود. بر طبق نظر کارشناسان این میلگرد ها باید حداقل قطری قریب بر 12 سانتی متر را داشته باشند.
بتن های رویه عضوی از بتن های مرکب را تشکیل می دهند. در ابتدا تیرچه ها، سپس بلوک ها، و در نهایت بتن رویه بر روی کار اجرا می شود. خاصیت بتن های رویه تحمل بار های زنده و مرده بر روی سقف است، البته این پروسه با کمک تیرچه های فولادی جان باز انجام می شود.
سقف های کرومیتی که در بازار به فروش می رسند دارای مدل های متنوعی هستند که هر یک به نسبت دیگری دارای خواص مجزایی می باشند. در ادامه این مطلب سه مورد از پرکاربردترین سقف های کرومیت موجود در بازار ذکر خواهد شد.
تیرچه بلوک کرومیت یکی از انواع سقف هایی است که با پسوند کرومیت به بازار عرضه می شود. یکی از مزایای اصلی این سقف به نسبت نوع معمولی آن، سرعت بالای اجرا و نصب آن است. برای ساخت تیرچه بلوک ها نیازی به شمع کاری نیست، به همین جهت این نوع سقف ها همواره انتخابی معقول به شمار میروند.
معمولا برای کم کردن وزن تیرچه های کرومیت، از سقف هایی استفاده می کنند که به شکل پلیمر کرومیت ساخته شده باشند. یکی از مهم ترین اقلام به کار رفته در این نوع سقف ها، بلوک پلی استایرن نامیده می شود، بهره گیری از این ماده اولیه می تواند در کاهش مصرف تیرچه و فولاد موثر باشد، علاوه بر آن پروسه گچ کاری نیز به واسطه این اجزا با سهولت بیشتری انجام می شوند. سقف پلیمر کرومیت نیز همانند دیگر اجزای این گروه، وزن اندک و سرعت اجرای بالایی دارد.
کامپوزیت ها یکی از اصلی ترین اقلامی هستند که می توانند در کاهش وزن یک سازه موثر واقع شوند. در این روش ساختاری تیرچه های فولادی با جان باز جایگزین نوع ساده آن می شوند، پس از این جایگزینی تیرچه ها به واسطه دال بتنی در بتن غوطه ور خواهند شد. در این فرایند محفظه خالی تیرچه ها به واسطه قالب های موقت پر می شده و پس از بتن ریزی تخلیه می شود. یکی از مزایای اصلی سقف کامپوزیت کرومیت کاهش وزن تیرچه ها است. چگونگی ساخت این سقف ساده بوده و در عین حال اجزای در دسترسی دارد. بهره گیری از این نوع سقف در دهانه های بلند می تواند تا حد زیادی هزینه های مصرفی را کاهش دهد.
اگرچه این سقف ها دارای انواع متفاوتی هستند، اما چگونگی اجرای آنها تنها در دو روش خلاصه می شود، این روش ها عبارت است از:
برای دستیابی به یک سقف کامپوزیت کرومیت، مراحل کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارد که هر یک باید به دقت دنبال شوند، برخی از اصلی ترین مراحل این حوزه عبارت است از:
چگونگی اجرای یک سازه کرومیتی اگرچه به نسبت دیگر سازه های مشابه آسان است،اما باز هم نکات و حساسیت هایی در آن وجود دارد که تنها یک پیمانکار برتر می تواند آنها را شناسایی و حل و فصل کند.
سازندگان بسیاری در حوزه ساخت سقف کرومیت و سازه هایی از این دست فعالیت می کنند، در این میان نام مجموعه دانیال صنعت به وضوح می درخشد. دانیال صنعت یک سازنده برتر است که می تواند ایمن ترین سازه ها را کمترین زمان و معقول ترین بودجه به دست کارفرمایان برساند. برای استارت همکاری تان با این مجموعه کافیست به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید، و پس از ارتباط گیری با بخش پشتیبانی اطلاعات لازم را کسب نمایید.
قبل از آنکه پروسه نصب و جوشکاری این سازه آغاز شود، باید اختلاف محل طره ها، تیغه بندی سقف، و ارتفاع سقف سنجیده شود. اندازه تیرچه ها باید با دقت بالایی انتخاب شوند، چرا که در صورت پستی و بلندی محصول چاره ای جز برش تیرچه وجود ندارد. مقدار محدودیت جوش در هر سمت بین 5 تا 6 سانتی متر است، در این میان بال فوقانی هرگز نباید جوشکاری شود.
در وضعیتی که ورق زیرین تیرچه فولادی از قسمت اصلی آن بالاتر باشد، قرار دادن یک تکیه گاه برای آن در اولویت قرار می گیرد. آن دسته از سازه هایی که به واسطه بتن ساخته می شوند، می توانند از تکیه گاه های فلزی و یا چوبی استفاده کنند.
برای قالب بندی یک سازه از تخته های مخصوصی بهره می برند که ابعاد آنها معمولا 12 الی 20 سانتی متر است. واضح است که این قالب ها باید مقاومت معقولی داشته باشند و در لحظه ابتدایی مصرف ایرادی نداشته باشند.
هنگامی که پروسه قالب بندی با موفقیت به پایان برسد، فرایند بلوک چینی آغاز می شود، این مرحله دارای حساسیت بسیاری است و لزوما باید به واسطه متخصصان آن انجام شود. تنها شخصی که در این عرصه مهارت کافی داشته باشد، می تواند محفظه خالی سقف را به واسطه بلوک ها پر کند. این فضا های خالی می توانند به واسطه بلوک هایی با ابعاد مختلف جبران شوند.
بی شک پروسه نصب سازه ای این چنینی دارای حساسیت های بسیاری است، به همین خاطر باید از ابزار ها و تجهیزات بخصوصی استفاده کرد. برخی از تجهیزاتی که در فرایند نصب سقف کرومیت دخیل هستند عبارت است از:
در پاسخ به این پرسش که سقف کرومیت چیست؟ چه مزایایی دارد می توان مزیت های بسیاری را ذکر کرد، برخی از این ویژگی های مثبت عبارت است از:
اگر چه نکات مثبت سقف کرومیت به نسبت نکات منفی آن برتری دارد، اما باز هم نمی توان معایب این نوع سازه را نادیده گرفت. برخی از مهم ترین معایب سقف های کرومیت عبارت است از: