قیمت ساخت جرثقیل سقفی دو پل

جرثقیل سقفی دو پل

همانگونه که از اسم «جرثقیل سقفی دو پل» مشخص است، این وسیله از انواع  جرثقیل سقفی می‌باشد. به عبارتی دیگر جرثقیل سقفی دو پل مثل جرثقیل سقفی تک پل، آویز بر روی تیر کرین‌های طولی سالن و کنسول متصل می‌شود. این جرثقیل سقفی امکان حرکت در طول، عرض و ارتفاع را به کاربر می‌دهد و تقریبا می‌توان گفت که از نظر تناژ و عملکرد در جهت‌های مختلف هیچ محدودیتی نخواهد داشت.

جرثقیل سقفی جفت پل توانایی جابه‌جایی بار از 5 تن به بالا و معمولا تا 400 تن را دارد، بنابراین می‌توان گفت که جرثقیل سقفی دو پل برای کاربری‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این جرثقیل از کارگاه‌های مسقف با دهانه عرضی بالا استفاده می‌شود. همچنین سقف این کارگاه‌‌ها باید حداقل ظرفیت 10 تن را داشته باشند؛ علاوه بر آن برای اجرای جرثقیل سقفی دو پل بهتر است که سقف ارتفاع بالایی داشته باشد که در ادامه با اجزای جرثقیل سقفی جفت پل آشنا خواهیم شد.

 

ساخت جرثقیل سقفی دو پل

به طور کلی در مبحث ساخت جرثقیل سقفی دو پل از سه جز اصلی استفاده شده است:

  1. وینچ زنجیری یا بکسلی برای حرکت بالابر
  2. کله‌گی یا راهبر طولی برای حرکت طولی
  3. کالسکه برای حرکت عرضی

همانگونه که مشخص است این جرثقیل به واسطه این سه جزء اصلی قادر است بار را در سه جهت اصلی ارتفاع، طول و عرض حرکت دهد. (شمال و جنوب، چپ و راست، بالا و پایین) البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که هر کدام از این اجزای اصلی دارای بخش‌های خاصی هستند. به طور مثال در راهبر طولی و یا کله‌گی از اجزایی مانند چرخ از جنس Ck45، Mo40، بلبرینگ، چدن، موتور گیربکس و … استفاده شده است.

 

قیمت جرثقیل سقفی دو پل

اگر بخواهیم از ابعاد اقتصادی نیز به این جرثقیل نگاه کنیم باید بگوییم که جرثقیل سقفی دو پل مانند جرثقیل دو پل رونیشین را می توان در دسته جرثقیل‌های نسبتا گران قرار داد، خصوصا از آن جهت که اجرا و نصب این دسته از جرثقیل‌ها با کاربری‌های سنگین، نیاز به ظرافت خاص و ویژه‌ای دارد و از پیچیدگی‌های متعددی برخوردار است از طرفی دیگر هزینه اجرا و نصب جرثقیل سقفی دو پل عمدتا به میزان تناژ قابل حمل، اندازه و طول جرثقیل بستگی دارد. این مسئله به خوبی نشان می‌دهد که چرا جرثقیل سقفی جفت پل نسبت به انواع تک پل گران‌تر است.

قیمت جرثقیل سقفی دو پل

خرید جرثقیل سقفی جفت پل

انتخاب جرثقیل سقفی مناسب، برای اکثر استفاده کاربران آن، کاری دشوار و گیج‌کننده است. قطعا شما هم با جدول‌های پر از اعداد در کاتالوگ جرثقیل‌های سقفی برخورد خواهید کرد. برای انتخاب راحت‌تر و هوشمنداته‌تر شما، لیستی از ویژگی‌ها، مزایا، معایب، کاربرد‌ها و مهم‌ترین مشخصات جرثقیل سقفی دو پل را برایتان آماده کرده‌ایم.

 

ویژگی های جرثقیل سقفی دو پل

جرثقیل سقفی جفت پل دارای ویژگی‌ها و مشخصه‌های فنی بسیاری می‌باشد که در برخی موارد، بهترین انتخاب در گزینه‌های موجود از انواع جرثقیل سقفی می‌باشد که این ویژگی‌ها و مشخصات عبارتند از:

  • نصب بسیار دقیق
  • قابلیت نصب کابین
  • پروسه ساخت و مونتاژ بسیار دقیق
  • قابلیت اجرای راهروی تعمیرات نگهداری
  • قابلیت نصب بالابر و کالسکه در زیر پل جرثقیل
  • نصب بالابر True Vertical Lift و رسیدن به خاصیت عدم جابجایی قلاب
  • قابلیت نصب چندین بالابر بر روی یک کالسکه برای شرایط بهره برداری خاص
  • قابلیت نصب بین چندین دهانه با کمک کلگی واسط (با این روش می‌توان بدون محدودیت سالن‌های بسیار عرض را پوشش داد).
  • با توجه به ویژگی‌های ذکر شده، استفاده از جرثقیل سقفی دوپل  در شرایط محیطی خاص و برای ظرفیتهای بالای ۵ تن بسیار سودمند می‌باشند.

 

مزایای جرثقیل سقفی دو پل

مهمترین و اولین مزیت جرثقیل سقفی دو پل نسبت در مقایسه با انواع جرثقیل‌های سقفی، به خصوص جرثقیل سقفی تک پل، ارتفاع مفید قلاب است. در واقع به واسطه جرثقیل دو پل، کاربر امکان حرکت در ارتفاع بالاتری نسبت به انواع جرثقیل تک پل خواهد داشت. این مسئله در کنار دیگر ویژگی‌های جرثقیل دو پل باعث شده است تا کاربر امکان انتقال بار با تناژ بسیار بالاتر را داشته باشد.

دیگر نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که جرثقیل دو پل به واسطه استفاده از کالسکه‌های موازی دقت و کنترل بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. از این رو این جرثقیل‌ها عمدتا در صنایع حساس و مهمی مانند صنایع پتروشیمی، فولاد و …. استفاده می‌شود.

از مزایای دیگر استفاده از جرثقیل دو پل می‌توان به کنترل سرعت حرکت آن اشاره کرد. در واقع محدوده سرعت حرکت این جرثقیل نسبتا گسترده است و کاربران می‌توانند با سرعت بالایی بارهای خود را جابجا کنند.

ویژگی‌های مثبت دیگر جرثقیل سقفی این است که قلاب یا مگنت آن به صورت پرتابل است و کاربران می‌توانند بر اساس نیازهای خود از مگنت‌ها و باسکول‌های مختلف استفاده کنند.

در کل می‌توان بیان کرد که جرثقیل سقفی جفت پل، کاربری بالایی در اختیار اپراتورها قرار می‌دهد. عمدتا از این جرثقیل‌ها در مکان‌های بسیار حساس با تناژهای باربری بالا استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که سازه جرثقیل سقفی دو پل نسبتا پیچیده و نیاز به طراحی نصب خاصی دارد. همین موضوع باعث شده تا جرثقیل سقفی دو پل نسبت به سایر انواع جرثقیل‌ها مانند انواع تک پل‌ها گران‌تر باشد.

به طور خلاصه، جرثقیل سقفی دو پل از تناژ بسیار بالایی برخوردار است، این جرثقیل برای کارگاه‌هایی با ارتفاع سقف و عرض بالا بسیار مناسب است. همچنین مسئله مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که این جرثقیل‌ها از نظر عملکرد و دقت کارایی بسیار بالایی دارند و سرعت خوبی را در انتقال بارها در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

از دیگر مزایای جرثقیل سقفی جفت پل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تطبیق با نیاز و احتیاجات صنایعی از قبیل صنایع فولاد، ریخته گری، نیروگاه ها، صنایع سنگین ماشین سازی و…
  • قابل استفاده برای جابجایی قطعات حساسی که نیاز به ضریب اطمینان بالاتری دارند.
  • قابلیت نصب بسیار آسان‌تر و سریعتر کابین،  راهرو،چنگک، مگنت، سایر تجهیزات جانبی و…
  • قابلیت نصب در سازه‌هایی که ارتفاع بالایی دارند.

جرثقیل سقفی دو پل

معایب جرثقیل سقفی دو پل

در رابطه با جرثقیل سقفی دو پل به طور کلی نمی‌توان معایب و خاص مهمی را با توجه به نحوه کارکرد آن پیدا کرد اما مشکل عمده ای که اکثر کاربران با آن روبرو شده‌اند مقوله ثبات آن است. ثبات جرثقیل‌ سقفی یکی از اساسی‌ترین مشکلات آن می‌باشد.

هرچه جرثقیل بزرگتر باشد، از آن برای بلند کردن بارهای سنگین‌تر استفاده می‌شود که با توجه به این شرایط، برای نگهداری جرثقیل می‌بایست تمهیداتی در نظر گرفته شود تا کاربران به مشکلات ناشی از این موضوع برخورد نکنند. برای این  منظور علاوه بر نصب جرثقیل باید وزنه‌های را برای حفظ تعادل و خنثی کردن فشار وارده بر جرثقیل در نظر گرفت.

 

کاربرد جرثقیل سقفی دو پل

در تمامی محیط‌های صنعتی و همچنین صنایع مختلف زمانی که نیاز به حمل تجهیزاتی با وزن بیشتر از یک تن داشته باشیم، نیاز و اهمیت وجود به یک جرثقیل سقفی احساس می‌شود. این جرثقیل‌ها همانطور که از نامشان مشخص است، در سقف سالن‌ها نصب می‌شوند و در طول، عرض و ارتفاع سالن، بارهای موجود را جا‌به‌جا می‌کنند. به عبارتی دیگر جرثقیل‌های سقفی یکی از پرکاربردترین تجهیزات برای جا‌به‌جایی بارها می‌باشند.

جرثقیل سقفی دو پل در تمامی صنایع کاربرد دارد خصوصا صنایعی که با تجهیزاتی با وزن بالا سر و کار دارند. این جرثقیل با گنجایش حمل بار تا 20 تن، محدوده‌ی پوشش تا 42 متر، امکان نصب تجهیزات اضافه و دارای سرعت بالا و گذر سریع تمامی نیازهای کاربر را برطرف می‎کند.

 

مراحل ساخت جرثقیل سقفی دو پل

پروسه ساخت جرثقيل‌های سقفي در فازهاي جداگانه به شرح زير انجام مي‌گيرد:

خرید از خارج

بالابر (ترولی) از کمپانی‌های اروپایی چون Verlinde فرانسه يا Street انگلستان تهیه می‌شود.

خريد از داخل

تهیه مواد چرخ، ورق، موتور گيربکس‌هاي طولي SEW، بلبرينگ، اتصالات پيچ و مهره، رنگ، خط برق رسان طولي و متعلقات Bus Bar، خط برق رسان عرضي و متعلقات  C-Rail، کابل، کليد فرمان، ليميت سوئيچ و…

طراحي و ساخت داخل و نصب
پروسه ساخت پل
پروسه ساخت راهرو
پروسه ساخت کلگی
پروسه ساخت چرخ، برق، و ساخت برق رسان

و در آخر پروسه نصب که از مهم‌ترین بخش‌ها به شمار می‌آید که شامل:

کنترل لول تیرهای حمال، کنترل دهانه سالن، نصب ريل‌های طولی، نصب خط برق طولی، مونتاژ پل، کلگی،  تنظيم دهانه و …، نصب موتورهای طولی، نصب C-rail و ساير متعلقات برق رسان عرضی، کابل کشی جرثقيل، نصب جرثقيل با کمک جرثقیل کامیونی، نصب بالابر با کمک جرثقیل کامیونی، سربندی موتورها و ساير المان‌های کنترلی و قدرتی، راه‌اندازی جرثقيل، اجرای تنظيمات نهایی، تست بر اساس ملزوات استانداردی، آموزش اپراتور و در آخر تحويل دهی جرثقيل می‌باشد.

* در کنار مراحل بالا کنترل کیفیت در تمامی مراحل انجام می‌شود.

ساخت جرثقیل سقفی دو پل

انواع جرثقیل سقفی دو پل

عمده جرثقیل هایی که با پسوند دو پل به بازار عرضه می شوند در دو نوع آویز و رونشین تولید می شوند، محل اتصال بالابر و کالسکه در هر یک از محصولات نام برده یکسان بوده و تنها تفاوت آن دو چگونگی نصب پل های آن است‌.

 

اجزای جرثقیل سقفی دو پل

یک جرثقیل سقفی دو پل از قسمت های کوچک و بزرگ بسیاری تشکیل شده است که اصلی ترین آنها عبارت است از:

  • پل ها
  • کالسکه
  • بالابر
  • کلگی
  • سیم بکسل
  • گیربکس
  • موتور
  • قلاب
  • راهرو
  • سیستم توزین
  • تابلو برق
  • چرخ های متحرک و نیمه متحرک
  • تفاوت جرثقیل دو پل معمولی و رونشین

اگرچه این دو جرثقیل دارای شباهت های بسیاری هستند، اما تفاوت هایی نیز در ساختار آنها وجود دارد که آنها را نسبت به هم متمایز می کند،‌ برخی از این تفاوت ها عبارت است از:

  • در نوع معمولی قطعه راهبر در بخش کناری و زیر پل تعبیه می شود، اما در نوع رونشین این اجزا در قسمت بالایی راهبر نصب می شوند.
  • بالا بودن دسترسی ها و امکانات جرثقیل سقفی رونشین به نسبت نوع معمولی آن
  • جرثقیل سقفی رونشین برخلاف مدل معمولی می تواند بار ها را خارج از محدوده نیز جا به جا کند
  • جرثقیل سقفی رو نشین برای بهره گیری در صنایع پتروشیمی و شیمیایی مناسب تر است

 

مشخصات فنی جرثقیل سقفی دو پل

مطالعه ملاحظات فنی یک دستگاه می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار کارفرمایان بگذارد، برخی از مهم ترین مشخصه های فنی جرثقیل های سقفی دو پل به شرح زیر است:

  • ابعاد دهانه سالن حداکثر تا 40 متر
  • حداکثر ظرفیت بار بین 150 تا 250 تن
  • ولتاژ کنترل نهایتا تا 48 ولت
  • منبع تغذیه 400 ولت
  • سرعت حرکت به سمت بالا یا پایین 6 تا 8 متر در دقیقه
  • سرعت حرکت در عرض 20 تا 30 متر بر دقیقه
  • سرعت حرکت در طول 30 تا 40 متر بر دقیقه
  • طول مدار حرکت طولی نهایتا 300 متر
  • ابعاد مختلف ارتفاع از کف بین 4 الی 10 متر

جرثقیل سقفی دو پل

کارخانه تولید جرثقیل سقفی دو پل دانیال صنعت

شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت با ارائه خدمات فنی و مهندسی و بازرگانی در زمینه طراحی، ساخت و فروش انواع جرثقیل‌ها (جرثقیل سقفی دو پل، جرثقیل دروازه ای و نیم دروازه ای) و با اتکا به راهبری معتبر و شاخص، قابلیت سازماندهی موثر با مدیران كارآمد، رضایت سازمان‌ها و نهادهای دولتی، خصوصی و صنایع بزرگ داخل و خارجی کشور را فراهم می‌سازیم. همچنین ضمن توجه به تعهدات و مسئولیت‌های خود نسبت به مشتریان، با استفاده از فناوری‌های روز و نوآوری، خدمات خود را در بالاترین سطح ممکن ارائه می‌نماییم.

قیمت ساخت جرثقیل سقفی دو پل