اجرای اسکلت بتنی | سازه بتنی چیست؟

اسکلت بتنی

اسکلت های دخیل در ساختار ساختمان های مختلف معمولا به دو شکل فلزی و بتنی ساخته می شوند، این دو چارچوب تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند و چگونگی انتخاب آنها به شرایط کنونی متقاضیان بستگی دارد. همانطور که از نام این نوع اسکلت می توان حدس زد، اصلی ترین متریال اولیه یک سازه بتنی را بتن آرمه تشکیل می دهد، این ترکیب از یکی شدن دو ماده بتن و میلگرد به دست آمده است، به همین سبب میزان مقاومت بالایی را به خود اختصاص می دهد.
مهم ترین مزیت اسکلت های بتنی مقاومت بالای آنها، و بزرگ ترین عیب شان وزن سنگین و مقاومت کششی پایین آن است، البته مقاومت کششی اندک را می توان با میلگرد جبران کرد. اسکلت های بتنی در واقع یک قاب به هم پیوسته هستند، اجزای تشکیل دهنده این قاب با مقاومت بالایی به یکدیگر منسجم شده اند. عمده سازه های بتنی موجود در بازار از اتصالات خمشی بهره می برند، این اتصالات می توانند به اسکلت بتنی در انجام وظیفه اش یاری دهند.
وظیفه اصلی یک سازه بتنی در واقع مقاومت در برابر فشار ها و بار هایی است که در طول سالیان مختلف به آن وارد می شوند. بار های مرده، بار های زنده، بار های باد و بارهای زلزله از جمله این بار ها محسوب می شوند.

 

اسکلت فلزی

 

اجرای اسکلت بتنی

برای بدست آمدن یک سازه بتنی با کیفیت، مراحل کوچک و بزرگ بسیاری پیش رو است. استارت کای اجرای اسکلت بتنی با پروسه خاک برداری آغاز می شود، در این بخش زمین مد نظر برای ساخت اسکلت های بتنی باید از موانع پاک شده و کاملا یکدست شود.
لازم به ذکر است که در این مرحله آزمایشات متعددی بر روی خاک برای تشخیص میزان مقاومت آن انجام می شود.
پس از آن نوبت به آرماتور بندی و فونداسیون می رسد، در این بخش جایگاه دقیق هر یک از اجزای یک سازه متشکل از بتن تعیین می شود.
پس از پشت سر گذاشتن این مراحل و نظارت بخش اجرایی، آرماتور بندی ستون ها کلید می خورد، در این بخش هر یک از ستون های موجود در سازه های بتنی باید در جایگاه مشخص شده خود کارگذاری شوند.
گام بعدی اجرای اسکلت بتنی، بتن ریزی، میلگرد گذاری و قالب بندی دیوار ها است، هنگامی که هر یک از این‌ مراحل به اتمام برسند، آخرین مراحل اجرای یک ساختمان بتنی یعنی نازک کاری، نما سازی و دیوار چینی انجام می شود.
هر یک از مراحل ذکر شده دارای نکات و حساسیت هایی هستند که رعایت صفر تا صد آن تنها از عهده یک سازنده برتر بر می آید، دانیال صنعت همان عرضه کننده برتر است، سازنده ای که می تواند مقاوم ترین سازه های بتنی موجود این عرصه را طراحی کرده، و با تکیه بر بروز ترین شیوه های ساختاری آن را اجرا کند.
اگر به دنبال ساخت یک سازه بتنی مقاوم و کارآمد هستید، پیشنهاد طلایی ما برای شما مراجعه به دانیال صنعت است.
این مجموعه سالهاست که در تولید سازه های سبک و سنگین فلزی و غیر فلزی پیشتاز است، به همین خاطر می تواند صفر تا صد پروسه ساخت یک ساختمان بتنی را بر عهده گرفته، و آن را در کمترین زمان و قیمت به دستتان برساند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه همکاری با این مجموعه می توانید به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.

 

اسکلت بتنی

 

اجزای اسکلت بتنی

بدون شک سازه ای به این عظمت از قطعات کوچک و بزرگ بسیاری تشکیل شده است، با این حال مهم ترین و کارآمد ترین اجزای دخیل در سازه های بتنی به شرح زیر هستند:

  1. دیوار برشی
  2. فونداسیون
  3. ستون ها
  4. تیر ها
  5. دال

 

دیوار برشی

دیوار های برشی از جمله عناصر برجسته ای هستند که در ساختار ساختمان های طویل از آنان استفاده می شود.
این اجزا دارای ابعاد قابل توجهی بوده و معمولا با قطر 40 سانتی متر و ارتفاع 3 متر تولید می شوند.
به طور کلی این اجزا ستون هایی هستند که به شکل دیواره هایی مقاوم یک سازه بتنی را پوشش می دهند، همانطور که انتظار می رود این دیواره ها در برابر باد و زلزله مقاومت مطلوبی را از خود نشان می دهند.

فونداس‎‎یون

فونداسیون اولین بخشی است که در پروسه اجرای یک سازه بتنی ساخته می شود.
این بخش دارای نمونه های مختلفی است که نوع نواری آن از همه معروف تر است، اصلی ترین وظیفه یک فونداسیون، جلوگیری از ریزش یک سازه ساختمانی است.
پی یا فونداسیون به گونه ای تولید شده است که بار های مختلف را از سطح ساختمان دریافت کرده، و آن را به مرور به سطح زمین منتقل می کند.

ستون ها

ستون ها جزو مهم ترین اجزایی هستند که می توانند در یک اسکلت بتنی حضور داشته باشند.
وظیفه اصلی این قطعات دریافت بار از تیر ها و ستون های بالایی، و انتقال آن به بخش فونداسیون اسکلت بتنی است.
چگونگی طراحی ستون ها از تیر ها و دال اهمیت بیشتری دارد، چرا که اگر یک تیر آسیب ببیند نهایتا یک طبقه دچار فرسایش خواهد شد، اما با خرابی ستون ها ممکن است کل یک سازه فرو بریزد.

تیر ها

اعضای باربر افقی در یک سازه بتنی تیر نامیده می شوند، آنها می توانند وزن و فشار وارده ی خود و دیگر اجزا همانند دال را تحمل کنند‌.
وظیفه اصلی تیر ها انتقال بار های زنده و مرده سقف و طبقات به پی است، لازم به ذکر است که این اجزا در دو گروه تیر های اصلی و ثانویه دسته بندی می شوند.

 

سازه بتنی

 

مزایای سازه بتنی

اسکلت بتنی نیز مانند سایر چارچوب های موجود در بازار مزایای بخصوصی را به خود اختصاص می دهد، برخی از این ویژگی های مثبت به شرح زیر هستند:
داشتن مقاومت فشاری نسبتا بالا
مقاومت بالا در برابر د
داشتن عمر طولانی
هزینه های کمتر از اسکلت فولادی
عدم نیاز به نیروی متخصص در پرپایی سازه

 

معایب اسکلت بتنی

اگرچه مزایای یک سازه می تواند در تصمیم گیری یک مخاطب تاثیر گذار باشد، اما یک تصمیم عاقلانه زمانی رخ می دهد که معایب و مزایای یک سازه در کنار هم بررسی شوند.
برخی از مهم ترین عیوب ساختاری اسکلت بتنی به شرح زیر است:
ضرورت انجام فرایند هایی همچون اختلاط، پخت و ریخته گری
هزینه ی بالای قالب های ریخته گری
کاهش عمر مفید سازه در صورت بتن ریزی غیر اصولی
بالا بودن درصد تخریب پی در مقایسه با دیگر چارچوب ها
داشتن وزن سنگین
پروسه ساختاری کند
نفوذ سرما و گرما به سازه

 

سازه بتنی

کاربرد سازه بتنی

سازه های بتنی می توانند استفاده های زیادی در عرصه های صنعتی و غیر صنعتی داشته باشد، برخی از این کاربرد ها عبارت است از:
ساخت برج مراقبت، اسکله و دیوار ساحلی
ایجاد ساختمان های مسکونی، تجاری، کارگاه و کارخانه
ساخت پل، سد و دیوار های حائل
ساخت باند فرودگاه و سوله هواپیما
ساخت سازه های مربوط به ذخیره و نگهداری آب

 

پوشش سازه بتنی

اسکلت های بتنی می توانند به واسطه اقلام بسیاری پوشانده شوند اما اصلی ترین روکش های مورد استفاده در این ساختار ها عبارت است از:
کاشی
سرامیک
آجر
ورق های سنگی
پانل های آلومینیومی
شیشه

اجرای اسکلت بتنی | سازه بتنی چیست؟