سوله چیست؟ همه چیز در مورد سوله و نحوه ساخت آن

ما ممکن است بدانیم که سوله واقعاً به چه معناست و به چه معنی خوانده می شود ، اما تعریف دقیق سوله به عنوان یکی از مهمترین ساختارهای مورد نیاز انسان در صنعت و زندگی ، ما را مجبور به بحث و بیان بیشتر در این باره می کند. سوله چیست و چگونه ساخته شده است و برای چه برنامه هایی بهتر است که یک سوله بسازید؟

برای پاسخ به سوالات بالا می توانید تا آخر این نوشته با ما همراه باشید.

سوله چیست؟

سوله ها سازه های فلزی هستند که با تمرکز بر ایجاد محیطی بدون ستون میانی ساخته شده اند و پوشش سقف معمولاً شیب دار است.

سوله یک گزینه بسیار مناسب برای افرادی است که دارای باغ ، حیاط یا حتی فاصله محدود هستند. به طور معمول یک داستان ، این سازه ها متنوع هستند و به راحتی اصلاح می شوند تا نیازهای فرد متناسب باشند ، آنها معمولاً سازه هایی هستند که دارای سقف و چهار دیوار هستند که در خارج از خانه واقع شده اند. یک سوله می تواند بسته به نحوه استفاده از آنها ، چه برای اهداف باغبانی یا استفاده صنعتی ، از چند متر مربع تا ده ها متغیر باشد ، ساخت سوله نقش عمده ای در ذخیره سازی انواع مواد و تجهیزات دارد.

سوله چیست؟

انواع سوله

همانطور که در بالا ذکر شد ، سوله در تمام شکل ها، اندازه و همچنین ده ها ماده سازنده وجود دارد. متداول ترین سوله ها در مجموعه داخلی از چوب ساخته شده است اما امروزه انواع وینیل و پلاستیکی و ح۰تی فولادی شروع به دستیابی به زمین می کنند زیرا ارزان تر هستند و در مقایسه با رقبای چوبی خود راحت تر در زمینه نگهداری هستند.

 هرچه سوله ها نسبت به اندازه سازه ها پیچیده تر ساخته می شوند نیاز به جوشکار حرفه ای تر نیز دارد و می تواند در هنگام رسیدن به سوله های متوسط ​​و بزرگ به نتایج درخشان برسد.

سوله دارای انواع مدل های گوناگون است:

  • سوله تک دهانه که به صورت ۸
  • سوله دو یا چند دهانه با که دارای ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸ است.
  • سوله دو دهانه به صورت ۸۸ است.
  • سوله قوسی شکل
  • سوله چند ضلعی

 

تاریخچه سوله

برای درک بهتر اینکه یک سوله چگونه ساخته شده است ، باید تاریخچه ساخت چنین سازه هایی بررسی شود. با آغاز انقلاب صنعتی اروپا ، ساخت سوله برای کار در کارخانه ها در کشورهای اروپایی شکوفا شد و با گسترش صنعت ریخته گری به یکی از ستون های توسعه صنعتی در هر کشور تبدیل شد.

 در ایران ، حدود 75 سال پیش ، برای ایجاد کارخانه های صنعتی و کارگاه هایی که از روی اروپایی ها الگوبرداری شده اند ، ساخته شده است ، و امروز ، شاید صدها هزار سوله در کشور ما برای خدمات صنعتی و غیره ساخته شده اند.

 اولین شرکتی به نام Soleh Shed در ایران شروع به ساخت این سازه های صنعتی کرد و از آن زمان این نام برای این صنعت انتخاب شده است.

 

کاربرد سوله

سوله ها معمولاً برای کارهای صنعتی استفاده می شوند. اما آنها کاربردهای مختلفی دارند ، این سازه های فلزی بیشتر برای ساخت کارخانه ها ، کارگاه های صنعتی و کارگاه ها ، انبارها ، مزارع طیور ، هایپر مارکت ها ، تعمیرگاه ها ، سالن های کنفرانس (سالن ها) ، آشیانه های هواپیما ، پارکینگ و .. استفاده می شوند.

اجزای مورد نیاز در ساخت سوله چیست ؟

ریخته ها دارای مؤلفه های خاص و مشخصی هستند که هر قسمت از سوله ها توسط مهندسان محاسباتی محاسبه و طراحی می شود. برخی از خاص ترین اجزای سوله به شرح زیر است:

  •  قاب خم با پشتیبانی ساده یا گیردار که شامل ستون ها ، خرپاها یا قایق ها می شود.
  • محدودیت های طولی ، معمولاً در لوله ها هستند.
  • محدودیت های عرضی که بریس های سقفی بخشی از آن هستند
  • تمایل به مهار ها
  • بریس ها به عنوان میلگردهای پیش ساخته یا پروفایل استفاده می شوند
  • نبشی سینه بند
  • براکت هایی که وظیفه انتقال بار جرثقیل به ستون را دارند
  • پوشش سقف
  • دیوارها

اجزای مورد نیاز در ساخت سوله به طور کلی شامل  ستون ،  ستون وال پست ،  استرات،  سایه بان،  نبشی سینه بند ،  بادبند ،  سگراد،  رفتر ،  پرلین ، پیچ و مهره است.

 

چگونه سوله ساخته می شود؟

سوله ها مطابق برنامه ، برنامه کارگاه و همچنین منطقه و مواد مورد نظر ساخته شده اند.

مهمترین استدلال برای ایجاد هرگونه نظم در ساخت سوله ، دانستن اندازه واقعی ابعاد و پیش بینی الزامات  است. بدیهی است، حتی بهترین محاسبات بدون وجود کیفیت جوشکاری ، استفاده از پیچ های با کیفیت و سایر اتصالات استاندارد ، زنگ زدگی و رنگ آمیزی یا قرار دادن صحیح قطعات ، فاقد کارایی و قدرت لازم است.

سوله چیست؟

ساخت سوله سبک در انواع مختلف سوله

یکی از انواع سوله های موجود ، سوله برای ساخت سوله سبک در انواع مختلف سوله که (همچنین به آن سوله های سبک ، سوله های خرپایی گفته می شود). در این بخش ساخت سوله های خرپایی را شرح خواهیم داد.

 این نوع سوله ها در ایران حدود 10 سال قدمت دارند ، اما در اروپا بیش از 30 سال سن دارند.

سوله های خرپای قوی دارای یک روش ساخت و ساز پیچیده ای هستند که باعث شده بسیاری از سازندگان در ایران قادر به ساختن خرپا های با کیفیت نباشند ، بنابراین تعداد سازندگان این روش بسیار محدود و مطمئناً کمتر از 1 ٪ است. روند ساخت سوله های خرپایی کاملاً توسط مهندسان و متخصصان ماهر انجام می شود زیرا کوچکترین سهل انگاری در طراحی و ساخت سوله های خرپایی باعث خسارت های زیادی خواهد شد و نمی توان جبران کرد.

مراحل ساخت و ساز سوله های خرپا شامل طراحی ، پایه ، ساخت و ساز ، آماده سازی و نصب ریخته ها است که هر یک از آنها به متخصص و مهندس خاص خود نیاز دارد.

یکی از مراحل ساخت یک سوله خرپایی، طراحی آن است. نوع طراحی سوله به سفارش مشتری بستگی دارد ، که در ابتدای سفارش تعیین می کند که چه ساختاری با معماری طراحی در ذهن دارد.

 مهندسان و طراحان در این نوع سوله ها از نرم افزار قدرتمند استفاده می کنند تا بتوانند بارهای این نوع سازه ها را در تمام قسمت های سوله توزیع کنند تا بتوانند سازه های قوی تر و قدرتمندتری را با فولاد کمتری بسازند.

سوله های خرپایی همچنین به عنوان سوله های ارزان قیمت شناخته می شوند. اگرچه بهترین و با کیفیت ترین مواد در ساخت آنها مورد استفاده قرار می گیرد ، اما روش ساخت این نوع سوله ها و مصرف کمتر فولاد باعث شده است که آنها قیمت ارزان و مقرون به صرفه ای برای ساخت داشته باشند. و خرید آن هم برای تولید کننده و هم برای خریدار سود خواهد داشت.

برای اینکه ساخت و سازهای خرپایی به طور دقیق انجام شود و در اصل ، لازم است از تجهیزات و نرم افزارهای پیشرفته و به روز استفاده شود ، که بستگی به شرکت ساخت و ساز سوله دارد.

 

مزایای استفاده از اسکلت فلزی در ساخت سوله ها چیست؟

افزایش مقاومت سازه: مقاومت اسکلت فلزی نسبت وزن از سازه های بتنی بسیار بیشتر است.از این رو سعی می کنند در ساخت انواع سوله از اسکلت فلزی استفاده کنند.

اسکلت فلزی دارای خواص یکنواختی است از این رو این خاصیت فلز باعث می شود به  میزان خواص مواد اطمینان داشت و تاثیر عوامل بیرونی روی اسکلت فلزی را کاهش می دهد.

اسکلت های فلزی دارای دوام بسیار بالا در هستند و اگر اسکلت های فلزی در صورتی که اصولی ساخته شده باشند نسبت به سازه های دیگر مانند سازه های بتنی مقاوم تر و طول عمر بیشتری دارند.

اسکلت های فلزی دارای تقویت پذیری بسیار بالا می باشند از این رو امکان تقویت قسمت هایی از سازها و یا سوله ها که با اسکلت فلزی که به دلیل اشتباهات مهندسی ضعیف و یا با استحکام کمتری ساخته شده وجود دارد.

شکل پذیری اسکلت فلزی نسبت به سایر اسکلت ها بسیار بالا است از این رو انعطاف فلز نسبت به مصالح دیگر بسیار بیشتر بوده و در مقابل نیروهای کششی و ضربه ای منعطف و دارای خواص شکل پذیری می باشد.

اسکلت های فلزی نیاز به فضای کمتری در زمان ساخت دارند. از این رو می توان گفت اسکلت فلزی و یا سایر سازه های فلزی نسبت به سازه های بتنی به علت داشتن تیر و ستون فضای کمتری از زمین را اشغال می کند.

سرعت اجرا هنگام استفاده از اسکلت های فلزی بسیار بالا است. با توجه به ساخت قطعات اسکلت فلزی در کارخانه و نصب در محل سوله مورد نظر نسبت به سازه های بتنی  سرعت بالایی در زمینه اجرا دارند.

سوله چیست؟

مزایای ساخت سوله

  •  قدرت متناسب با نیازهای افراد طراحی و ایجاد می کند. 
  • امکان جلوگیری از نقص ذاتی سازه های در سوله 
  • امکان طراحی و اجرای سازه ها با ابعاد بزرگ و بسیار مهم
  • پایه سبک تر در مقایسه با ساختارهای مشابه 
  • سبکی قابل توجه از ساختار 
  •  ایمنی بالا در برابر عوامل مخرب محیطی مانند زمین لرزه (به دلیل نسبت استحکام بالا به وزن) 
  • انعطاف پذیری بالا 
  •  توانایی اجرای ساختارها با اشکال مختلف و امکان استفاده از مواد مختلف در ساخت سوله ها 
  • ساخت سوله های مدرن با استفاده از بخش های ساختمانی به اشکال مختلف امکان پذیر است. 

 

نکات مهم در زمینه ساخت سوله

طراحی سوله های تخصصی و بسیار دقیق عوامل مهمی در طراحی است که نادیده گرفتن آنها همچنین می تواند هزینه زیادی را برای تولید کننده تحمیل کند ، که از نظر اقتصادی بسیار مهم است.

 عدم طراحی درست در ساخت سوله، می تواند آسیب جبران ناپذیری از نظر اقتصادی به دنبال داشته باشد. برای ساخت سوله ، متخصصان باید نکات زیادی را در نظر بگیرند ، غفلت از هر یک از آنها به ساختار سوله می تواند آسیب زیادی وارد کند ، این نکات عبارتند از: 

  • بار های طبیعی مانند برف و باد
  • بارهای جانبی مانند زمین لرزه و باد
  • بار
  • ارتفاع دیوار
  • دهانه و طول آن
  • درصد شیب سقف
  • پوشش سقف و دیوارها
  • نحوه طراحی سوله ها

 

با دانستن اطلاعات فوق و ابعاد در نظر گرفته شده برای ساخت سوله ،آن را طراحی می کنند ، که در نهایت به یک برنامه اجرایی تبدیل می شود و اجرا می شود. 

اما ساخت خود سوله دارای چالش های دیگری است. اگر به طور سطحی نگاه کنیم ساخت سوله ممکن است که آسان باشد اما در داخل آن دشوار است و باز هم این کار همه نیست و تیم های مهندسی ویژه ای وجود دارند که باعث ایجاد و ساخت سوله می شوند. 

مونتاژ ، تنظیم قالب های سوله بسیار حساس است ، همیشه به خاطر داشته باشید که اجزای جانبی سوله می توانند به سرعت و همزمان اجرا شوند. 

از آنجا که یکی از نقاط ضعف ساختار سوله ، ضعف ثبات آن در برابر نیروهای جانبی است که البته توسط بریس های جانبی کاملاً کنترل می شود. اما زمان اجرای آن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

 

سوله چیست؟ همه چیز در مورد سوله و نحوه ساخت آن