نکات و اصول طراحی اسکلت فلزی

اصول طراحی اسکلت فلزی

اسکلت های فلزی بخش مهمی از ساختار یک جامعه مدرن را تشکیل می دهند، هنگامی که با دقت به فضای پیرامون خود نگاه کنید، شاهد سازه های ساختمانی کوچک و بزرگی خواهید بود که برای برپا شدنشان از ساختار فلزی بهره برده اند.
تفاوتی نمی کند سازه مد نظر برای چه استفاده ای ساخته شده باشد، چرا که ساختار های فلزی می توانند خود را با هر شرایطی وفق دهند.
یک ساختار فلزی با کیفیت می تواند استحکام یک سازه ساختمانی را تا حد قابل توجهی افزایش دهد، با اینکه فلز اصلی ترین متریال تشکیل دهنده اسکلت فلزی شمرده می شود، این سازه دارای وزن سبکی است که خود در افزایش عمر مفید یک ساختمان موثر است.
اسکلت های ساختمانی به سرعت ساخته می شوند و امکان تغیرات یا گسترش آن در صورت تغییر نقشه مهندسی یا اشکالات سهوی امکان پذیر است.
این سازه های ساختمانی با اینکه هزینه های کمتری را به نسبت ساختار های بتنی به خود اختصاص می دهند، دارای مقاومت و استحکام بالاتری بوده و در برابر عوامل فرسایشی و بلایای طبیعی نیز پایداری مطلوبی را از خود نشان می دهند.
اما همه ی چارچوب های فلزی نمی توانند چنین مزایایی را به خود اختصاص دهند چرا که به دست آمدن یک ساختار استاندارد و همه فن حریف مستلزم رعایت اصولی است که آن را ارتقا داده و نواقص آن را رفع کند.
اصول طراحی اسکلت فلزی در واقع ضوابطی هستند که رعایت آنها موجب افزایش سطح ایمنی، کاهش خسارات، افزایش عمر مفید و کاهش میزان آسیب پذیری اسکلت فلزی می شود.
از آنجایی که اسکلت های فلزی نقش مهمی را در محیط پیرامون ما ایفا می کنند، رعایت این اصول برای کلیه سازندگان، طراحان و کارگزاران الزامیست، در ادامه این مطلب برخی از مهم ترین اصول طراحی اسکلت فلزی ذکر می شود.

 

نکات طراحی اسکلت فلزی

برای اینکه طرحی بی عیب و نقص را در دست داشته باشیم، لازم است که به برخی قواعد توجه کنیم، برخی از این قاعده ها عبارت اند از:

  • استفاده از متریال اولیه با کیفیت
  • تعیین بار های عملکرد
  • تعیین روش طراحی
  • تعیین ضریب ایمنی
  • رعایت قوانین و مقررات
  • بهینه سازی هزینه ها

اصول طراحی اسکلت فلزی

بی شک تعداد قواعدی که می توانند در دسته بندی اصول طراحی اسکلت فلزی بارگذاری شوند بیش از تعداد ذکر شده است، با این حال تعداد اندکی از سازندگان به کلیه این اصول پایبند اند.
اگر پروسه طراحی و ساخت اسکلت فلزی مد نظرتان را به مجموعه بزرگ دانیال صنعت بسپارید، دیگر دغدغه ای درباره چگونگی به دست آوردن یک طراحی اصولی نخواهید داشت.
چرا که این مجموعه با دسترسی به بهترین کادر کاری قادر است بهترین طرح ها را به درخواست کنندگان ارائه کند.
دانیال صنعت می تواند متداول ترین سازه های فلزی موجود در بازار را با بهره گیری از یک نقشه هوشمندانه و اصولی و کارآمد به وجود آورد.
جهت همکاری با این مجموعه برتر و کسب اطلاعات بیشتر می توانید به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.
استفاده از متریال اولیه با کیفیت
بی شک یکی از مهمترین قوانینی که در دسته بندی اصول طراحی اسکلت فلزی قرار می گیرد، انتخاب صحیح متریال اولیه است، چرا که بارگذاری و عملی کردن هر طرحی با هر مواد اولیه ای امکان پذیر نیست.
از این رو بهتر است از اقلامی استفاده کنید که در نوع خود بهترین باشند، با انجام صحیح این پروسه می توانید از چگونگی پیشرفت طراحی خود اطمینان حاصل ‌کنید.

تعیین بار های عملکرد

قبل از بررسی اصول طراحی اسکلت فلزی، بهتر است بار های عملکردی آن باید به درستی محاسبه شوند، این بار ها شامل بار باد، رنگ، برف، وزن ساختمان و غیره می باشند.
تعیین این المان ها می تواند در تعیین مقطع و تحمل بار سازه مفید واقع شود و هزینه های احتمالی آن را تا حد زیادی کاهش دهد.

تعیین روش طراحی

تعیین درست روش طراحی، یکی دیگر اصل هایی است که میتواند شما را به یک نقشه اصولی برساند، در ابتدا بهتر است تیمی از مهندسین این حوزه را تشکیل داده، و با بارگذاری اولیه نقشه در نرم افزار های طراحی سازه های فلزی، نتایج بدست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید.

 

نکات طراحی اسکلت فلزی

 

تعیین ضریب ایمنی

یکی از مهم ترین قواعدی که باید در طراحی یک اسکلت فلزی به آن توجه کرد، میزان ایمنی آن سازه است.
متریال با کیفیت، مونتاژ و نصب اصولی، و توجه به عوامل خطر ساز از جمله عناوینی هستند که می توانند سطح ایمنی این گونه ساختار ها را افزایش دهند.

رعایت قوانین و مقررات

بی شک پیش نیاز ساخت هر سازه ای، رعایت قوانینی است که به واسطه نهاد های اجرایی برای آن وضع شده است، اسکلت های ساختمانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
برای دستیابی به اصول طراحی اسکلت فلزی این قاعده را فراموش نکنید، استاندارد ها، کد ها و دستورالعمل های صادر شده از سمت وضع کنندگان برخی از این قواعد به شمار می روند.

نکات و اصول طراحی اسکلت فلزی