اجرای اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

ساخت یک ساختمان مقاوم بدون وجود اسکلت های فلزی امکان پذیر نیست، با توجه به مزیت های ساختاری این نوع چارچوب ها، مهندسین این حوزه به ساخت ساختمان های چند طبقه به واسطه اسکلت فلزی علاقمند شده اند.
واضح است که زمانی که یک واحد مسکونی یا تجاری به صورت دو طبقه ساخته می شود، حساسیت های ساختاری آن نیز افزایش پیدا می کند. یکی از مهم ترین حساسیت هایی که کارفرمایان همواره با آن دست و پنجه نرم می کنند، چگونگی تامین امنیت یک سازه دو طبقه است.
اسکلت های فلزی جزو سازه هایی هستند که اگر بر طبق اصول از پیش تعیین شده این گونه ساختار ها تولید شوند، می توانند با دخالت در ساختار یک واحد دو طبقه آن را به بهترین نحو تکمیل کنند. اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه باید به گونه ای ساخته شود که در حین داشتن صرفه اقتصادی مهم ترین اصل های مقاومتی را در خود داشته باشد.
مقاومت بالا، سرعت بالای ساخت، قیمت اقتصادی، امکان شکل دهی و اصلاح از جمله مزایایی هستند که موجب می شوند استفاده از اسکلت فلزی برای اجرای ساختمان دو طبقه به عنوان یک انتخاب معقول شناخته شود.

 

مراحل ساخت اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

به دست آمدن یک اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه که دارای مهم ترین اصل های کیفیتی باشد، به چگونگی اجرای مراحل آن بستگی دارد، برخی از این مراحل عبارت اند از:

  1. گود برداری
  2. بتن ریزی
  3. آرماتور بندی
  4. مونتاژ صفحه، ستون و آماتور
  5. هواگیری صفحه ستون
  6. اجرای ستون
  7. تیرچه سازی
  8. برپایی اسکلت فلزی

گود برداری

گود برداری یکی از اصلی ترین و ابتدایی ترین مراحل ساخت یک ساختمان و البته اسکلت فلزی است، این پروسه عمدتا به واسطه بیل های مکانیکی و یا دیگر تجهیزات مشابه انجام می شود.
در هنگام انجام این فرایند متخصصان این حوزه بخشی از خاک را مورد بررسی و آزمایش قرار می دهند، چرا که جنس خاک می تواند پارامتر های کوچک و بزرگ بسیاری را تغییر دهد.
پاکسازی فضا از موانع و کف سازی از جمله مواردی است که در هنگام گود برداری انجام می شود، اگر ساختمان مد نظر دارای زیرزمین باشد، گود برداری با شدت بیشتری انجام خواهد شد.

اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

بتن ریزی

بتن ریزی صحیح از جمله مواردی است که می تواند در میزان کیفیت اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه دخیل باشد.
هنگامی که عملیات بتن ریزی به صورت اصولی انجام شود، سطحی صاف و یکدست به دست می آید که به عنوان یک زیربنا شناخته می شود.

آرماتور بندی

انجام پروسه آرماتور بندی از آنجایی ضرورت دارد که محل دقیق نصب هر یک از اجزای ساختمان دو طبقه از جمله صفحه ستون و ستون تعیین شود.
این مرحله دارای اهمیت بسیاری است چرا که در صورت بروز اشتباهات محاسباتی کارفرما با اتلاف زمان و بودجه مواجه خواهد شد.

مونتاژ صفحه،‌ ستون و آماتور

هنگامی که عملیات آرماتور بندی به درستی به اتمام برسد، هر یک از اجزای دخیل در این پروسه باید در جایگاه مشخص شده خود کارگذاری شوند.
قرار گیری صفحه ها و ستون ها در جایگاه مناسب و بتن ریزی لایه های آن از جمله مراحل مهمی هستند که برای دسترسی به اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه باید آن را پشت سر بگذارید.

هواگیری صفحه و ستون

هواگیری صفحه و ستون تنها در صورتی به درستی انجام می شود که محفظه خالی میان صفحات و ستون ها به خوبی به واسطه بتن پر شوند.
اگرچه این مرحله حساسیت زیادی را نمی طلبد، اما جزو اصلی ترین نکات ساخت یک سازه فلزی محسوب می شود.

نصب ستون و تیرآهن

هنگام اعمال این مرحله، بدون شک پیش زمینه ساخت یک ساختمان دو طبقه به واسطه اسکلت فلزی فراهم شده است.
در این نقطه هر کدام از ستون ها و تیرآهن ها باید بر طبق نقشه در مکان های مشخص شده جایگذاری شوند.
پیچ و مهره و جوشکاری از جمله روش هایی هستند که می توانند این اجزا را به یکدیگر متصل کنند.

تیرچه ریزی

تیرچه ریزی در واقع یک پروسه ضروری است که می تواند پیش زمینه ای را فراهم کند که سقف و کف ساختمان بر روی تیرک ها کارگذاری شوند.

برپایی اسکلت فلزی

در نهایت اسکلت فلزی کم کم برپا شده، و باربند های آن بر طبق اصول ایمنی نصب می شوند، از آنجایی که ساختمان دو طبقه ساخته می شود، اجرای راه پله در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است.

اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

وزن اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

ساختمان ها اصولا به دو صورت اسکلت فلزی و بتنی ساخته می شوند، وزن اسکلت فلزی شما با توجه به ابعاد آن متفاوت است.
اگر اسکلت بندی یک ساختمان دو طبقه از فلز باشد، وجود 40 الی 70 کیلو آهن آلات در هر متر مربع ضروری است، در صورتی که برای ساخت اسکلت بتنی این رقم به 35 الی 60 کیلوگرم کاهش می یابد.
لازم به ذکر است که این ارقام بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف ذکر می شود.

 

ابعاد اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه

تعیین ابعاد اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه قبل از پروسه ساخت و به واسطه تیم سازنده آن انجام می شود‌. با این حال عوامل فرعی این حوزه می توانند تاثیر به سزایی در کاهش یا افزایش ابعاد سازه به دست آمده داشته باشند، اما جای نگرانی نیست، چرا که اسکلت فلزی به گونه ای طراحی می شود که امکان اعمال تغییرات در آن وجود داشته باشد.
طول، عرض، و ضخامت صفحه یک ستون می تواند در این بخش نقش به سزایی داشته باشد، برای انتخاب درست هر یک از اجزای دخیل در اسکلت فلزی بهتر است با یک مجموعه سازنده برتر مشورت کنید.
دانیال صنعت یکی از بزرگترین مراکزی است که در حوزه تولید سازه های سبک و سنگین فلزی و غیر فلزی فعالیت می کند.
این مجموعه می تواند مقاوم ترین سازه ها را در کمترین زمان و بهترین کیفیت ابداع کند، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.

اجرای اسکلت فلزی ساختمان دو طبقه