عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی

عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی

اسکلت فلزی در واقع یک چارچوب مقاوم است که در ساختار بسیاری از سازه های مسکونی اطراف مان به کار رفته است، همانطور که از نام این سازه می توان حدس زد، عمده ی این چهارچوب از ورق های فلزی تشکیل شده است‌. به همین خاطر است که وزن اندک، مقاومت بالا و تسریع در ساخت از جمله خصوصیات بارز اسکلت های فلزی شمرده می شوند.
با توجه به فراوانی استفاده از این نوع اسکلت در سازه های ساختمانی، ممکن است این سوال برای مخاطبان پیش بیاید که

 

عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی چقدر است؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت عمر مفید ساختمان فلزی به عوامل کوچک و بزرگ بسیاری بستگی دارد، عواملی که رعایت یا عدم رعایت هر کدام از آنها می تواند موجب کاهش یا افزایش ماندگاری سازه مد نظر شود. تخمین عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی کار هر کسی نیست، این بررسی معمولا به واسطه کارشناسان برتر این حوزه انجام می شود.
به طور کلی کارشناسان این عرصه برای حدس عمر مفید یک سازه فلزی به سه عنصر کلی نیاز دارند، سن واقعی، سن سندی و سن بهره برداری اجزای اصلی این عناصر هستند. شروع محاسبه سن واقعی یک ساختمان از آن زمانی استارت می خورد که ساز و کار سازه آغاز شده باشد و پروانه ساخت آن نیز صادر شده باشد، در حالی که سن سندی از زمان ثبت سند آن شمرده می شود.
سن بهره برداری نیز از آن زمانی آغاز می شود که ساختمان مد نظر به بهره برداری رسیده باشد، از میان سنین نام برده سن بهره برداری از اعتبار بیشتری برخوردار است. با یک بررسی کلی می توان گفت حدود عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی در ایران حدود 100 سال است، این در حالی است که این آمار در دیگر کشور ها به 300 سال هم می رسد.
کارشناسان مطرح این حوزه علت این مغایرت را عدم آشنایی ایرانیان با عوامل افزایش یا کاهش عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی عنوان می کنند. برای درک بهتر شما هر یک از این عوامل به طور جداگانه بررسی خواهند شد.

 

عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی

 

محرک های افزایش عمر ساختمان اسکلت فلزی

محرک های کوچک و بزرگ بسیاری در تعیین عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی دخالت دارند، برخی از مهم ترین آنها عبارت است از:

  1. استفاده از متریال با کیفیت
  2. طراحی بهینه ساختمان
  3. محافظت از ساختمان
  4. تقویت ساختمان

معمولا آن دسته از تولید کنندگانی که لقب برتر را به خود اختصاص داده اند، قادر اند سازه هایی را بسازند که از لحاظ ماندگاری عمر مفید بالایی را به خود اختصاص دهند.
دانیال صنعت یکی از برترین مجموعه هایی است که می تواند سازه های سبک و سنگین بسیاری را با بالا ترین عمر مفید تولید کند.
عمر مفید اسکلت فلزی هایی که به واسطه دانیال صنعت ساخته می شوند بیش از مقدار معمول است، چرا که این مجموعه کلیه عوامل افزایش دهنده عمر مفید اسکلت فلزی را رعایت کرده و با کیفیت ترین محصولات این حوزه را عرضه می کند.
برای همکاری با دانیال صنعت و ارتباط با پشتیبانی، می توانید به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.

استفاده از متریال با کیفیت

یکی از اصلی ترین عواملی که می تواند علاوه بر عمر مفید یک سازه در کاهش هزینه های احتمالی آن اثر داشته باشد، استفاده از متریال اولیه مرغوب است.
واضح است که ساختمانی که به واسطه اقلام با کیفیت بازار ساخته شده باشد در مقایسه با سازه ای که کیفیت چندانی ندارد عمر مفید بیشتری را به خود اختصاص می دهد.
فولاد مهمترین و بیشترین ماده ای است که در ساختار یک اسکلت فلزی به چشم می خورد، نوع این ماده و چگونگی اتصالات آن باید به گونه ای لحاظ شود که تا سالیان سال دوام اولیه خود را حفظ کند.

طراحی بهینه ساختمان

طراحی بهینه یک ساختمان از جمله مواردی است که توجه به آن می تواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
اگر یک نقشه به گونه ای طراحی شود که در آن به کوچکترین جزئیات یک سازه فلزی توجه شود، سازه بدست آمده بدون شک دارای عمر مفید بیشتری خواهد بود.

محافظت از ساختمان

اگرچه ساختمان های اسکلت فلزی دارای مقاومت مناسبی هستند اما ممکن است در طول زمان نواقص و یا خرابی هایی در آنها به وجود بیاید.
با رفع ایرادات احتمالی و تعمیر اشکالات ساختمان تان می توانید گام موثری در رابطه با افزایش عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی تان بردارید.
چرا که ساختمان هایی که به موقع تعمیر می شوند به نسبت سازه های فرسوده دارای ماندگاری بیشتری هستند.

 

عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی

تقویت ساختمان

یکی از مزایای اصلی ساختمان های اسکلت فلزی، تعمیر، ارتقا و تقویت چارچوب ها در صورت نیاز است، به همین خاطر است که عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی در مقایسه با سازه های بتنی یا چوبی به مراتب بیشتر است.
با این حال روش های بسیاری ابداع شده اند که بهره گیری از آنها می تواند استحکام و به طبع عمر مفید یک سازه را افزایش دهد، برخی از رایج ترین آنها به شرح زیر هستند:

تقویت ساختمان به وسیله FRP
تقویت ساختمان به وسیله پیش تنیدگی
تقویت ساختمان به وسیله باد بند ها
تقویت ساختمان به وسیله دیوار برشی
تقویت ساختمان به وسیله ژاکت فولادی

 

محرک های کاهش عمر ساختمان اسکلت فلزی

حال که در رابطه با عوامل تاثیر گذار افزایش عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی صحبت شد، بد نیست محرک های کاهش عمر آن نیز بررسی شوند. برخی از محرک های برجسته این حوزه به شرح زیر است:

  1. نم و رطوبت
  2. اختلاف دمای شب و روز
  3. باران های اسیدی
  4. تغییر دما در فصل های مختلف

 

نم و رطوبت

رطوبت یکی از اصلی ترین محرک هایی است که می تواند یک سازه ساختمانی را به نابودی بکشاند.
به همین خاطر است که باید به محل جغرافیایی ساخت سازه خود دقت کنید، به طور کلی عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی در مناطق گرم و خشک به نسبت مناطق مرطوب بیشتر است.
رطوبت بیش از حد یک سازه می تواند سبب خوردگی فلزات شود و سازه را به سستی بکشاند.

اختلاف دمای شب و روز

در هنگام روز دمای هوای سازه فلزی افزایش پیدا می کند و در شب هنگام برعکس این پروسه تکرار می شود.
با تکرار این فرایند به طور مرتب، عملیات انبساط و انقباض سازه مرتبا تکرار می شود و همین تکرار می تواند ترک هایی را در ساختمان ایجاد کند.
وجود ترک در ساختمان اگرچه کوچک و عمیق باشد، اما باز هم در کاهش عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی موثر است.

 

عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی

 

باران های اسیدی

پدیده ی بارش باران های اسیدی معمولا در شهر های بزرگ و آلوده رخ می دهد. اقلام شیمیایی موجود در این باران ها به قدری مخرب است که می تواند هر سازه ای را با هر سطح مقاومتی به سستی بکشاند.

تغییر دما در فصل های مختلف

آخرین محرک کاهش عمر مفید اسکلت فلزی، تغییر ناگهانی دما در فصل های مختلف است، با اینکه این عامل مخرب مانند تغییر دمای روز شب عمل می کند، میزان اثر گذاری و تخریب آن به مراتب بیشتر است.

عمر مفید ساختمان اسکلت فلزی