ساخت سوله با قوطی

ساخت سوله با قوطی

به طور کلی می توان گفت ساخت سوله با قوطی اصطلاحی صنعتی است که به منظور ایجاد سازه هایی متشکل از پروفیل یا همان سوله های خرپایی به کار گرفته می شود.

با نگاهی گذرا به طریقه ساخت این سازه ها خواهید دانست که برای ساخت انواع سوله سه روش کلی وجود دارد که عمده ی صنعتگران از روش اول و دوم استفاده می کنند، اولین روش ساخت سوله تیر ورقی است که عمده مواد اولیه آن را فولاد تشکیل می دهد و دومین روش، ساخت سوله با قوطی می باشد که امروزه با اسامی مختلفی در میان صنعتگران رواج پیدا کرده، برخی از این اسامی عبارت اند از : 

  • ساخت سوله با قوطی
  • ساخت سوله سرپایی 
  • ساخت سوله سبک
  • ساخت سوله hss
  • ساخت سوله فضایی

روش ساخت سوله در تمامی اسامی نام برده یکسان است و صرفا نام آنها متفاوت است، اما ممکن است حالات ظاهری این سازه ها با یکدیگر تفاوت هایی داشته باشند، به طور مثال بسیاری از سازندگان به جای ساخت سوله با پروفیل یا همان قوطی از انواع لوله ها استفاده می کنند‌.

هر کدام از اقلام نام برده دارای خواص و مزیت های بخصوصی می باشند و افراد می توانند بدون وجود مانع از آنها در ساخت سوله خرپایی یا hss استفاده کنند، با این وجود استفاده از هر یک از اقلام نام برده با دیگری می تواند سبب بروز تفاوت هایی شود.

به طور مثال برای دریافت سازه ای با کیفیت از جنس لوله، تمامی برش های آن باید توسط دستگاه cnc انجام شود و در غیر این صورت سوله استحکام کافی برای بهره برداری را نخواهد داشت، بر خلاف آنچه که گفته شد ساخت سوله با قوطی یا همان پروفیل، به طور حتمی  به برش های cnc نیازی ندارد.

 

ساخت سوله با پروفیل 

ساخت سوله به واسطه انواع لوله ها دارای محدودیت هایی است که هیچ یک از آنها در روش ساخت سوله با پروفیل یافت نمی شوند، به همین علت ساخت سوله با پروفیل می تواند به مراتب بهتر است ساخت این سازه با لوله باشد.

سازه هایی که به واسطه پروفیل ساخته می شوند همان سوله های خرپایی هستند، داشتن وزن بسیار سبک در مقایسه با سازه های مشابه، از جمله مزیت های سوله های خرپایی است.

ساخت سوله با قوطی

بر خلاف تصور عموم این سبکی وزن دلیل بر ضعف یا کمبود استحکام در این سازه نیست، بلکه سوله های خرپایی جزو محکم ترین سوله ها دسته بندی می شوند، علاوه بر آن متریال به کار رفته در تولید این محصول موجب کاهش حداکثری هزینه ها به نسبت کالاهای مشابه می گردد.                             

به کار گرفتن پروفیل با کیفیت یکی از قاعده های ساخت سوله مقاوم است، در ساخت سوله پروفیل محدودیتی از لحاظ ابعاد دهانه وجود ندارد و تا ابعاد دهانه ۱۰۰ متر را هم می توان بدون کار گذاشتن ستون های میانی بر روی سوله های خرپایی اجرا کرد.

 

ساخت سوله با قوطی hss

مجددا تکرار می شود که پر رنگ ترین تفاوت این نوع سوله ها با یکدیگر اسامی آنهاست، ساخت سوله با قوطی hss نیز در حقیقت همان ساخت سوله با قوطی است و تفاوت برجسته ای در نحوه ساخت آن به نسبت سوله های سبک وجود ندارد.

در فراید ساخت سوله های hss، مهندسین مربوطه سعی کردند با استفاده از طراحی پیچیده تر و بهره بردن از تکنیک های هوشمند، موجب کاهش استفاده های بی رویه از فولاد و متریال مصرفی شوند، که در نهایت محصولی بدست آمده که دارای تمامی مزیت های ذکر شده است.

علاوه بر آن این نوع سازه هزینه های کمتری را متحمل می شود و از لحاظ جنبه هایی مانند وزن سوله، مقاومت سوله، کاربرد و مهندسی سوله تفاوت پر رنگی با سوله های مشابه دارد.

 

مراحل ساخت سوله با قوطی

اگرچه انواع سوله ها ممکن است هر کدام شیوه ساخت و متریال متفاوتی با یکدیگر داشته باشند، اما مراحل کلی ساخت سوله با قوطی به شرح زیر است: 

  • اخذ مجوز های ساخت سوله از سازمان های مربوطه
  • خرید زمین سوله 
  • انتخاب نوع سوله
  • خاکبرداری  و اجرای فونداسیون 
  • انتقال تجهیزات به محل نصب
  • نصب ستون ها و سایر قطعات سوله
  • نصب در و پنجره، سقف و دیوارکشی
  • راه اندازی برق و تاسیسات سوله
  • راه اندازی سیستم های امنیتی و نظارتی سوله
  • بهره برداری از سوله

 

شرایط ساخت سوله با قوطی 

از آنجایی که فاکتور هایی مانند کاربرد، طراحی، تجهیزات و غیره در هر یک از سازه های صنعتی و غیر صنعتی متفاوت است، شرایط ساخت آنها نیز با یکدیگر تفاوت دارد.

برای ساخت یک سوله ی خرپایی باید به نکات متعددی توجه کرد که یکی از مهم ترین آنها، استفاده از قوطی های صنعتی با حداقل قطر ۴ میلی متر است، شروط نام برده در مقررات ساختمان سازی به طور واضح ذکر شده، با این وجود بسیاری از سازندگان از قوطی های غیر صنعتی با ضخامت اندک به منظور ساخت سوله ها استفاده می کنند.

استفاده از قوطی های صنعتی همیشه‌ جایز نیست، چرا که این تجهیزات دو ضعف برجسته دارند، قوطی های صنعتی  در برابر عوامل محیطی مانند زلزله یا طوفان های بسیار شدید نمی توانند مقاومت قابل قبولی را ارائه دهند و برای تمامی شرایط محیطی مناسب نیستند.

جای گذاری سوله به واسطه ی قوطی در مناطق مرطوب می تواند در دراز مدت خسارت هایی را به دنبال داشته باشد چرا که به دلیل طراحی این محصول امکان رنگ زدن لایه درونی‌ آن وجود نداشته، و همواره ریسک زنگ زدن قوطی ها وجود دارد.

ساخت سوله با قوطی

تفاوت ساخت سوله با قوطی و لوله 

همان طور که در مطالب فوق ذکر شد استفاده از لوله  به منظور ساخت انواع سوله نیازمند طی کردن مراحل‌ اضافی ای همچون برش قطعات به واسطه دستگاه cnc می باشد، که علاوه بر اتلاف وقت نیازمند بودجه بیشتری است.

علاوه بر آن اتصال لوله ها به یکدیگر در مقایسه با قوطی دشوار تر است، استحکام کمتری دارد، وزن آن بيشتر است و از لحاظ قیمت در رده بالاتری قرار گرفته‌ است.

تمامی این موارد درحالی‌ ذکر می شود که فرایند نصب قوطی های صنعتی به سرعت انجام‌ می شود، وزن سوله هایی که به واسطه قوطی ساخته می شود کمتر است، و در نتیجه نیازمند بودجه کمتری برای ساخت هستند.

در نهایت می توان گفت که محدودیت هایی که در استفاده از لوله برای ساخت سوله وجود دارند در قوطی های صنعتی یافت نمی شوند، به همین علت است که عمده تولیدکنندگان قوطی های صنعتی را به انواع لوله ترجیح می دهند.

 

هزینه ساخت سوله با قوطی 

معمولا هزینه ساخت انواع سوله بر حسب متراژ اشغال شونده توسط آن محاسبه می گردد، با این وجود هزینه ساخت سوله با قوطی بسیار به صرفه تر از دیگر سازه هاست.

مزیت هایی مانند وزن سبک و هزینه اندک سبب استقبال درصد قابل توجهی از از متقاضیان گشته است به طوری که برای ساخت بسیاری از پروژه ها از سوله های خرپایی یا پروفیل استفاده می کنند، چرا که در ساخت سوله های سبک می توان بدون در نظر گرفتن محدودیت خاصی، نسبت به پیاده سازی هر ابعاد و اندازه ای اقدام نمود.

مواردی مانند ارتفاع سوله سبک و ابعاد دهانه از جمله مشخصه های حساس ساخت سوله هستند، چرا که ویژگی های کلی سوله با در نظر گرفتن این مشخصات ساخته می شوند، این دو نکته جزو برجسته ترین معیار های افزایش یا کاهش بهای تمام شده سوله نیز می باشند، البته که جزئیاتی مانند متریال مصرفی و شرکت سازنده آن نیز تاثیر بسیاری در هزینه ساخت سوله با قوطی دارند.

ساخت سوله با قوطی

مزایای ساخت سوله با قوطی

دانستن اطلاعاتی همانند مزایای  ساخت سوله با قوطی می تواند تا حد بسیار زیادی در تصمیم گیری افراد در رابطه با این نوع سوله ها تاثیر گذار باشد، به طور کلی مزیت های استفاده از سوله های خرپایی به شرح زیر است : 

  • کاربرد در دو حوزه ی صنعتی و غیر صنعتی
  • داشتن قیمت بسیار مناسب
  • سازگاری بالا با شرایط محیطی متعدد
  • نداشتن محدودیت در ابعاد دهانه و اندازه
  • بهره بردن از پروفیل در سوله های خرپایی 
  • نصب تجهیزات مختلف بدون داشتن محدودیت
  • امکان نصب انواع جرثقیل سقفی
  • امکان نصب در محل، ارتقای سازه، و یا جا به جایی 

 

گرد آوری تمامی این نکات مثبت، دلیلی قانع کننده در استقبال عموم صنعتگران از انواع سوله های خرپایی است.

ساخت سوله با قوطی