ساخت سوله سنگین | سوله سنگین چیست؟

سوله سنگین

به طور کلی سازه های صنعتی بنا بر کاربردی که ممکن است در حوزه های مختلف داشته باشند، در ابعاد مختلف و به واسطه متریال گوناگونی طراحی و ساخته می شوند. سوله های صنعتی مثالی واضح در این عرصه هستند، این نوع سازه ها به واسطه ویژگی های ساختاری منحصر به فردی که دارند، می‌ توانند میزبان مطلوبی برای طیف گسترده از مشاغل صنعتی و غیر صنعتی باشند.
سوله ها از نظر ساختاری به سه دسته سازه های سبک، نیمه سنگین و سنگین دسته بندی می شوند که هر یک دارای مزایا و معایبی هستند. سوله های سنگین جزو اولین و قدیمی ترین سازه هایی هستند که پا به این عرصه نهادند، این نوع سوله ها از طراحی های نسبتا ساده ای پیروی کرده و وزن نسبتا بالایی دارند.
معمولا اصلی ترین متریال ساخت یک سوله سنگین تیر آهن یا بتن است، که همین امر یکی از اصلی ترین عاملین افزایش وزن این نوع سازه محسوب می شود، اگرچه امروزه سوله های سبک جایگزین سوله های سنگین شده اند، اما استفاده‌ از این نوع ساختار هنوز هم در برخی مناطق برای کاربرد های خاص ادامه دارد.

 

ساخت سوله سنگین

از آنجایی که طراحی و متریال به کار رفته در سوله سنگین با نوع سبک آن متفاوت است، پس تفاوت داشتن نحوه ساخت این دو سازه نیز دور از ذهن نیست.
همانطور که گفته شد سوله های سنگین عمدتا به واسطه قطعات تیر ورقی یا بتن انجام می شود، استفاده از قطعات تیر ورقی سبب می شود سوله علاوه بر داشتن استحکام بالا، کنترل بیشتری بر وزن خود داشته باشد، در ادامه این مطلب مراحل ساخت یک سوله سنگین به طور خلاصه ذکر می شود.

  • دریافت مجوز های اولیه ساخت سوله سنگین
  • خرید زمین سوله
  • خاکبرداری زمین و از بین بردن موانع
  • اجرای عملیات فونداسیون
  • بتن ریزی و کار گذاری ستون ها
  • طراحی و تولید قطعات اصلی سوله توسط شرکت سوله سازی
  • حمل و انتقال قطعات سوله به محل نصب
  • نصب ستون ها، مهاربند ها، گونیا کردن زوایا و شاقول سازی
  • مونتاژ و نصب رفتر ها بر روی ستون ها
  • کامل کردن اسکلت به واسطه پرلین، استرات، و لاپه ها
  • احیای پوشش سوله به واسطه پروفیل و بتن
  • کارگزاری ساندویچ پانل های دیواری و سقفی
  • بهره برداری از سوله

همانطور که می‌ توان حدس زد انجام صحیح صفر تا صد این مراحل وابسته به حضور یک مجموعه کار آزموده در حوزه ساخت سوله سنگین است، مجموعه ای که بتواند با حفظ تمام استاندارد های عملکردی، سازه ای ایمن و اقتصادی را به کارفرما تحویل دهد.
مجموعه بزرگ دانیال صنعت یکی از معتبرترین شرکت های ساخت سازه های سبک و سنگین صنعتی است، این عرضه کننده با تکیه بر سابقه کاری 25 ساله خود می تواند بهترین سازه های این حوزه را با منحصر به فرد ترین طراحی ها در اخیتارتان بگذارد. جهت اطلاع از شرایط ساخت سوله سنگین و استارت آغاز همکاری تان با این مجموعه می توانید از طریق اطلاعات درج شده در وبسایت اقدام کنید.

قیمت سوله سنگین

قیمت سوله سنگین

قیمت سوله سنگین به نسبت دیگر سازه های موجود در بازار بیشتر است، چرا که متریال تشکیل دهنده آن علاوه بر داشتن وزن و حجم زیاد، در قیمت های بالا تری به نسبت دیگر مصالح به فروش می رسند.
از آنجایی که یک سوله سنگین برای آماده سازی به حجم زیادی از فولاد و بتن نیاز دارد، به نسبت سوله های سبک به بودجه بیشتری نیازمند است، چرا که دو عنصر فولاد و بتن علاوه بر داشتن قیمت بالا همواره تحت تاثیر نوسانات بازار های داخلی و خارجی هستند.
فارغ از بحث اقلام اولیه، صفر تا صد ساخت یک سوله ممکن است هزینه های جزئی بسیاری داشته باشد که در ابتدا به چشم نیایند، در چنین شرایطی حضور یک مجموعه پیشگام در عرصه سوله سازی می‌ تواند با انتخاب گزینه های هوشمندانه موجب کاهش بهای تمام شده سازه درخواستی گردد.

 

مشخصات سوله سنگین

سوله ها عموما در دو دسته ی اسکلت فلزی و بتنی دسته بندی می شوند که هر یک دارای نقاط قوت و ضعف بخصوصی هستند.
فونداسیون یک سوله سنگین عموما با فرایند هایی همچون آرماتوربندی و بتن ریزی همراه است، که این بتن ریزی در نقاطی همچون ستون ها و تیر های اصلی نیز مشاهده می شود.
اما اسکلت های فلزی این حوزه تنها در نقاطی همچون سقف از بتن استفاده می کنند و سایر نقاط آنها تماما از فولاد ساخته شده است.

 

تفاوت سوله سنگین بتنی و فلزی

تفاوت سوله سنگین بتنی و فلزی در 3 اصل اساسی خلاصه می شود، این موارد عبارت اند از:

  1. مدت زمان ساخت
  2. هزینه ساخت
  3. وزن سوله

سوله سنگین

مدت زمان ساخت

مدت زمان مورد نیاز یک سازه برای تکمیل شدن یکی از اصلی ترین فاکتور هایی است که می تواند در تصمیم گیری مدیران یک کسب و کار تاثیر گذار باشد.
یک سوله بتنی برای آماده سازی اولیه به زمانی قریب بر دو هفته نیازمند است که این زمان به هیچ‌ عنوان قابل محدود کردن نیست
این در حالی است که فرایند آماده کردن یک سوله فلزی با سرعت هرچه تمام پیشرفته و روز به روز تکمیل تر می شود، بنابراین سوله فلزی در مقایسه با سوله بتنی ذخیره زمان موفق تر است.

هزینه ساخت

متاسفانه متریال ساخت هر دو سوله نام برده یعنی فولاد و بتن جزو اقلام اولیه گران قیمت بازار شمرده شده و تحت تاثیر نوسانات بازار های وابسته دائما در حال افزایش قیمت اند‌‌.
اما از آنجایی میزان نیازمندی یک سوله سنگین به بتن از میزان وابستگی یک سوله فلزی به فولاد کمتر است، می‌ توان این گونه نتیجه گرفت که هزینه ساخت یک سوله سنگین بیشتر است.

سایر تفاوت های سوله سنگین و سوله سبک

سازه های سبک و سنگین این حوزه در مقایسه با یکدیگر دارای تفاوت های برجسته ای هستند، برخی از این تفاوت ها عبارت است از:
سوله های سنگین معمولا بر اساس طراحی های ساده ساخته می شوند
ایجاد سازه های بسیار بزرگ به واسطه سوله های سنگین امکان پذیر نیست
ساخت یک سوله سنگین به نسبت سوله سبک به زمان، هزینه و متریال بیشتری نیاز دارد
وزن یک سوله بتنی از سوله فلزی بیشتر است

ساخت سوله سنگین

اتصالات سوله سنگین

اجزای یک سوله سنگین به واسطه پیچ و مهره به يکديگر منسجم می شوند، واضح است که هر چه وزن سازه نهایی افزایش پیدا کند، نقش اتصالات آن نیز در این بخش بیشتر می شود.
به همین خاطر انتخاب پیچ و مهره های با کیفیت و سازگار با سوله بتنی جزو ضروریات است، اتصالات مناسب این نوع سازه اصولا از جنس تیتانیوم، استیل، و آهن کم کربن یا پر کربن ساخته می شوند که هر یک دارای ویژگی های بخصوصی هستند.
پیچ و مهره هایی که در بازار با نام خشکه شناخته می شوند، مناسب ترین اتصالاتی هستند که می توانند در پروسه منسجم کردن یک سوله دخیل باشند، هر پیچ خشکه قادر است در هر میلی متر وزنی قریب بر 80 الی 100 کیلوگرم را تحمل کند.

ساخت سوله سنگین | سوله سنگین چیست؟