قیمت و ساخت سوله سبک در سال 1402

سوله سبک

سوله های سبک سازه هایی هستند که با وجود داشتن قدرت و استحکام بالا، کمترین میزان فولاد را در خود جای داده اند، این نوع سوله ها دارای وزن سبکی هستند و استفاده از آنها در عرصه های مختلف صنعتی و غیر صنعتی امکان پذیر است.
یک سوله سبک در واقع نتیجه تلفیق یک طراحی نوآورانه و فناوری هوشمند است، چرا که پیش از این صنعتگران از سوله های سنگین تیر ورقی استفاده می کردند که علاوه بر متفاوت بودن متریال ساخت شان طراحی ساده تری هم داشتند.
اما سوله های سبک نه تنها به واسطه بروز ترین و دقیق ترین نرم افزار های سوله سازی طراحی و ساخته می شوند، بلکه این طراحی منحصر به فرد به آنان این امکان را می دهد که در حین داشتن پروسه ساخت سریع، از مصالح اولیه کمتری استفاده ‌کنند.
لازم به ذکر است که قیمت سوله سبک به نسبت سوله سنگین در رده پایین تری قرار دارد، بنابراین ساخت سوله سبک می تواند مزیت هایی همچون کیفیت و کارایی، پروسه ساخت سریع و صرفه اقتصادی را برای متقاضی آن به همراه داشته باشد.

 

ساخت سوله سبک

پروسه ساخت یک سوله سبک به انجام مراحل متعددی وابسته است، برخی از‌این مراحل عبارت اند از:
دریافت مشاوره
کسب مجوز های قانونی
تهیه زمین سوله
خاکبرداری و فونداسیون
حمل و نصب سوله سبک
تکمیل کردن تجهیزات ساختمانی، تاسیساتی و امنیتی سوله

دریافت مشاوره

اولین گام برای ساخت یک سوله با کیفیت، کسب مشاوره از متخصصین آن حوزه است، از آنجایی که صفر تا صد فرایند ساخت سوله بر عهده شرکت های سوله سازی است، انتخاب صحیح مجموعه مد نظر از اهمیت بالایی برخوردار است.
طراحی سوله، تعیین استاندارد های عملکردی، قطعات و تجهیزات مورد نیاز، چگونگی ساخت و غیره از جمله فعالیت هایی است که از عهده یک شرکت سوله ساز بر می آید.
مجموعه بزرگ دانیال صنعت یکی از بزرگترین و معتبر ترین شرکت هایی است که در عرصه ساخت سازه های سبک و سنگین فعالیت می کند، این عرضه کننده قادر است با تکیه بر دانش چندین ساله خود، بهترین سوله ها را با بالا ترین استاندارد های امنیتی تولید کند.
علاوه بر آن حضور دانیال صنعت می تواند تا حد زیادی در تسریع انجام مراحل قانونی ساخت سوله موثر بوده و آن را با موفقیت به اتمام برساند.
اگر قصد دارید یک سوله سبک با کیفیت را بنا کنید، دانیال صنعت بهترین گزینه ای است که می تواند شما را یاری دهد، برای کسب اطلاعات بیشتر و تماس با پشتیبانی می توانید به اطلاعات درج شده در وبسایت مراجعه کنید.

ساخت سوله سبک

کسب مجوز های قانونی

واضح است که ساخت سازه اس این چنینی مستلزم دریافت مجوز های متعددی است،‌ پروانه ساخت و بهره برداری اصلی ترین مجوز هایی هستند که برای برپایی یک سوله به صورت قانونی به آنها نیاز دارید.
البته که ارگان پوشش دهنده شما بر اساس نوع کاربری سوله تان متفاوت است، علاوه بر آن پارامتر هایی همچون موقعیت مکانی و شرایط آب و هوایی نیز می تواند در چگونگی کسب مجوز هایتان دخیل باشند.

تهیه زمین سوله

تهیه یک زمین مناسب برای ساخت سوله یکی از ابتدایی ترین و حساس ترین مراحلی است که باید به آن توجه کنید، لازم به ذکر است که پارامتر های یک زمین معقول بر اساس کاربردی که آن سوله برایتان خواهد داشت، متفاوت است.
با این حال پیشنهاد می شود در هنگام خرید زمین سوله به نکاتی همچون جنس خاک‌، میزان شیب زمین، نزدیکی زمین به امکانات عمومی و غیره دقت کنید.

خاکبرداری و فونداسیون

برای اجرای صحیح عملیات خاکبرداری و فونداسیون در ابتدا لازم است وزن نهایی سازه به طور حدودی تخمین زده شده، و آزمایشاتی برای تست میزان مقاومت و چسبندگی خاک بر روی زمین انجام شود.
پس از دریافت نتایج آزمایشات و اعمال بررسی های نهایی، پروسه خاکبرداری زمین آغاز می شود، در این مرحله سطح زمین از هر گونه موانع اضافی پاکسازی خواهد شد.
کف سازی و فونداسیون سوله پس از تکمیل خاک برداری استارت خواهند خورد، اجرای صحیح فونداسیون از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر دقت این عملیات کم باشد، ممکن است سوله کج شود و یا خسارات جبران ناپذیری به آن وارد شود.

حمل و نصب سوله

پس از آن‌ که زمین سوله برای نصب آن آماده شد، کلیه تجهیزات یک سوله مانند یک پازل چند تکه دسته بندی شده و با رعایت نکات ایمنی به محل نصب آن منتقل می شوند.
هنگامی که تجهیزات مورد نیاز به محل نصب سازه منتقل شدند، در ابتدا ستون های سوله به واسطه جرثقیل در محل فونداسیون کارگذاری شده، و سپس سایر اجزای حیاتی از جمله بادبند، پرلین و غیره تعبیه می شوند.

تکمیل کردن تجهیزات ساختمانی، تاسیساتی و امنیتی سوله

هنگامی که ساختار اصلی یک سوله به بهره برداری برسد، مجهز کردن آن در اولویت قرار می گیرد، این تجهیزات به سه دسته ی ساختمانی، تاسیساتی و امنیتی تقسیم می شوند.

نصب تجهیزات ساختمانی

اصلی ترین اقلامی که در تکمیل ساختار ساختمانی سوله دخیل هستند عبارت است از:
تعبیه سقف
دیوار کشی
نصب درب
نصب پنجره
کارگزاری جرثقیل

نصب تجهیزات تاسیساتی

یک سوله استاندارد بدون وجود اقلام تاسیساتی اش تکمیل نمی شود، این اقلام عبارت است از:
راه اندازی برق
نصب ژنراتور
نصب یو پی اس
تکمیل تاسیسات

نصب تجهیزات امنیتی

اگرچه تهيه تجهیزات امنیتی یک سوله در آخرین مرحله کاری
خلاصه می شود، با این حال دارای اهمیت بسیاری است، برخی از این تجهیزات به شرح زیر هستند:
نصب دوربین مدار بسته
نصب دزدگیر
نصب سیستم کنترل تردد

 

قیمت سوله سبک

 

قیمت سوله سبک

همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شد، قیمت سوله سبک به نسبت سازه های سنگین بازار بسیار کمتر است، به همین خاطر این نوع سوله ها در دسته بندی اقلام ارزان قیمت قرار می گیرند.
با این حال عوامل گسترده ای می توانند در کاهش یا افزایش قیمت سوله سبک تاثیر گذار باشند، به طور مثال کیفیت اقلام اولیه، میزان مصالح مصرفی، چگونگی رنگ آمیزی سازه و طراحی سوله از جمله عواملی هستند که ممکن است در نوسان قیمت سوله سبک تاثیر گذار باشند.

محرک های موثر در تعیین قیمت سوله سبک

علاوه بر نکات ذکر شده، معیار های دیگری نیز می توانند موجب افزایش قیمت سوله سبک شوند، برخی از این معیار ها عبارت اند از:
کاهش یا افزایش ابعاد دهانه سوله
طول سوله
عرض سوله
ارتفاع سوله
نوع پوشش سوله
شیب سوله
میزان تناژ مصرفی فولاد و پروفیل

 

انواع سوله سبک

سوله های سبک مانند کلیه سازه های موجود در این حوزه دارای دسته بندی بخصوصی هستند، اقلام این دسته بندی عبارت است از:
سوله سبک خرپایی
سوله سبک یو بی ام
سوله سبک فضایی

سوله سبک خرپایی

سوله های خرپایی که معمولا با نام سوله سبک شناخته می شوند، جزو پر طرفدار ترین سازه های موجود در این حوزه هستند.
یکی از اصلی ترین مشخصه های سوله خرپایی که آن را از دیگر سازه های موجود متمایز می کند، نداشتن محدودیت در ابعاد متراژ و دهانه است، این سازه ها می توانند در هر متراژ و حجم دهانه ای ساخته شوند.
لازم به ذکر است که ساختار پیچیده سوله خرپایی به حجم فولاد کمتری نیاز دارد، بنابراین پروسه حمل و نصب آنها با سهولت بیشتری انجام می شود.
این نوع سوله ها عموما به صورت دو بعدی یا سه بعدی ساخته می شوند اما اعمال طرح های شیب دار، قوسی، مسطح و غیره بر اساس نظر کارفرما قابل اجرا است.

مزیت های سوله سبک خرپایی

یک سوله سبک‌ به طور مستقل دارای مزیت های بسیاری است، با این حال نوع خرپایی آن می تواند نکات مثبت بخصوصی را خود اختصاص دهد، برخی از این نکات عبارت است از:
مصرف بهینه مصالح
داشتن وزن سبک
امکان نصب جرثقیل سقفی
عدم محدودیت در اجرای ابعاد دهانه
امکان بازیافت سوله
امکان ساخت سوله با ارتفاع زیاد

سوله یو بی ام

سوله های یو بی ام نوع خاصی از سوله های سبک هستند که بدون اسکلت طراحی و تولید می شوند، علاوه بر آن در ساختار این سازه ها هیچ گونه جوشکاری یا ستونی دیده نمی شود.
سازه های یو بی ام به علت نداشتن این تجهیزات بسیار سبک بوده و در رده های قیمتی پایینی معامله می شوند، استفاده از این سازه ها در عرصه کشاورزی رواج بیشتری دارد

مزایای سوله یو بی ام

برخی از نکات مثبت ساختاری این سازه عبارت است از:
پروسه ساخت سریع
داشتن قیمت اقتصادی
سبک بودن

سوله سبک فضایی

استفاده از سوله های فضایی در مواردی کاربرد دارد که ابعاد دهانه سازه مورد نیاز بزرگ باشد، لازم به ذکر است که تیر ورق اصلی ترین ماده تشکیل دهنده آن بوده، و طراحی آن عموما به شکل سه بعدی لحاظ می شود.
محدودیتی در چگونگی شکل ظاهری این نوع سوله ها وجود ندارد، سوله های فضایی به نسبت دیگر سازه های موجود در بازار عملکرد معقول تری در مقابل زلزله و سایر بلایای طبیعی دارد.
یکی دیگر از مشخصه های منحصر به فرد این نوع سوله،‌ وزن سبک و سرعت بالای نصب آن است، استفاده از این سازه ها عموما در مکان هایی رواج دارد که در حین نیازمندی به متراژ بزرگ امکان نصب ستون میانی را ندارند.

مزایای سوله فضایی

سوله فضایی نیز مانند سایر اجزای این گروه دارای مزیت هایی است، در ادامه این مطلب برخی از این مزیت ها درج خواهند شد.
داشتن زیبایی ظاهری
وزن سبک
امکان انجام چند عملیات به طور همزمان در فرایند ساخت
امکان نصب تاسیسات گوناگون
سرعت بالا در طراحی و اجرا
امکان ایجاد تغییر در ساختار سازه
داشتن امنیت بالا

 

انواع سوله سبک از لحاظ ظاهری

سوله های صنعتی و غیر صنعتی علاوه بر تقسیم بندی بر اساس نوع کاربری، از لحاظ شکل ظاهری نیز دارای دسته بندی های خاصی هستند، این گروه بندی عبارت است از:
قوسی
چند ضلعی
دو دهانه یا چند دهانه
تک دهانه

 

انواع سوله سبک

 

مزایای سوله سبک

پیش از این مزیت های هر یک از سوله های سبک را بررسی کردیم، اما در این قسمت مزایایی را شرح می دهیم که در تمام سوله های سبک به صورت یکسان یافت می شود، این مشخصه ها به شرح زیر هستند.
کارایی بالا
هزینه اندک
امکان ساخت سوله بدون ستون
امکان ایجاد تغییرات پس از ساخت
پروسه ساخت و نصب سریع
نگهداری آسان
داشتن عمر طولانی
مقاومت و استحکام بالا

 

ویژگی های سوله سبک

سوله های سبک سراسر از ویژگی های منحصر به فرد هستند، برخی از این ویژگی ها به شرح زیر است.
داشتن اجزای سبک وزن
امکان بازیافت قطعات سوله
تولید ضایعات اندک
مقاومت در برابر نور خورشید و زنگ زدگی
فرایند ساخت سریع
مقاوم در برابر بلایای طبیعی
امکان تغییر سازه‌ پس از ساخت
مونتاژ سریع و آسان

 

کاربرد سوله سبک

طراحی خاص این نوع سوله ها آنها را برای فعالیت در عرصه های بسیاری آماده می کند، برخی از این عرصه ها عبارت است از:
ساخت سوله تجاری
ساخت سوله کشاورزی
ساخت سوله تفریحی
ایجاد پارکینگ خودرو

قیمت و ساخت سوله سبک در سال 1402