نصب سوله

نصب سوله

سوله که در لاتین به آن (Gable Bents) یا (Shed) هم گفته می‌شود. یک سازه فلزی با سقف شیبدار می‌باشد که براساس نوع آن می‌تواند کاربردهای گوناگونی داشته باشد. سوله‌ها سازه‌هایی سرتاسری و بدون نیاز به ستون میانی هستند. امروزه سوله سازی یکی از مهم‌ترین صنعت‌های جوامع در حال پیشرفت است. استفاده از سوله‌ها از در ایران حدود 80 سال پیش با الگوبرداری از اروپاییان آغاز شد.

اوایل استفاده از سوله تنها به عنوان کارگاه و یا جهت ساخت کارخانجات بهره برداری می‌شد اما امروزه  شاهد کاربردهای بیشتری از سوله‌ هستیم. یکی از ارکان‌های مهم و اساسی راه‌اندازی کارخانجات یا کارگاه‌های مختلف، ساخت سوله است. طراحی سوله‌ها سبک های متفاوتی از طراحی دیگر سازه‌ها دارد و بیشترین تفاوت آن‌ها در ساخت دهانه و سقف این سازه است. دهانه‌ سوله ها بزرگتر از سازه‌های دیگر و سقف سوله دارای شیب‌ می‌باشد. بزرگی دهانه یک سوله بستگی به نوع کاربرد آن دارد برای مثال از سوله‌ها می‌توان حتی به عنوان آَشیانه هواپیماها نیزاستفاده کرد.

 

نصب سوله

 

انواع سوله از نظر کاربری

  • صنعتی (Industrial Shed)
  • تیر ورقی (Sheet beam shed)
  • ورزشی (Sport hall)
  • سبک یا خرپایی 
  • نمایشگاهی (Exhibition)
  • کارگاهی(Workshop)
  • استودیویی (Studio Shed)
  • ریخته‌گری (Mill)

انواع سوله از نظر طراحی ساخت

  • سوله قوسی
  • چند ضلعی
  • سوله‌های تک دهانه که به حالت 88 ساخته می‌شوند.
  • سوله‌های دو دهانه که با حالت 8 ساخته می‌شوند.
  • سوله‌های چند دهانه که به حالت 88، 888 و یا 8888 ساخته می‌شوند.
  • سوله تک شیب
  • سوله تک شیب با ستون وسط
  • سوله تک شیب با ستون های وسط
  • سوله تک شیب متصل به ساختمان (لینتو)

نصب سوله مستلزم محاسبات فنی و طراحی‌های دقیق و بی نقص است از همین‌رو الزامیست که ساخت سوله‌ را به تیمی باتجربه و متخصص در این زمینه بسپارید. مهم ترین معیارهای طراحی هر یک از انواع سوله های نام برده شده داشتن تخصص و دقت بالا است. اگر این دو فاکتور بسیار ارزشمند در پروسه ساخت و طراحی سوله‌ها رعایت نشود ساخت و ساز سوله می‌تواند بیشتر از حد معمول پرهزینه‌ شود.

عدم دقت کافی در طراحی سوله‌ استحکام و پایداری آن‌ها را بسیار کاهش داده و در نتیجه ممکن است خسارات جبران ناپذیری بر روی دست سازنده سوله و یا مشتری بگذارد. پیش از هر اقدامی می توانید با تیم متخصص شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت جهت مشاوره و پاسخ به سوالات خود مرتبط با طراحی ساخت و نصب سوله در تمامی مدل ها و ابعاد مختلف مراجعه نمایید.

 

نصب سوله

 

سوله های سفارشی

اگر محصولات منحصر به فردی که باید برای حفظ آن ها شرایط خاصی فراهم باشد تولید می کنید. می توانید از سوله های سفارشی که متناسب با نیازهای شما ساخته می شوند کمک بگیرید. مثلا امکان دارد شما نیاز به فضایی برای نگهداری محصولی داشته باشید که لازم است در دما و فشار خاصی قرار بگیرد.

سوله های پیش ساخته

سوله های صنعتی پیش ساخته را می توان کاملا خارج از محلی که قرار است در آن نصب سوله انجام شود ساخت و سپس در محل مورد نظر تحویل مشتری داد. همین امر باعث می شود طراحی سازه ای که نیازهای خاص مشتری را برطرف می کند برای تولیدکنندگان سوله راحت باشد. سوله های پیش ساخته را با ابعاد دقیق و با استفاده از مواد با کیفیت می توان طراحی کرد که نیاز به نگهداری زیادی نیاز ندارند.

سوله های جعبه ای

این مدل سوله ها در اصل سازه های فولادی هستند که دارای استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر تغییرات آب و هوایی هستند. از این سوله ها می شود در مکان های صنعتی مثل نیروگاه های برق استفاده کرد. این سوله ها محیطی کاملا تحت کنترل ایجاد می کنند و بدون هیچ گونه مانعی که از سمت فضای خارجی ایجاد شود فرآیندهای تولید را ادامه داد.

کاربرد سوله

  • استفاده در کارخانه های فرآوری
  • کارخانه های مرتبط با معدن و انبار ماشین آلات
  • کارگاه های صنعتی
  • انبارهای صنعتی
  • آشیانه هواپیما
  • پالایشگاه ها

 

نصب سوله

 

مراحل نصب سوله

پس از ساخت سوله و اجرای فونداسیون سوله در زمین مورد نظر، مرحله نصب سوله در محل مورد نظر شروع می‌شود.

نصب سوله شامل مراحلی است که اجرای آن حدودا چند روز طول می‌کشد.

نصب ستون‌های سوله

ستون‌ها با کمک جرثقیل مطابق نقشه در محل خود قرار می‌گیرند. و با پیچ و مهره و یا جوش دادن در موقعیت خود تثبیت می‌شوند. مهاربندی پس از نصب ستون‌ها انجام می‌گیرد.

نصب رفترهای سوله

وقتی که ستون‌ها نصب شدند رفترهای سوله را نصب می‌کنند. رفترها با کمک پیچ و مهره وصل می‌شوند.

نصب لاپه و پرلین

برای نصب پرلین‌های پیک و استرات‌های لبه بام همگام نصب رفترها، آن‌ها باید در محل نصب محکم نگه داشته شوند. با جاسازی درست پرلین‌ها، دو پرلین یا لاپه در میان رفترهای سقف جای می‌گیرند.

گونیا سازی

یکی از مهم‌ترین مراحل نصب سوله، مرحله گونیا سازی است. به هنگام نصب پرلین‌ها و لاپه‌ها، باید گونیا سازی هم انجام شود. گونیا سازی را با تنظیم مهارهای قطری و موقتی در قسمت سقف سازه انجام می‌دهند.

نصب قاب‌های سوله

آخرین مرحله نصب سوله قاب‌ها و تکیه‌گاه‌های انتهای قاب‌ها است. این مرحله به همراه گونیا سازی باید اجرا شود. اجرای پوشش سقف‌ و دیواره‌ها به همراه کف‌سازی سوله، پس از نصب قاب‌ها آغاز می‌شود.

 

نصب سوله

 

نصب سوله صنعتی

سوله صنعتی یکی از انواع سوله‌ها است که براساس کاربردی که به آن نیاز دارند، در ابعاد مختلف قابل اجرا است. طراحی سوله صنعتی مقداری متفاوت با دیگر سوله‌ها است اما مراحل نصب سوله صنعتی با نصب سازه‌های دیگر تفاوتی ندارد. 

اجرای مراحل نصب سوله 

نصب سوله پس  از طراحی اولیه و ساخت قطعات سوله انجام می‌گیرد. نصب سوله شامل مراحل متعددی است. تمامی مراحل باید با دقت کافی انجام گیرد تا در پایان پروژه از هزینه‌های اضافی جلوگیری شود. بعد از اجرای فونداسیون، نصاب سوله در محل حاضر می‌گردد و عملیات نصب را آغاز می‌کند که به دلیل ساخت تمامی قطعات سوله در کارخانه، نصب فقط چند روز زمان می‌برد. برای مشاوره در طراحی، ساخت سوله و نصب آن می‌توانید به سایت شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت که یکی از با تجربه ترین مجریان نواع سازه های فلزی است مراجعه نمایید.

نکات نصب سوله

انعطاف‌پذیری و سازگاری: بهتر است مصالح سازه از جنس فلز انتخاب شود تا قابلیت تغییر را داشته باشد.

انتخاب مصالح: اگر مصالح با کیفیتی جهت پوشش سقف و دیواره‌ها انتخاب شود نهایتا هزینه های تعمیر نیز کاهش می‌یابد.

استفاده از مصالح بازیافتی مثل فولاد: فولاد به آسانی قابل بازیافت است و مقاومت و کیفیت خود را از دست نمی‌دهد.

آب‌بندی پانل‌ها: هنگام نصب سوله در محل اتصال پانل‌ها باید توجه داشت که آب‌بندی بیشتر باشد.

پیچ‌های واشردار: هنگام نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری پیچ‌های واشردار مخصوص نصب به کار گرفته شود.

قیمت سوله

پس از اطلاع از اندازه دقیق سوله, عوامل دیگری هم وجود دارند که بر قیمت آن موثر هستند. برخی از این عوامل مانند طراحی سوله, جنس موادی که برای ساخت سوله مورد استفاده قرار می گیرد, محل انتخابی ساخت سوله, زمین قرارگیری سوله و غیره تاثیر گذار هستند.

 

نصب سوله