قیمت و ساخت سوله کارگاهی در سال 1402

سوله کارگاهی

سوله های کارگاهی، یکی از پرکاربرد ترین سازه های صنعتی به شمار می روند، این نوع سوله ها مسقف و شیب دار طراحی شده و دارای محاسبات فنی پیچیده ای هستند.
طراحی منحصر به فرد این سازه سبب شده است که حوزه کاربرد آن به نسبت سازه های مشابه این حوزه بیشتر باشد، به همین علت همه ی سوله های کارگاهی به یک شکل تولید نمی شوند.
سوله های کارگاهی، از جمله ضروریات استارت کسب و کار های نو هستند، وجود این سازه ها می‌ تواند علاوه بر تامین فضای کاری، در ذخیره منابع مالی نیز موثر واقع شود.

 

ساخت سوله کارگاهی

ساخت یک سوله کارگاهی مستلزم پشت سر گذاشتن مراحل بسیاری است، مراحلی که چشم پوشی و یا خلاصه کردن هر کدام شان می تواند موجب تضعیف و یا ناقص ماندن سازه مد نظر شود، برخی از این مراحل عبارت اند از:
دریافت مجوز
طراحی سوله و خاک برداری
نصب اسکلت
پوشش دهی سوله
بهره برداری از سوله

دریافت مجوز

از آنجایی که ساخت یک سوله کارگاهی دارای جزئیات و قوانین بسیاری است، بهتر است قبل از آغاز پروسه خاک برداری با شرکت ها و مشاورین سوله سازی ارتباط گرفته، و بهترین طراحی را برای سوله خود انتخاب کنید.
وجود یک مجموعه کار آزموده در حوزه سوله سازی می تواند در طراحی و تولید یک سازه ایمن و با کیفیت نقش پررنگی داشته باشد، علاوه بر آن کلیه مراحل ساخت سوله کارگاهی به واسطه یک راهنما با سرعت و دقت بالاتری طی می شود.
دریافت مجوز های قانونی یک سوله ممکن است در نگاه اول کمی برایتان پیچیده باشد، اما با ورود یک فرد با تجربه این پیچیدگی با سهولت هر چه تمام رفع می شود.
لازم به ذکر است که سازمانی که تحت پوشش آن هستید با توجه به نوع و کاربرد سوله شما متغیر بوده و شرایط دریافت مجوز ها نیز تحت تاثیر عوامل جغرافیایی تغییر پذیر است.
دانیال صنعت یکی از بهترین سازندگان سازه های سبک و سنگین در سطح کشور است، این مجموعه‌ می‌ تواند با تکیه بر دانش 25 ساله خود، شما را در تهیه یک سوله با کیفیت و ایمن یاری رساند.

خا‌‌ک برداری و فونداسیون

پس از مشخص شدن نوع سوله و انتخاب طراحی آن، باید پروسه خاکبرداری و فونداسیون آغاز شود، در این مرحله زمینی که قرار است سوله در آن ساخته شود از هرگونه موانع پاک شده، و برای نصب سوله آماده می شود.
لازم به ذکر است که نکاتی همچون جنس خاک‌، میزان مقاومت، چسبندگی و عوامل آب و هوایی زمینی که برای ساخت سوله خریداری شده است، اهمیت زیادی در اجرای صحیح این فرایند دارد.
پس از انجام آزمایشات اولیه و پاکسازی موانع، زمین مد نظر باید کف سازی شود، البته کف سازی زمین می تواند همزمان با خاک برداری آن آغاز شود، زمانی که بستر مناسب تعبیه سوله آماده شود، فرایند فونداسیون کلید خواهد خورد.
به خاطر داشته باشید که اجرای صحیح فونداسیون از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که هرگونه نقص در عملکرد آن می تواند موجب منحرف شدن سازه و یا افت مقاومت آن شود‌.

نصب اسکلت

هنگامی که فونداسیون سازه به پایان رسید، بتن ریزی آن باید با رعایت نکات ایمنی انجام شود، در نتیجه بستر نصب سوله فراهم شده و اسکلت آن پس از جا به جایی بر روی آن نصب می شود.
کلیه اجزایی که با یک سوله کامل مرتبط هستند، در ابتدا به واسطه یک شرکت سوله سازی تولید شده، و پس از طی کردن آزمایشات تعیین کیفیت، به واسطه وسایل نقلیه حمل بار به زمین سوله منتقل می شوند.
زمانی که کلیه اقلام به محل نصب منتقل شده و عملیات جوشکاری آن تکمیل شود، اجزای مختلف یک سوله همانند یک پازل به ترتیب اولویت بندی آن به اسکلت سوله اضافه خواهند شد، این مرحله تا زمانی که یک سوله کاملا تجهیز شود ادامه دارد.

ساخت سوله کارگاهی

پوشش دهی سوله

برای پوشش دهی سازه ای این چنینی از متریال متفاوتی استفاده می کنند، که این متریال ارتباط مستقیمی با نوع سوله دارد، اگر سازه شما در دسته بندی سوله های سبک قرار دارد، باید برای پوشش دهی آن از نوعی پروفیل استفاده کنید.
اقلام پوشش دهنده ی یک سوله معمولا در قسمت هایی چون سقف و ستون کارگزاری می شوند، مقاومت بالای این پوشش ها در برابر بلایای طبیعی و عوامل فرسایشی می تواند موجب افزایش قوت و مقاومت سازه گردد‌.

بهره برداری از سوله

هنگامی که پوشش دهنده ها بر روی سازه نصب شدند، کلیه امکاناتی که انتظار می رود در یک سوله وجود داشته باشد باید کم کم به آن اضافه شوند.
یکی از مشخصه های اماکن کارگاهی، استفاده‌ از برق پرفشار است، به همین خاطر کار گذاری جریان سه فاز در سوله کارگاهی جزو ضروریات تکمیل آن محسوب می شود، علاوه بر آن فراهم کردن امکانات دسترسی به منابعی همچون آب و گاز نیز در سوله های کارگاهی دارای اهمیت بسیاری است.
کولر، سیستم گرمایشی و دستگاه تهویه هوا از جمله اجزایی هستند که در مراحل پایانی تکمیل سوله به آن اضافه می شوند، هنگامی که کلیه اقلام ذکر شده بر اساس نکات امنیتی آن در سوله نصب شدند، می‌ توانید سازه در دسترس خود را به بهره بری برسانید.

 

قیمت سوله کارگاهی

قیمت سوله کارگاهی به عوامل مختلفی بستگی دارد که متراژ و دهانه سازه تاثیر گذار ترین آنها هستند، متراژ یک سازه امری است که باید با نظر مستقیم کارفرما تعیین شود.
واضح است که هرچه ابعاد سوله شما بزرگ تر باشد، شما به تجهیزات و مصالح بیشتری نیاز دارید، در نتیجه بهای تمام شده سازه درخواستی تان با افزایش قابل توجهی مواجه خواهد شد.
افزایش دهانه سوله نیز تا حد زیادی در این امر موثر است، چرا که هر چه دهانه سوله شما بزرگ تر باشد، برای تجهیز و محکم کاری آن به فولاد بیشتری نیاز دارید و این تامین فولاد می تواند هزینه های کلانی را به دنبال داشته باشد.
لازم به ذکر است که شیوه ساخت سوله نیز در تعیین بهای آن دخیل است، قیمت سوله کارگاهی شما زمانی با افزایش برجسته ای مواجه خواهد شد، که بر اساس جدیدترین شیوه ها و با کیفیت ترین متریال ساخته شده باشد، این نوع سوله ها معمولا دارای تجهیزات ایمنی به خصوصی هستند که خود در نوسان قیمت سوله کارگاهی تاثیر گذار است.
البته که بسیاری از کارفرمایان ترجیح می دهند یک سوله کارگاهی آماده را خریداری کنند و از دغدغه های چگونگی ساخت و تولید آن رها شوند، این نوع سوله ها معمولا به بودجه کمتری نیاز دارند.

 

طراحی سوله کارگاهی

سوله های کارگاهی به نوعی طراحی و تولید می شوند که چگونگی مونتاژ و منسجم کردن آنها علاوه بر آسودگی نیازمند صرف زمان زیادی نباشد.
این طراحی منحصر به فرد به افراد این امکان را می دهد که در صورت نیاز نسبت به توسعه سازه در دسترس خود اقدام کرده و بخش هایی را به آن اضافه کنند‌.
مقاومت سومین اصلی است که در طراحی سوله های کارگاهی به وفور یافت می شود، گرد هم آمدن سه عنصر مونتاژ سریع، امکان توسعه و مقاومت بالا سبب محبوبیت هر چه بیشتر سوله های کارگاهی در میان مصرف کنندگان شده است، چرا که با تکیه بر این سازه می توانند سرپناهی امن را برای آغاز کسب و کار های خود در اختیار داشته باشند.

 

مشخصات سوله کارگاهی

یک سوله کارگاهی در مقایسه با دیگر سوله های بازار دارای مشخصه های بخصوصی است که آن را از دیگر سازه ها متمایز می‌ کند، برخی از این مشخصات عبارت است از:
ساخت سوله کارگاهی به نسبت دیگر سوله ها به زمان کمتری نیاز دارد.
تهیه این نوع سوله ها نه تنها در دراز مدت موجب راکت ماندن سرمایه نمی شود، بلکه در افزایش سرمایه اولیه نیز تاثیر گذار است.
بر خلاف سایر سازه های موجود در بازار بالا بودن وزن سوله کارگاهی برای آن یک مزیت محسوب می شود چرا که پروسه فونداسیون به کمک آن با آسودگی بیشتری انجام می شود.
سوله های کارگاهی به دلیل متریال ویژه خود نیازی به نظافت ندارند.
کلیه مصالح به کار رفته در یک سوله کارگاهی قابل بازیافت است.
ورقه های فولادی به کار رفته در ساختار سوله عایق مناسبی برای گرما، سرما، و صدا هستند.
یک سوله کارگاهی می‌ تواند به دو صورت سبک یا سنگین و در ابعاد گسترده ای ساخته شود.
سوله کارگاهی دارای مقاومت بالایی است به همین خاطر نصب تجهیزات کاری مختلف به آن برایش خطر ساز نیست.

 

قیمت سوله کارگاهی

 

اجزای سوله کارگاهی

اجزای یک سوله کارگاهی ممکن است با سایر سوله های موجود در بازار یکسان باشد، برخی از این قطعات به شرح زیر هستند:
اسکلت فلزی
تیرها
رفترها
بادبند سقفی
بادبند دیواری
ستون
پوشش دهنده های سقف سوله
درب
پنجره
دیواره
بدنه سوله

 

انواع سوله کارگاهی

با اینکه سوله های کارگاهی دارای تنوع بالایی هستند، دسته بندی اصلی آنها در سه گروه سوله سنگین، سبک، و یو بی ام خلاصه می شود، در ادامه این مطلب شرح مختصری درباره هر یک از عناوین ذکر شده درج خواهد شد.

سوله کارگاهی سنگین

سوله های سنگین کارگاهی جزو قدیمی ترین سازه های این حوزه به شمار می روند، این سوله ها به واسطه ورق های فلزی ساخته شده، و وزن بالایی را به خود اختصاص می دهند به همین خاطر احداث آنها تنها در مواقع خاص امکان پذیر است.
از آنجایی که وزن بالای سوله های سنگین کارگاهی می تواند هزینه های زیادی را برای یک کارفرما به بار آورد، عمده مصرف کنندگان این حوزه ترجیح می دهند از سوله های سبک استفاده کنند.

سوله کارگاهی سبک

سوله های کارگاهی سبک وزن یکی از متداول ترین سازه های این حوزه به شمار می روند که در مقایسه با نمونه های سنگین دارای دوام و مقاومت بیشتری هستند.
به دلیل استفاده از نوعی پروفیل خاص در ساختار این نوع سوله ها، وزن آنها در رده پایینی قرار می گیرد، لازم به ذکر است که سوله های سبک کارگاهی را به اصلاح خرپا می نامند.
استفاده از تیر و ورق های سنگین در این نوع سوله ها جایز نیست، با این وجود خرپا ها دارای مقاومت و انعطاف پذیری معقولی هستند و قیمت آنها نیز در رده مناسبی قرار دارد.
به خاطر طراحی منحصر به فرد این نوع خرپا ها، ‌کارفرمایان برای ساخت سوله محدودیتی را از لحاظ متراژ و یا ابعاد دهانه احساس نخواهند کرد، اما فراموش نکنید که هرگونه اشتباه یا نقص در روند ساخت سوله سبک می تواند خسارات جبران ناپذیری را به بار آورد.

سوله کارگاهی یو بی ام

سازه های یو بی ام به ندرت به عنوان سوله کارگاهی به کار گرفته می شوند چرا که مشخصه های بارز آن با دیگر سازه های موجود در بازار متفاوت است‌.
از این‌ نوع سوله ها همواره به عنوان یک سازه لوکس یاد می شود چرا که طراحی آنها به سبک مدرن بوده و برای تولید شان از هیچ ستون یا تیره اضافه ای استفاده‌ نمی شود به همین خاطر سقف آنها نیز قوسی شکل است.
از آنجایی که اصلی ترین ماده تشکیل دهنده سوله یو بی ام تیر آهن است، قیمت سوله کارگاهی یو بی ام به نسبت دیگر سازه ها غیر قابل مقایسه است، این نوع سوله ها همیشه در رده سازه های گران قیمت دسته بندی می شوند.

 

طراحی سوله کارگاهی

 

مدت زمان ساخت سوله کارگاهی

اگر مواد اولیه ساخت سوله به واسطه کارفرما تهیه شود، پروسه ساخت آن بین 1 الی 3 ماه طول خواهد کشید، درکل فرایند زمانی ساخت سوله کارگاهی به نسبت دیگر سوله ها کوتاه تر است.
این نکته را در نظر داشته باشید که هر مجموعه ی تولید سوله به واسطه عواملی همچون تخصص، تجهیزات، و دلایلی از این دست در مدت زمان متغیری سازه درخواستی تان را در اختیارتان قرار خواهد داد.
مجموعه بزرگ دانیال صنعت از آن دست شرکت هایی است که می‌ تواند سوله مد نظرتان را در کوتاه ترین زمان ممکن و با بیشترین سطح رضایتمندی به شما تحویل دهد.

 

مزیت های سوله کارگاهی

بدون شک با مطالعه این محتوا به برخی از مزیت های سوله کارگاهی پی برده اید، با این حال برخی از اصلی ترین ویژگی‌ های مثبت این نوع سازه عبارت است از:
داشتن صرفه اقتصادی
دوام و پایداری بالا
درآمدزایی ثابت از سوله
داشتن خاصیت انعطاف پذیری
داشتن طراحی شکیل

 

کاربرد سوله کارگاهی

برخی از اصلی ترین کاربرد های سوله های کارگاهی به شرح زیر است:
ساخت مراکز تعمیراتی
احداث مراکز تولیدی
ساخت کارگاه های خودروسازی

قیمت و ساخت سوله کارگاهی در سال 1402