صنعت سوله

صنعت سوله

سوله معمولاً یک سازه مسقف ساده و تک طبقه است که برای سرگرمی ها یا به عنوان کارگاه در باغچه پشتی یا در یک محوطه استفاده می شود. سوله ها از نظر اندازه و پیچیدگی ساخت به طور قابل توجهی متفاوت هستند، از سوله های ساده که برای پوشاندن دوچرخه ها یا وسایل باغ طراحی شده اند تا سازه های بزرگ تر که در صنعت سوله نقش مهمی دارند. سوله های مورد استفاده در مزارع یا در صنعت سوله می توانند سازه های بزرگ باشند.

پرمصرف ترین ساختمان های فولادی پیش ساخته در سراسر جهان سوله های صنعتی هستند و در بیش از 90 درصد صنایع، انبارها، استادیوم ها، مراکز تولید دام و طیور و … و با توجه به ابعاد دهانه، ارتفاع و طول و … استفاده می شود. ظرفیت باربری برف و باد منطقه در زمان طراحی اشکال مختلفی دارد. مهم ترین نکته برای صرفه جویی در هر سفارش، دانستن اندازه واقعی ابعاد ذکر شده و پیش بینی موارد مورد نیاز است.

صنعت سوله به عنوان یک راه حل اقتصادی برای اسکان و نگهداری ماشین آلات سنگین مانند کارخانه های معدن تعریف می شود. چنین امکاناتی شامل ویژگی‌های فراوانی مانند کناره‌های باز، پانل‌های شیب‌دار و کف‌پوش بتنی است تا اطمینان حاصل شود که ماشین‌آلات شما نه تنها در برابر آب و هوا ایمن و محافظت می‌شوند، بلکه زمان طولانی میتوانید از ابزار مهم خود نگهداری کنید. بدیهی است بهترین محاسبات  و طراحی ها بدون در نظر گرفتن کیفیت جوش، استفاده از پیچ و مهره و سایر اتصالات استاندارد، زنگ زدایی و رنگ آمیزی علمی و یا اعمال صحیح اجزاء فاقد استحکام و کارایی لازم خواهد بود.

لازم به توضیح است که کلیه قطعات تولیدی شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت با استفاده از تجربه چندین ساله و نظارت مستمر و استفاده از متریال کاملا استاندارد قابل رویت در هر زمان توسط کارفرما بوده و مورد تایید قرار گرفته است. با خاطری آسوده با ما تماس بگیرید.

 

تقاضا در صنعت سوله

افزایش تعداد خانه‌های مسکونی و خانه‌های ییلاقی همراه با حیاط خلوت‌های بزرگ، تقاضا برای سوله‌های فضای باز را افزایش داده است. علاوه بر این، افزایش تقاضا برای مکان‌های ذخیره‌سازی ماشین‌های چمن‌زنی، کود و تجهیزات باغبانی باعث افزایش تقاضا برای سوله‌های فضای باز نیز شده است.

 

کسب درآمد از صنعت سوله

فروش سوله های قابل حمل، گاراژ، ادارات و حتی خانه های کوچک یک تجارت بزرگ، سودآور و همیشه در حال رشد در صنعت سوله است.

بسته به نوع سازه ای که قرار است ساختمان های فولادی پیش مهندسی شده ایجاد شوند راه برای کسب درآمد از سوله برای شما فراهم است پیشنهاد می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله سود ساخت سوله را مطالعه نمایید.

 

اجزای سوله

  • قاب های اولیه / قاب اصلی
  • قاب های ثانویه / قاب بندی دیوار انتهایی
  • ورق سقف و روکش دیوارها
  • زیر سازی ها
  • سیستم های فونداسیون و کف

 

صنعت سوله

 

مدت زمان ساخت سوله

این مورد بستگی به اندازه سوله دارد. سوله صنعتی معمولا برای ساخت سالن های صنعتی از مقاطع متغیر استفاده می شود که ابعاد و وزن این مقاطع با توجه به کاربری هر واحد صنعتی تغییر می کند. در نهایت می‌توان گفت صنعت سوله بسیار گسترده است و مدت زمان ساخت سوله به تیم شما بستگی دارد. جهت مشاوره و شروع همکاری برای ساخت انواع سوله و سازه صنعتی می‌توانید به سایت شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت مراجعه نمایید.

وزن سوله

مساحت مورد نظر برای ساخت سوله صنعتی از جهت سرعت باد و همچنین حداکثر میزان بارش برف، دهانه سالن، ارتفاع ستون ها و در صورت نیاز جرثقیل سقفی.

طراحی در صنعت سوله

نقشه های اجرا و جزئیات و اجزای محصول در مورد اسکلت باید به طور جداگانه برای هر قرارداد تهیه و برای دستور ساخت صادر شود. بازرسی فنی و کنترل کیفیت نیز بر عهده نمایندگان طراحی است. نقشه های اجرایی فونداسیون ها نیز توسط طراحان شرکت تهیه و برای اجرای آن به خریدار تحویل داده می شود.

بر اساس استاندارد سازمان برنامه، در ایران تا 20 درصد شیب، بار برف به چهار قسمت 25، 90، 150 و 200 کیلوگرم بر متر مربع تقسیم می شود. اکثر سفارشات برای بار برف 150 کیلوگرم بر متر مربع در نظر گرفته شده است.

بر اساس استاندارد ها، فشار باد در مناطق مختلف ایران تا 92 کیلوگرم بر متر مربع نمایش داده می شود. این نکات در تمامی مراحل طراحی یا می توان گفت در تمام صنعت سوله نقش مهمی دارد.

 

انواع سوله صنعتی

  • تک دهانه به اندازه 8 اینچ
  • دو یا چند دهانه با ستون مشترک 88 یا 888 یا 8888
  • دو دهانه به صورت8 سوله صنعتی
  • سوله صنعتی دایره ای
  • سوله صنعتی چند ضلعی

 

شکل ظاهری سوله صنعتی

شکل اسکلت فلزی می تواند به صورت قاب ساده یا کامپوزیت یا با ستون وسط یا ستون وسط مرکب و یا با لغزنده (یک طرفه) باشد که نورگیر برای نورپردازی در سقف نصب شود. صنعت سوله امروزه با طراحی های متفاوتی رو به رو است و با توجه به نیاز کارفرما و کاربرد سوله شکل ظاهری نهایی طراحی و ساخته می‌شود.

ابعاد سوله صنعتی

سالن های سوله صنعتی تا 60 متر قابل تولید هستند و معمولا دهانه های مورد نیاز سالن ها از 10 متر تا 25 متر با اسکلت ساده و متوسط ​​دهانه در صنایع 20 متر و ارتفاع معمول 6 متر می باشد.

قطعات سوله صنعتی

اجزای اصلی یک قاب فلزی پیش ساخته عمدتاً به شرح زیر است

  • ستون
  • دیوار نوشته
  • پروفیل زد
  • تیر جرثقیل
  • لنگر
  • پیچ
  • بریس های متقاطع
  • سقف و مهاربند
  • صفحه پایه
  • ناودان لنگر جرثقیل یا براکت های اجرای پروژه

ویژگی های سوله صنعتی

ساختمان سوله صنعتی به دلیل کاربرد تا حد زیادی صنعتی آن از نظر طراحی با سازه های دیگر متفاوت است به خصوص قاب ها در این نوع سازه ها کاملاً متفاوت بوده و دارای شیب هستند و دهانه ها نیز بزرگتر از سازه های دیگر می باشد. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، نمی توان از پروفیل های موجود در بازار برای ساخت این سازه استفاده کرد و باید آنها را ساخت که به آن تیر چه می گویند و نقش مهمی در صنعت سوله سازی دارند.

 

صنعت سوله

 

مراحل کلی پروژه در صنعت سوله

ساخت و مونتاژ کلیه قطعات اسکلت فلزی در داخل کارخانه انجام می شود. ساخت شامل: برش، مونتاژ اولیه، جوش اولیه، مونتاژ نهایی، جوش نهایی، نظافت و رنگ آمیزی سوله صنعتی و مراحل اجرای اسکلت فلزی در محل مورد نظر می باشد. علاوه بر قطعات اصلی ساخته شده، برخی از قطعات دیگر مانند پیچ ​​و مهره نیز باید به محل حمل شود، سپس با کمک جرثقیل و تیرآهن و ابزار لازم نصب و تنظیم نهایی صورت گیرد.

سوله به دلیل کاربرد تا حد زیادی صنعتی آن از نظر طراحی با سازه های دیگر متفاوت است به خصوص قاب ها در این نوع سازه ها کاملاً متفاوت بوده و دارای شیب بوده و دهانه ها نیز بزرگتر از سایر سازه ها می باشد. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، نمی توان از پروفیل های موجود در بازار برای ساخت این سازه استفاده کرد و باید آنها را ساخت که به آن تیرچه می گویند.

نقش فلز در صنعت سوله

سوله های فلزی از روکش ورق فلزی نازک (فولاد گالوانیزه، آلومینیوم یا آهن راه راه) که به یک قاب فلزی متصل است، ساخته می شوند. زمانی که استحکام و مقاومت طولانی مدت در برابر آتش، پوسیدگی یا موریانه ها مورد نظر باشد، سوله های فلزی انتخاب خوبی هستند. با این حال، سوله های فلزی ممکن است در طول زمان زنگ بزنند، به خصوص اگر از فولادی ساخته شده باشند که گالوانیزه نشده باشد. توجه داشته باشید که بتن به شدت خورنده است، بنابراین هنگام مونتاژ سوله باید مراقب باشید تا از تماس با پانل های بیرونی جلوگیری شود.

همچنین، برخی از انواع سوله های فلزی که دارای دیواره های نازک هستند، به راحتی فرو می روند، که ممکن است برخی از انواع سوله های فلزی نازک را برای مناطق مستعد خرابکاری یا برای فعالیت های پرتردد مانند مشاغل کوچک انتخاب نامناسبی کند. در آب و هوای سرد، سوله های فلزی با دیواره های نازک باید برف و یخ را از سقف پاک کنند، زیرا فلز نازک ممکن است در اثر تجمع سنگین آسیب ببیند.

از آنجایی که سوله های فلزی نازک وزن بسیار کمتری نسبت به سوله های چوبی یا پلاستیکی PVC دارند، سوله های فلزی نازک بیشتر در معرض خطر آسیب دیدن در اثر بادهای شدید هستند. برای جلوگیری از آسیب باد، سوله های فلزی نازک باید با پیچ به پایه بتنی متصل شوند. در کشورهایی که آب و هوای آن عموما معتدل است، سوله های فلزی بسیار بزرگ برای بسیاری از صنعت ها استفاده می شود. سوله های فلزی با سقف ورق کرکره ای بهتر می‌توانند بارهای باد و برف را تحمل کنند، زیرا شکل موجدار باعث می شود فلز قوی تر از قلع مسطح باشد.

 

صنعت سوله

 

 

ویژگی های سوله فلزی

اما نکات بسیار مهمی باعث محبوبیت سوله های فلزی است. برخلاف سوله های پلاستیکی و چوبی، اکثر سوله های فلزی دارای کف نیستند. پانل های سوله فلزی با تیرهای نگهدارنده فلزی برای کمک به تقویت ساختار سوله تقویت می شوند. سوله های فلزی به دلیل ماهیت مواد فلزی نسبت به نمونه های پلاستیکی خود سفت تر هستند. سوله های فلزی همچنین دارای پوششی برای پانل های فلزی هستند که به مقاومت در برابر زنگ زدگی کمک می کند.

  • سوله های فلزی معمولا مقرون به صرفه تر هستند
  • دوام بیشتری دارند
  • نیاز به نگهداری بسیار کمی دارند
  • به راحتی کنار هم قرار می گیرند
  • به راحتی قابل جابجایی هستند
  • شما همیشه نیازی به فونداسیون برای سوله فلزی ندارید
  • خطر آتش سوزی کمتری دارند
  • اصلاح و تغییرات آسان
  • قابلیت استفاده به صورت دست دوم

و تعداد بی شمار ویژگی های دیگر…

جهت مشاوره طراحی و ساخت انواع سازه های فلزی و سوله به شما توصیه میکنیم به سایت شرکت توسعه سازه و فلز دانیال صنعت که یکی از با تجربه ترین شرکت ها در صنعت سوله است مراجعه نمایید.

 

بنیانگذار صنعت سوله

قدیمی ترین سوله شناخته شده به 2850 سال قبل از میلاد برمی گردد. اما شروع اصلی صنعت سوله توسط بروک لوئیس که یکی از 50 زن تاجر برتر در می سی سی پی و یکی از 10 رهبر برتر تجاری زیر 40 سال است، در 19 سالگی شرکت (The Shed)  را به همراه برادرش، براد اوریسون، به عنوان مالک مشترک راه اندازی کرد.

صنعت سوله